Tamron AF 18-270 mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gietrzy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 5727

Tamron AF 18-270 mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO

universal soldier tym razem ze stabilizacją

http://www.dpreview.com/news/0807/08...amron18270.asp
    W internecie pojawiły się informacje o nowym obiektywie typu ultra-zoom Tamron AF 18-270 mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO (Model B003). Obiektyw został zaprojektowany dla lustrzanek cyfrowych z matrycą APS-C, zatem ekwiwalent jego ogniskowej dla 35mm wynosi 28-419 mm. ...
    the silence is deafening
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

w sumie takie 18-250 + 20mm + VC :-)
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

i to to wazy niecale 300 g. po zapieciu do trabanta daje zestaw o wadze samego body 40D. nieco za duzy, zeby wejsc do damskiej torebki (przynajmniej nie kazdej, bo termin "torebka" jest bardzo szeroki ), ale za to jakiego ma zooma...!

a tak serio, to pojechali chlopaki po bandzie. miliony malpkopstrykaczy beda mialy swojego ukochanego wielkiego zoom-a do lustrzanki
      www albo tez flickr

Komentarz

• popi
        Początki nałogu
        • 2007
        • 390

Zamieszczone przez akustyk

a tak serio, to pojechali chlopaki po bandzie. miliony malpkopstrykaczy beda mialy swojego ukochanego wielkiego zoom-a do lustrzanki
        wez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma, ja juz wnerwiony przeliczam (slyszalem ze 70mm to 3x) wiec mu mowie ze ok 2x i tak przesadzilem, a on na to ze kupil corce aparat za tysiaka i ma 10x a ja tylko 2x i nie wie za co dalem 2000zl. kabaret, malpopstrykacze wszystko przeliczają jak to oni mowia na zumy
        sigpic

Komentarz

• gwozdzt
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 5780

Zamieszczone przez popi
          wez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma, ja juz wnerwiony przeliczam (slyszalem ze 70mm to 3x) wiec mu mowie ze ok 2x i tak przesadzilem,
          to źle słyszałeś i głupot naopowiadałeś

liczy się to tak 40/17=2,35x zooma :-)

Zamieszczone przez popi
          malpopstrykacze wszystko przeliczają jak to oni mowia na zumy
          i na megapiksele!

i teraz jak tego Tamrona (zooma ma fyfnaście) zapniesz do 450D (12 megapiksli) to już większośc małpkopstrykaczy pokonasz. :-)
          Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209. Powód: Automerged Doublepost
          Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez popi
            wez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma, ja juz wnerwiony przeliczam (slyszalem ze 70mm to 3x) wiec mu mowie ze ok 2x i tak przesadzilem, a on na to ze kupil corce aparat za tysiaka i ma 10x a ja tylko 2x i nie wie za co dalem 2000zl. kabaret, malpopstrykacze wszystko przeliczają jak to oni mowia na zumy
            szczerze mowiac, to nie rozumiem problemu. opinia ludzi o moim sprzecie mi kompletnie zgrzewa - moze poza przypadkami, kiedy zaczynaja mi sie nad uchem onanizowac i truja d... nie pozwalajac spokojnie "pomodlic sie nad statywem" i zrobic zdjecie. nachalnych mam zwyczaj splawiac tekstem, ze sie nie znam bo do dostalem aparat od wujka. i nie mam problemu z tym, ze ziom uzna siebie za lepszego - o ile tylko zejdzie mi z oczu i przestanie pitolic
            www albo tez flickr

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

do damskiej torebki (przynajmniej nie kazdej, bo termin "torebka" jest bardzo szeroki )
              Nic dodać nic ująć. ROTFL
              the silence is deafening

Komentarz

• KMV10
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2320

A najważniejsze - przecież i tak będzie lepszy od porównywalnej Sigmy

Komentarz

• Kubak82
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2348

moze poza przypadkami, kiedy zaczynaja mi sie nad uchem onanizowac i truja d... nie pozwalajac spokojnie "pomodlic sie nad statywem" i zrobic zdjecie.
                  jak to sie ladnie mowi - "jak pies je to nie szczeka, jak fotograf robi zjdecia to nie pie**** li o zabawkach" ;-)

a swoja droga taki "megazum" to fajna rzecz na np. wycieczke, gdy nie chce sie zabierac ze soba co najmniej kilku szkiel i gdzie jakosc nie musi byc na najwyzszym poziomie :-) .. MZ bardzo praktyczne i w niektorych przypadkach bardzo przydatne szkielko :-)

Komentarz

• BeatX
                    Pełne uzależnienie
                    • 2007
                    • 1751

swoja droga, jezeli kosztowalby okolo ~ 1500 pln to w polaczeniu z np. uzywanym 350D bylby rewelacyjna alternatywa dla hybryd typu Fuji S9600 czy Panasonic FZ-50
                    Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
                    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Komentarz

• Man_in_black

Zamieszczone przez BeatX
                      swoja droga, jezeli kosztowalby okolo ~ 1500 pln to w polaczeniu z np. uzywanym 350D bylby rewelacyjna alternatywa dla hybryd typu Fuji S9600 czy Panasonic FZ-50

Oto strzał w dyche! Tylko cena jaką podałeś jest nierealna, wkoncu jest stabilizacja no i duzy zoom Chyba ze optyka bedzie tragiczna.

wez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma
                      To jest zupełnie normalne i nie ma sie denerwować Mnie zawsze takie pytania o zoom spotykają i je rozumiem, wkoncu jak sie ktoś nie zna to o co sie ma zapytać hehe. Wszystko sie wyjaśnia, jak taki delikwent zobaczy jakieś zdjęcie.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Jeśli optyka będzie znośna to siostra będzie miała nową zabawkę do 350D zamiast Tamiego 18-250 8) (stabilizacji jej brakuje, jakość wystarczająca).

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Zamieszczone przez Man_in_black
                          To jest zupełnie normalne i nie ma sie denerwować Mnie zawsze takie pytania o zoom spotykają i je rozumiem, wkoncu jak sie ktoś nie zna to o co sie ma zapytać hehe. Wszystko sie wyjaśnia, jak taki delikwent zobaczy jakieś zdjęcie.
                          Proponowałbym wszystkim dzielić najdłuższą ogniskową przez najkrótszą ogniskową w swoim posiadanym zestawie (jak dojdzie do mnie 11-16 i nie oddam TC 2.0x, to będę miał zuma 36,(36)x )

Komentarz

• pkalamajski
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 64

Zamieszczone przez micles
                            Proponowałbym wszystkim dzielić najdłuższą ogniskową przez najkrótszą ogniskową w swoim posiadanym zestawie (jak dojdzie do mnie 11-16 i nie oddam TC 2.0x, to będę miał zuma 36,(36)x )
                            Przez Ciebie nie będę mógł spać. U mnie tylko ~12X. Buu.
                            PK

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Pytanie ile będzie kosztowało to cudo?
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...