[abcdariusz] - Rodzinka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abcdariusz
    • 2006
    • 4

[abcdariusz] - Rodzinka

Kasia
    1. Zamek.

2. Lenistwo.

3. Grill.
  • oszczepnik
    Początki nałogu
    • 2008
    • 279

Tak: 1 robi najlepsze wrażenie, może więcej tej postaci (a nie masz czasem właśnie tego zamku?) pozostałe dwa, cóż jak dla mnie całkowity przypadek, 2 fotkę nie nazwałbym "lenistwo" ale "pijaństwo" takie wrażenie sprawia. IMHO tylko 1 zasługuję na uwagę pozostałe całkowity przypadek, w jakiś sposób, choć nietrafiony "ratowane" poprzez ramki w PS.
    pozdro
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Komentarz

• fotokor1
      Początki nałogu
      • 2006
      • 373

Zamieszczone przez oszczepnik
      Tak: 1 robi najlepsze wrażenie, może więcej tej postaci (a nie masz czasem właśnie tego zamku?) pozostałe dwa, cóż jak dla mnie całkowity przypadek, 2 fotkę nie nazwałbym "lenistwo" ale "pijaństwo" takie wrażenie sprawia. IMHO tylko 1 zasługuję na uwagę pozostałe całkowity przypadek, w jakiś sposób, choć nietrafiony "ratowane" poprzez ramki w PS.
      pozdro
      potwierdzam pierwsza najlepsza, druga - jakie ,,pijaństwo,, toż tam tylko jedno piwko na trawce zalega
      Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 , Canon 35 1.4 , canon 17-40/4, canon fish eye, 24-105/4, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Komentarz

• iczek
        Uzależniony
        • 2004
        • 711

Totalne pstryki... bez przeszłości...
        FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
        Ptaki
        Portrety
        Pejzaż

Komentarz

• janmar
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 3468

Expozycja fajna.Pierwsze mnie urzeka.Mam słabosc do zamków i kobiet.Całość za "iczkem".Niestety oszczepnik muszę za Bo..Lindą.[Co ty wiesz o pijanstwie.]

Komentarz

• oszczepnik
            Początki nałogu
            • 2008
            • 279

oj czepiacie się toż to taka naciągana przenośnia ok niech będzie początki pijaństwa
            pozdr

Komentarz

• abcdariusz
              • 2006
              • 4

Madzia.

4.Man coś.

5.Pasie koniki.

6.Piasek.

7.Plaża.

Komentarz

• oszczepnik
                Początki nałogu
                • 2008
                • 279

3 najbardziej do mnie przemawia, powiedziałbym, że nawet dobre. Co do pierwszego to bardzo ostra...czapka:/. To ostatnie też byłoby niezłe ale stanowczo za dużo tej plamy na pierwszym planie, rozumiem, że chciałeś uzyskać tą samą perspektywę z jakiej patrzy dziecko, ale dlaczego dałeś ten piach w 1/2 kadru? Uparłeś się na te ramki Masz świetną modelkę teraz tylko "poluj" na dobre foty wiem, że to nie będzie łatwe, ale...
                pozdr

Komentarz

• abcdariusz
                  • 2006
                  • 4

Ania

8. Niebieskooka?

9. Zbieracz.

Komentarz

• kucza21
                    Uzależniony
                    • 2007
                    • 518

Może te zdjęcia mają dla Ciebie jakąś wartość, dlatego masz problem popatrzeć obiektywnie na nie. Dla mnie słabo kadry nie udane - albo coś w kadr wchodzi czy też ucho ucięte. Takie słabsze do albumu

Komentarz

• abcdariusz
                      • 2006
                      • 4

Tak, wszystko się zgadza -- te fotografie są do rodzinnego albumu i myślę ze są odpowiednie dla osób które się zastanawiają czy inwestować w sprzęt z przeznaczeniem do rodzinnego pstrykania na spacerze a jak się trafi okazja to można coś innego pstryknąć .
                      Zapraszam do oglądania innych moich fotek.
                      Pozdrawiam.

Komentarz

• ewa_olsztyn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 311

Mi się ostatnie podoba - ma ciekawe światło, przyzwoicie skadrowane i pokazuje skupienie dziewczynki na bardzo charakterystycznym dla jej wieku zajęciu, a więc coś o niej mówi.
                        "Niebieskookiej" szkoda. To cięcie przez ucho popsuło potencjalnie dobre zdjęcie z ciekawym swiatłem w tle. Bardzo wdzięczna dziewuszka!

Komentarz

• abcdariusz
                          • 2006
                          • 4

I na koniec fotka na zamkniecie tematu albumowego :wink:

Komentarz

• ewa_olsztyn
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 311

Zamieszczone przez oszczepnik
                            2 fotkę nie nazwałbym "lenistwo" ale "pijaństwo" takie wrażenie sprawia.
                            Popatrzyłam dziś jeszcze raz na te zdjęcia i wiecie co? Nikt z nas nie docenił tej trzeciej fotki, moim zdaniem - niesłusznie. Popatrzcie:
                            Tytuł "Grill", ale grila nie widać, jedynie unoszący się dym. Nad grillem pochyla się chudy chłopak, prawdopodobnie zajmuje się mięsem. Na pierwszym planie widzimy kobietę. Siedzi na wprost, ale odwraca głowę w stronę grilla. Poczuła smakowity zapach, oblizuje się, lubi rozkosze stołu..
                            Całkiem sporo akcji i informacji, jak na jeden pstryk, czyż nie?

Komentarz

• Riccardo
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 691

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                              Popatrzyłam dziś jeszcze raz na te zdjęcia i wiecie co? Nikt z nas nie docenił tej trzeciej fotki, moim zdaniem - niesłusznie. Popatrzcie:
                              Tytuł "Grill", ale grila nie widać, jedynie unoszący się dym. Nad grillem pochyla się chudy chłopak, prawdopodobnie zajmuje się mięsem. Na pierwszym planie widzimy kobietę. Siedzi na wprost, ale odwraca głowę w stronę grilla. Poczuła smakowity zapach, oblizuje się, lubi rozkosze stołu..
                              Całkiem sporo akcji i informacji, jak na jeden pstryk, czyż nie?
                              Ale za ciasno z prawej i po zdjęciu.
                              Pozdrawiam
                              Riccardo
                              --
                              Fuji & Ricoh

Komentarz

Pracuję...