FotoTaniej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krasuski
    Początki nałogu
    • 2007
    • 279

FotoTaniej

wyciągnięte z innego wątku:
    Zamieszczone przez jools
    ja kupowałem u gościa z fototaniej (http://www.fototaniej.pl/)
    cenowo ok, można coś utargować i ewentualnie wcześniej się na coś konkretnego umówić, gość trochę zakręcony ale ogólnie sympatycznie
    Potwierdzam przedmówce
    "łykłem" od gościa 16-35 2.8 L II i 24-70 2.8 L jestem zadowolony i z ceny i ze szkieł
    po pracy
    www.krzysztofkrasuski.pl
  • sergi
    Początki nałogu
    • 2004
    • 413

ale jak z cashbackiem u niego? kilka razy chciałem coś kupić ale jak zapytałem o cashback to odpowiedz zawsze była negatywna
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Komentarz

• ryszard_ochódzki
      Początki nałogu
      • 2007
      • 255

kupiłem ostatnio body. Nawet można się było dogadać na pudełko z samym body lub body+kit. Cashback zrealizowałem. Jestem zadowolony.
      Mordo Ty moja !

Komentarz

• mate00sh
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1312

Kupiłem tak samo 40D z zestawu z kitem. Na pudełku miałem kod, wyciąłem wysłałem, zamiast paragonu wysłałem ksero gwarancji i dostałem cashback. Polecam tego człowieka. Odkąd chadzam na giełdę foto w stodole (będzie już z 7 lat) to zawsze go widuję tam - to jest jeden z niewielu już stałych (charakterystycznych) sprzedawców z giełdy.

Komentarz

• Allensteiner
          Bywalec
          • 2006
          • 177

buehhe, ja tu widzę niezły burdel (w Irlandii) - ciekawe, czy jakbyś wysłał metkę od "przedmiotu dmuchanego rekreacyjnego" to też byś dostał
          lepsze jutro było wczoraj

Komentarz

• mate00sh
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1312

Nie no, na gwarancji wpisane było że to 40D i nawet cena była i data zakupu (wszystko wpisane ręcznie). Paragonu nie miałem, choć dostałbym gdybym podjechał do końca miesiąca do niego do sklepu, ale nie dałem rady.

Komentarz

• Fotos
              Początki nałogu
              • 2005
              • 406

Gosc wyglada na solidnego, a ceny ma czasem nie do przebicia (trzeba dzwonic, bo to co na stronie WWW przewaznie jest nieaktualne). Ma za to sprzet z roznych dystrybucji i w roznej formie (np. bez pudelka i papierow).
              Troche slabo z testowaniem przy odbiorze, mozna w Stodole, ale tam warunki do sprawdzenia sa slabe. Chyba najlepiej
              podjechac do goscia jak kto ma czas.

Komentarz

• Bulka
                Dopiero zaczyna
                • 2007
                • 22

Hey, ozywie na chwile stary watek: czy ktos ostatnio kupowal cos u tego Pana? Chce zakupic 17-40L za 2300, prosze o jakies opinie
                maciejlagan.com

Komentarz

• marceliwroc
                  • 2008
                  • 9

Kupowałem u tego Pana 70-200 F/2.8 L IS , i nie jestem zadowolony z transakcji. W mailach itp zawsze była informacja o fakturze podczas odbioru sprzetu faktury nie było, nie było nawet zwykłego paragonu fiskalnego tylko jakaś wypisana odręcznie gwarancja, zadzwoniłem na żytnią i na podstawie tego świstka nie realizują gwarancji. Otrzymanie odpowiedniego dowodu sprzedaży było bardzo kłopotliwe i ostatecznie moglem zaliczyc go w koszty w innym miesiącu niz planowalem pierwotnie co zupelnie zmianilo cala sytuacje. Do tego sam sprzet głównie pochodzi ze Stanów i Japonii (sprzedawca sam to przyznał w rozmowie telefonicznej - bardzo często pez pudełek - po jakiś wystawach ) więc ostatecznie sam nie wiem co się stanie kiedy obiektyw trafi do serwisu, czego wolalbym nie sprawdzac, wiec jesli komus nie szkoda nerwow i nie boi sie ryzyka to jest to sprzedawca dla niego... ja nie polecam!

