Tamron AF 18-270 mm F/3.5-6.3 Di II VC LD Aspherical (IF) MACRO
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
i to to wazy niecale 300 g. po zapieciu do trabanta daje zestaw o wadze samego body 40D. nieco za duzy, zeby wejsc do damskiej torebki (przynajmniej nie kazdej, bo termin "torebka" jest bardzo szeroki
), ale za to jakiego ma zooma...! 
a tak serio, to pojechali chlopaki po bandzie. miliony malpkopstrykaczy beda mialy swojego ukochanego wielkiego zoom-a do lustrzankiKomentarz
-
wez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma, ja juz wnerwiony przeliczam (slyszalem ze 70mm to 3x) wiec mu mowie ze ok 2x i tak przesadzilem, a on na to ze kupil corce aparat za tysiaka i ma 10x a ja tylko 2x i nie wie za co dalem 2000zl. kabaret, malpopstrykacze wszystko przeliczają jak to oni mowia na zumysigpic
Komentarz
-
to źle słyszałeś i głupot naopowiadałeś
liczy się to tak 40/17=2,35x zooma :-)
i na megapiksele!
i teraz jak tego Tamrona (zooma ma fyfnaście) zapniesz do 450D (12 megapiksli) to już większośc małpkopstrykaczy pokonasz. :-)Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
szczerze mowiac, to nie rozumiem problemu. opinia ludzi o moim sprzecie mi kompletnie zgrzewa - moze poza przypadkami, kiedy zaczynaja mi sie nad uchem onanizowac i truja d... nie pozwalajac spokojnie "pomodlic sie nad statywem" i zrobic zdjecie. nachalnych mam zwyczaj splawiac tekstem, ze sie nie znam bo do dostalem aparat od wujka. i nie mam problemu z tym, ze ziom uzna siebie za lepszego - o ile tylko zejdzie mi z oczu i przestanie pitolicwez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma, ja juz wnerwiony przeliczam (slyszalem ze 70mm to 3x) wiec mu mowie ze ok 2x i tak przesadzilem, a on na to ze kupil corce aparat za tysiaka i ma 10x a ja tylko 2x i nie wie za co dalem 2000zl. kabaret, malpopstrykacze wszystko przeliczają jak to oni mowia na zumy
Komentarz
-
Komentarz
-
-
jak to sie ladnie mowi - "jak pies je to nie szczeka, jak fotograf robi zjdecia to nie pie**** li o zabawkach" ;-)
a swoja droga taki "megazum" to fajna rzecz na np. wycieczke, gdy nie chce sie zabierac ze soba co najmniej kilku szkiel i gdzie jakosc nie musi byc na najwyzszym poziomie :-) .. MZ bardzo praktyczne i w niektorych przypadkach bardzo przydatne szkielko :-)Komentarz
-
swoja droga, jezeli kosztowalby okolo ~ 1500 pln to w polaczeniu z np. uzywanym 350D bylby rewelacyjna alternatywa dla hybryd typu Fuji S9600 czy Panasonic FZ-50Fuji X-H2 | Viltrox 13/1.4 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Fujinon XF 35/1.4 R | Viltrox 75/1.2 PRO
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/Komentarz
-
Oto strzał w dyche! Tylko cena jaką podałeś jest nierealna, wkoncu jest stabilizacja no i duzy zoom
Chyba ze optyka bedzie tragiczna.
To jest zupełnie normalne i nie ma sie denerwowaćwez nie mow nawet o malpopstrykaczach. pohcwalilem sie ostatnio przy znajomym 17-40 4l, a ten od razu to ile razy ma zooma
Mnie zawsze takie pytania o zoom spotykają i je rozumiem, wkoncu jak sie ktoś nie zna to o co sie ma zapytać hehe. Wszystko sie wyjaśnia, jak taki delikwent zobaczy jakieś zdjęcie.
Komentarz
-
Jeśli optyka będzie znośna to siostra będzie miała nową zabawkę do 350D zamiast Tamiego 18-250 8) (stabilizacji jej brakuje, jakość wystarczająca).Komentarz
-
Proponowałbym wszystkim dzielić najdłuższą ogniskową przez najkrótszą ogniskową w swoim posiadanym zestawie (jak dojdzie do mnie 11-16 i nie oddam TC 2.0x, to będę miał zuma 36,(36)x
)
Komentarz
-
Komentarz
-
Pytanie ile będzie kosztowało to cudo?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz