Tamron 10-24

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trampek
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1546

Tamron 10-24

Chyba jestem pierwszy.
    Wyglada ciekawie.
    Co prawda nie dla mnie ale moze byc pozytek. stara wersja szerokiego zooma pewnie poleci bardzo nisko w cenie co tez ma znaczenie dla amatorow. No i jasny jak Canon. Pewnie bedzie mial ogromna dystorsje..... i glosny AF ale dajmy mu szanse
    Ostatnio edytowany przez trampek; 6355.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
  • czajna
    Początki nałogu
    • 2005
    • 401

Pod tym linkiem jest informacja prasowa od Tamrona...

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

w koncu Tamron musial cos zrobic, bo to 11-18 w porownaniu z konkurencja prezentowalo sie mocno srednio.

aczkolwiek, jak czytam w specyfikacji te niecale 400g, to jednak mam podejrzenia, ze to bedzie typowe tamronowskie plastikowe... szkielko do trabanta, w sam raz do noszenia w damskiej torebce
      www albo tez flickr

Komentarz

• nagor
        Uzależniony
        • 2007
        • 522

zobaczymy jak pójdą pierwsze testy... bo narazie to gdybanie..
        Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
        zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Komentarz

• czajna
          Początki nałogu
          • 2005
          • 401

No i mamy "wygląd" nowego Tamrona, wygląda dość zabawnie wg mnie ale to może przez te obłe kształty...

Komentarz

• czajna
            Początki nałogu
            • 2005
            • 401

W sumie ten wątek można by wrzucić pod "obiektywy i lampy błyskowe", przynajmniej wtedy,miejmy nadzieję, nikt już nie założy nowego wątku na ten temat...

Komentarz

• Niedzwiedz
              Uzależniony
              • 2004
              • 578

kurde i znowu zrobiony beznadziejnie z pierscieniem ostrosciu na wierzchu ech ten tamron
              www.mariuszspruch.pl - fotografie ślubne
              www.mariuszspruch.blogspot.com - fotoblog

Komentarz

• Grisha
                Początki nałogu
                • 2007
                • 353

trzeba patrzeć optymistycznie... zawsze mogli walnąć pierścienie jak w Tokinie 16-50

Mam jedyne nadzieję, że nie zaszaleją z Ceną. Jeżeli ten obiektyw byłby optycznie ala 17-50 to na pewno znajdzie wiele nabywców, a to forum wiele tematów typu 10-22 vs 10-24

Pożyjemy zobaczymy. Tym bardziej mnie to interesuje, bo się szykuje na zakup UWA a ten obiektyw przynajmniej parametrami jest godny uwagi.

Komentarz

• schabu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1352

ciemny i bez żadnego silnika. kicha.
                  Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Grisha
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 353

Ja się już dosyć długo zastanawiam na cholerę w 10-22 jest USM skoro zakres ostrzenia zaczyna się na 24cm a kończy się na 1m, a jak wszyscy mówią 90% zdjęć to landszafty czyli sporo dalej niż 1m Jak dla mnie USM czy inny tego typu silnik w takim szkle to zbędne podwyższanie ceny obiektywu. Ciemny? Canon 10-22 ma identyczne i jakoś nikt specjalnie nie płacze. Przeciwnie. Ludzie go między innymi wybierają za to, że jest względnie jasny na tle konkurencji.

Komentarz

• Kolaj
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 3293

Zamieszczone przez Grisha
                      Ludzie go między innymi wybierają za to, że jest względnie jasny na tle konkurencji.
                      Chyba też, a może przede wszystkim, dlatego, że ma najlepszą optykę spośród wszystkich UWA do APS-C. Dlatego zobaczymy, jak w tej konkurencji wypadnie nowy Tamron.

Komentarz

• Grisha
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 353

Ja mam bardzo głęboką nadzieje (kurde gadam jak tusk ), że tamron okaże się nie wiele gorszy (bo nie wierze że dorówna C) i będzie miał o tyle niższą cenę, że będzie się opłacało go kupić (coś jak T17-50 vs 17-40L). Nie mniej jednak 'gdyby babcia miała wąsy to była by dziadkiem". Trzeba poczekać i wszystko będzie jasne

Komentarz

• QBUŚ
                          Coś już napisał
                          • 2007
                          • 78

Hmmm, jestem bardzo bliski kupienia nowego obiektywu ultra szerokiego i byłem już zdecydowany na T 12-24 a to suprise, Tamron zapowiedział wypuszczenie nowego obiektywu i teraz mam dylemat czy kupić Tokine czy poczekać (ciekawe jak długo) jeszcze troszeczkę i mieć nadzieję że Tamron pozytywnie mnie zaskoczy – zarówno własnościami optycznymi jak i ceną, co o tym myślicie?

Komentarz

• tmaciak
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 610

Zamieszam => poczekać, zobaczyć jak wypadnie Tokina 11-16/2.8.
                            Pozdrawiam, Tomek
                            Canon S-120PC II

Komentarz

• QBUŚ
                              Coś już napisał
                              • 2007
                              • 78

No i co premiera Tokiny 11-16 już dawno minęła Tamron 10-24 miał mieć swoją w styczniu i nadal nic nie wiadomo, jak się te szkiełka sprawują, no i oczywiście jaka jest ich cena, nie wiem czy czekać dalej, czy warto, czy może kupić Tokine 12-24 której cena już spadła poniżej 1700zł

Komentarz

Pracuję...