[jedrucha] droga do pracy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jedrucha
    Bywalec
    • 2007
    • 110

[jedrucha] droga do pracy

Jako że udało mi się dobrać do skanera w robocie, wrzucę wyniki moich spostrzeżeń z porannej drogi do pracy.

0. zamiast wstępu

1. 6:30 w centrum

2. 1581,1582, 1583, ...

3. świetlana(?) przyszłość

4. oczekiwanie

5. chwile pustki

6. *** (patrzę więc jestem) - widok z okna przy moim biurku

Jędrek

• jedrucha
    Bywalec
    • 2007
    • 110

Nie mogę już edytować, ale po namyśle wprowadziłbym erratę:
    zdjęcie nr 3 wstawiłbym między 5 a 6.
    Jędrek

Komentarz

• fret
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1503

Dobry namysł Zdjęcia też. Cofają mnie w lata siedemdziesiąte, jedyny zgrzyt, to to, że akcja toczy się głównie w metrze. Chyba kolor by lepiej umiejscowił te zdjęcia w czasie.

Komentarz

• jedrucha
        Bywalec
        • 2007
        • 110

Zamieszczone przez fret
        Dobry namysł Zdjęcia też. Cofają mnie w lata siedemdziesiąte, jedyny zgrzyt, to to, że akcja toczy się głównie w metrze. Chyba kolor by lepiej umiejscowił te zdjęcia w czasie.
        Masz rację, że główny temat metra trochę psuje. Prawda jest taka, że do pracy jadę głównie metrem, a na to co poza nim nie miałem niestety dobrych pomysłów
        Co do zmiany B&W na kolor to jednak bym został przy pierwotnej wersji - jakoś bardziej mi pasuje do tego tematu - w końcu to SZARA codzienność

BTW - wszystkie zdjęcia robione na Ilfordzie FP4 plus
        Jędrek

Komentarz

• jedrucha
          Bywalec
          • 2007
          • 110

Coś cicho na tym moim wątku. Czekam na krytykę
          Jędrek

Komentarz

• rene
            Początki nałogu
            • 2006
            • 283

Ok, jak zwykle będę tym złym który zacznie

Nie podobają mi się, nie znoszę zoomów jeśli wynikają one jedyne z chęci zachowania bezpiecznego dystansu, a takie mam wrażenie na większości fotek. Są po prostu płaskie.

Z kolei w zdjęciu ostatnim drażnią mnie przechylenia. Taki układ aż prosi się o perfekcyjną prostotę, żadnych skosów.

Ale zacznij od wywalenia tych fatalnych tytułów!! Tytułom kategorycznie NIE!

Komentarz

• jedrucha
              Bywalec
              • 2007
              • 110

Dzięki za opinię

Zamieszczone przez rene
              Nie podobają mi się, nie znoszę zoomów jeśli wynikają one jedyne z chęci zachowania bezpiecznego dystansu, a takie mam wrażenie na większości fotek. Są po prostu płaskie.
              Mógłbyś sprecyzować określenie "płaskie"?

Z kolei w zdjęciu ostatnim drażnią mnie przechylenia. Taki układ aż prosi się o perfekcyjną prostotę, żadnych skosów.
              Nie dało się tego zdjęcia inaczej zrobić (chyba że tilt shiftem) - pracuję na I piętrze, a odpowiadający poziom wieżowca był zasłonięty. Może dałoby się to wyrównać w PS, ale to chyba by zniekształciło głowy. Poza tym nie znam się na PSuciu

Ale zacznij od wywalenia tych fatalnych tytułów!! Tytułom kategorycznie NIE!
              A ja jestem zwolennikiem tytułów. IMO dodają do zdjęcia historię i pobudzają wyobraźnię. Oczywiście jeśli są dobre
              Jędrek

Komentarz

• rene
                Początki nałogu
                • 2006
                • 283

Zamieszczone przez jedrucha
                Mógłbyś sprecyzować określenie "płaskie"?
                Nie bardzo wiem jak... brakuje głębi po prostu. Zresztą zrób tak: znajdź sobie jakieś miejsce, podejdź blisko i zrób fotkę szerokim kątem, potem się odpowiednio oddal aby zrobić ten sam fragment zoomem - porównaj to zrozumiesz.

Nie dało się tego zdjęcia inaczej zrobić (chyba że tilt shiftem) - pracuję na I piętrze, a odpowiadający poziom wieżowca był zasłonięty. Może dałoby się to wyrównać w PS, ale to chyba by zniekształciło głowy. Poza tym nie znam się na PSuciu
                No i chwała ci za to. Chodziło mi raczej o zrobienie dobrego kadru, a nie o poprawianie w fotoszopie. Nie to że jest źle, ale mogłoby być znacznie lepiej.

A ja jestem zwolennikiem tytułów. IMO dodają do zdjęcia historię i pobudzają wyobraźnię. Oczywiście jeśli są dobre
                O to, to, to!!!
                Poza tym jakoś tytuł i reportaż nie do końca mi się kojarzą. Niech się wypowiedzą wygi, ale wszystkie reportaże jakie widziałem to zdjęcia + opis, a nie tytuł.

Komentarz

Pracuję...