Komentarz

• Thomason2005
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 507

Ja dwa obiektywy u niego kupowałem. Jeden używany, drugi nowy (pochodzący z zestawu kit) i jestem zadowolony z zakupu.

Komentarz

• Mariusz_C
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 577

Ja kiedyś (ze 2 lata temu) kupiłem od niego używanego canona 100-300 i był ok. Potem już tylko sprzedawałem mu sprzęt i też dostawałem całkiem dobre ceny.
                      5d III; eos 5; EF15/2,8; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 135L; 430ex; YN600ex; metz 58

Komentarz

• Jago
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1503

Zamieszczone przez Fotos
                        Gosc wyglada na solidnego, a ceny ma czasem nie do przebicia (trzeba dzwonic, bo to co na stronie WWW przewaznie jest nieaktualne).........
                        Hmmmmmm ...... Z tą solidnością bym polemizował Jakiś czas temu znalazłem na ich stronce interesujący mnie obiektyw i w mailu zaproponowałem, że go kupię dając w rozliczeniu swój inny. Otrzymałem odpowiedź, że nie mają w swojej ofercie interesującego mnie obiektywu. Z transakcji oczywiście nic nie wyszło.
                        A interesujący mnie obiektyw jeszcze przez długi czas był oferowany na ich stronie jako do sprzedaży.
                        Był to mój pierwszy i na pewno ostatni kontakt z tym sprzedawcą. W transakcjach wzajemnych lubię być poważne traktowany a zostałem potraktowany niesolidnie.
                        Na marginesie dodaję, że w otrzymanej odpowiedzi było też brak tego jednego magicznego słowa.
                        Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.
                        C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• checiu
                          Bywalec
                          • 2007
                          • 170

na stronkach to w ostatnim czasie to malo kto ma aktualna oferte. Koles jest zakrecony, ale moim zdaniem pozytywnie - trzeba się na telefon dogadac. Ja tam z zakupów u niego jestem zadowolony - kupilem tamiego 17-50 i mial wszystkie papiery itd.

A co do gwarancji to nie wiem czy czasem tam nie ma na stronie informacji ze naprawy gwarancyjne sa realizowane za jego posrednictwem.

Komentarz

• Jago
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 1503

Zamieszczone przez checiu
                            na stronkach to w ostatnim czasie to malo kto ma aktualna oferte............
                            Częściowo się z Tobą zgadzam - parę dni temu w jednym z sklepów internetowych kupiłem Lowepro Rover Plus AV i rzeczywiście cena na stronce nie zgadzała się z tą, za którą faktycznie kupiłem ten plecak. Tylko, że powodem różnicy w cenie był świąteczny rabat na kupowane towary.
                            W każdym razie każdy sprzedawca dba o swoją reputację i zadowolenie klienta wg własnego uznania. Ja do sprzedawcy plecaka na pewno jeszcze wrócę - do handlarza z Stodoły na pewno już nie. Kwestia zadowolenia jest oczywiście subiektywnym odczuciem.
                            Ostatnio edytowany przez Jago; 16499.
                            C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Komentarz

• michal_sokolowski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1159

no ja się niestety muszę wypowiedzieć na temat Fototaniej.

Nie polecam. A dlaczego ?
                              A dlatego że kupowałem tam starą 5d - i ta 5d miała ewidentny front focus - Pan przyznał że jest FF (sam wykonał test) i wymienił mi na drugą piątkę.
                              Ale ta wadliwa 5d poszła z powrotem na allegro... - to raz.

A dwa - pewien forumowicz napisał mi, że facet nie chce podać mu całego numeru seryjnego przez e-mail / tel...

mi to wystarcza żeby odradzić fototaniej.pl
                              moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

Pracuję...