Osłona LCD dla 350d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scooter
    Uzależniony
    • 2005
    • 857

Osłona LCD dla 350d

Czy widział już może ktoś z forumowiczów osłonę LCD do aparatu Canon 350d??
    Czy ewentualnie będzie pasowała osłona od 300d np. taka http://www.agito.pl/index.php?pid=9787&cid=217&p= ??
  • MIDO

Zamieszczone przez scooter
    Czy widział już może ktoś z forumowiczów osłonę LCD do aparatu Canon 350d??
    Czy ewentualnie będzie pasowała osłona od 300d np. taka http://www.agito.pl/index.php?pid=9787&cid=217&p= ??
    Na allegro są dedykowane do 350D

Komentarz

• mganko
      Bywalec
      • 2005
      • 127

mam taką do 300D i szczerze mówiąc to jestem średnio zadowolony. Guma w koło oka jest dosyć twarda i troche się to czuje na oku. Mam wersje bezklejowa nasuwana na muszle oczna. Od dołu niczego się nie trzyma i tak troche odstaje. Zreszta jak otworzysz klapkę od wyświetlacza to że by ją zamknąć musisz złożyc dwa listki boczne a dopiero potem klapke - strasznie nie wygodne

Komentarz

• mxw
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2315

Zamieszczone przez MIDO
        Na allegro są dedykowane do 350D
        na allegro widziałem tylko jedną - taką do 300D/350D naklejaną wokół monitora LCD - niestety pasuje raczej do 300, dla 350 jest ciut za duża i nachodzi na LCD statusu, a poza tym (a może przede wszystkim) ramka zasłania oznaczenia trybu AF (one shoot/ai/servo), więc pomysł raczej odpada...
        pozdro.,
        m.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Olej te oslonki na LCD 8) .
          Jak chcesz moge ci zrobic fotke 1,5 rocznego 10D a dokladniej jego LCD - zero rysek (chyba... dokladnie sie nie przygladalem bo rzadko z LCD korzystam ).
          Oslonki to tylko wyciaganie kasy bo o wiele szybciej sie niszcza niz jakakolwiek ryska sie na oryginalnym (naprawde solidnym) LCD pojawi.

Komentarz

• Pszczola
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 1760

Jak rozumiem chodzi tu nie tyle o ochrone LCD tylko przede wszystkim o funkcje 'przeciwsloneczne' stosowane celem lepszego podgladu. Sugerowalbym za Vitezem 'olewanie' tego rodzaju oslon. najlepiej chyba sprawdza sie tego rodzaju oslona + ewentualnie asystent ;-)
            EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• AGO
              Początki nałogu
              • 2005
              • 351

Jesli chodzi tylko o ochrone przed zarysowniem to polecam folie ochronna.
              Przy zakupie warto zwrocic uwage na jakosc - jedne sa "krystalicznie" czyste i nie maja wplywu na obraz a inne ... prawie mleczne, matowia calosc i sa jednym slowem do d....

Komentarz

• Lutek
                Uzależniony
                • 2005
                • 560

Zamieszczone przez AGO
                Przy zakupie warto zwrocic uwage na jakosc - jedne sa "krystalicznie" czyste i nie maja wplywu na obraz a inne ... prawie mleczne, matowia calosc i sa jednym slowem do d....
                No wlasnie... gdzie mozna kupić teraz folie Zorin?
                Strona www.zorin-usa.com juz nie dziala (2x u nich kupowalem) i znalazlem teraz strone http://www.cosmos.pnet.pl/folia.htm ale nie wiem czy to dziala bo nie odpowiadaja na maile????

Pozdr
                Lutek
                EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez AGO
                  Zamieszczone przez Lutek
                  No wlasnie... gdzie mozna kupić teraz folie Zorin?
                  Olali nas Pszczola... chodz, idziemy stad :rolleyes:

Komentarz

• Lutek
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 560

Zamieszczone przez Vitez
                    Olali nas Pszczola... chodz, idziemy stad :rolleyes:
                    O co Ci chodzi, co ja złego napisałem??

Pozdr
                    Lutek
                    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez Lutek
                      O co Ci chodzi, co ja złego napisałem??
                      Nic zlego. to taki zart byl .
                      My z Pszczola piszemy zeby darowac sobie oslonki ochronne na LCD, wy mimo tego jednak dobieracie sobie jakies - wasz wybor.
                      Rozstajemy sie i idziemy kazdy swoja droga 8)

Komentarz

• snow
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1145

Ja jedyna osłona przeciwsłoneczna której używam to moje plecy. Wydaje mi się że sens kupowania takich osłonek byłby wtedy gdyby przynajmniej była możliwość robienia zdjęć nie tylko patrząc w wizjer ale także na tylne LCD jak to jest w kompaktach. A do zadrapania tego plastiku co jest na LCD to trzeba sie uprzeć bo w normalnym użytkowaniu raczej się nie rysuje.

Komentarz

• Pszczola
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1760

Zamieszczone przez Vitez
                          My z Pszczola piszemy zeby darowac sobie oslonki ochronne na LCD
                          Dokladnie tak jest. Pisalem na forum juz wczesniej, ze moim zdaniem jedyna 'praktyczna' i sensowna funkcja oslon LCD jest 'wymasowanie ego' posiadacza body - dobry 'tatus' zadbal o sprzet. Uzywam plastikowgo canona 300v. Nosze go niedbale w torbie. Stawiam 'pleckami' na stole, czysto na stercie jakis rupieci. LCD nie jest poryzowany, ani nie zmatowial. na body w roznych miejscach sa jakies ryski, na lcd nie. Jak dla mnie cale body mogloby byc zrobione z tego plastiku z jakiego jest wykonana oslonka lcd.
                          EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Oskar

osłonka na LCD

najlepiej zrobić taką osłonkę samemu. Dopasować i odpowiednio przyciąć
                            kawałek cienkiej przezroczystej plexi, w odpowiednim miejscu zgiąć po kątem
                            90 stopni, przykręcic wygiętą część do gwintu na statyw. Najlepiej pomiedzy aparat, a szybkozłączkę od głowicy statywu... sam tak zrobiłem i jest ok. (uzywam w wyjątkowych sytuacjach - kiedy porysowanie LCD wydaje się nieuchronne....)
                            Ostatnio edytowany przez Gość; 3981.

Komentarz

• hekselman
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 568

Te osłonki to g....które tylko przeszkadza i irytuje odpadając.Lepiej sobie kup fabryczną osłonę do obiektywu: tulipana.Kosztuje ale warto!

Komentarz

Pracuję...