czy skalibrowali Ci BF/FF na Żytniej? [Ankieta]

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MateuszZ.
    Początki nałogu
    • 2005
    • 276

czy skalibrowali Ci BF/FF na Żytniej? [Ankieta]

Jak w temacie... ??:

Proszę zaznaczyć odpowiednią pozycję, i ewentualnie opisać swój przypadek, co kalibrował, ile wydał.:rolleyes:
    44
    TAK, za pierwszym razem, teraz jest OK
    0%
    15
    tak... ale dopiero za x-razem...
    0%
    7
    NIE, poddałem się już ...
    0%
    13
    skalibrowałem AF gdzieś indziej lub we własnym zakresie
    0%
    9
  • Nawrot
    Bywalec
    • 2006
    • 115

ja nie mam gwary z żytniej i jestem z tego bardzo zadowolony... wyczyscili mi matryce, wymienili zakurzoną matówkę i skalibrowali af w body i to wszystko idealnie za darmoche

Komentarz

• Myszoor
      Bywalec
      • 2006
      • 149

Zamieszczone przez MateuszZ.
      Jak w temacie... ??:

Proszę zaznaczyć odpowiednią pozycję, i ewentualnie opisać swój przypadek, co kalibrował, ile wydał.:rolleyes:
      dodaj opcje - jestem po pierwszym podejściu - dalej jest do d***
      wtedy zagłosuję
      (korpus + kit-zoom + krótki tele-zoom + flesz) + (korpus + szeroki-zoom + kit-zoom) + (statyw + monopod) + (błyskograty 2x0.5KW + pudełka + antenki) + (plecak + torby: duża i mała) + 28Gb CF + laptok
      => www.MysiaPercTeam.tk | www.Kanu.pl | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | Blog (niekoniecznie) ślubny

Komentarz

• szandor
        Uzależniony
        • 2005
        • 624

Mi skalibrowali C50/1,8 za 50 zł, oraz sprawdzili AF w 20D- nie potrzebował ingerencji - w ramach gwarancji. Jestem zadowolony, powodem całego tego zamieszania z kalibracją był Tamron 17-50, w końcu Cichy mi go wymienił i wszystko gra. No prawie wszystko, czasami z Tamim nie gra.
        Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
        R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Komentarz

• MateuszZ.
          Początki nałogu
          • 2005
          • 276

Zamieszczone przez Myszoor
          dodaj opcje - jestem po pierwszym podejściu - dalej jest do d***
          wtedy zagłosuję
          to zagłosuj jak Ci naprawią za X podejściem. No i pochwal się ile razy musiałeś go przesyłać, i jakich argumentów/metody użyłeś, że w końcu zrobili Ci to jak należy.

Komentarz

• MateuszZ.
            Początki nałogu
            • 2005
            • 276

ja w ankiecie oddam głos już niebawem... (jutro wysyłam kapcia do kalibracji)

Komentarz

• MacGyver
              Cenzor
              • 2006
              • 7043

Wysłałem 35/2 po zgnieceniu w transporcie, z przełącznikiem ustawionym na AF (Niektórzy sprzedawcy z allegro to "trocinowcy"). Całość usługi (naprawa pękniętego pierścienia + kalibracja) kosztował 160 zł + wysyłka.
              Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

dodaj opcję z wpisaniem liczby kalibracji, bo ja wysłałem 2 razy i za pierwszym poprawili niewiele BF ale poprawili, a za drugim pojechali chłopcy (bo pewnie od szewca oderwani ) i FF mam jak sku...n i wysłać nie mogę bo mają 14 dni na gawrancji a imprezy co tydzień i przymykam i przymykam lub kombinuje jak krowa na granicy, szlag mnie już trafia

Komentarz

• MateuszZ.
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 276

Zamieszczone przez marekb
                  dodaj opcję z wpisaniem liczby kalibracji, bo ja wysłałem 2 razy i za pierwszym poprawili niewiele BF ale poprawili, a za drugim pojechali chłopcy (bo pewnie od szewca oderwani ) i FF mam jak sku...n i wysłać nie mogę bo mają 14 dni na gawrancji a imprezy co tydzień i przymykam i przymykam lub kombinuje jak krowa na granicy, szlag mnie już trafia

Masakra!
                  Ale to tylko na puszce masz FF?? Co powiedzieli podczas rozmowy tel z Tobą?

Komentarz

• ripek
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1486

Zamieszczone przez MateuszZ.
                    Co powiedzieli podczas rozmowy tel z Tobą?
                    "Proszę przysłać" - tylko to potrafią telefonicznie powiedzieć. Równie dobrze mogliby się nagrać wiadomość na telefon i rozłączyć po 10 sekundach.
                    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• minek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1386

Dodaj opcję: Jestem zdrowy, nie potrzebuję kalibrować soczewek.

Komentarz

• marekb
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 2273

Zamieszczone przez ripek
                        "Proszę przysłać" - tylko to potrafią telefonicznie powiedzieć. Równie dobrze mogliby się nagrać wiadomość na telefon i rozłączyć po 10 sekundach.
                        dokładnie tak, mam problemy z 30D, w 5D jest prawie ok tzn na granicy FF alle tu mam z kolei takiego hot pixela że strach (bez powiękeń go widać) no i ten spust niewyczuwalny. Mam wciąż wrażenie,że ten towar co do legalnej dystrybucji na kraj to poza wyborem jest..

Komentarz

• MateuszZ.
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 276

Zamieszczone przez minek
                          Dodaj opcję: Jestem zdrowy, nie potrzebuję kalibrować soczewek.
                          Przypomne Ci to jak będziesz miał problemy z AF w swoim cacku...

W moim przypadku nie musiałem focić tablicy testowej... Canon mi się tak rozjechał, że przestrzeliwuje na 2gi plan...

No cóż, trzymajcie za mnie kciuki... :-?

Komentarz

• tpop
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1465

ja bylem trzy razy. Ale w koncu im sie udalo.
                            photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• power76
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 24

Zamieszczone przez tpop
                              ja bylem trzy razy. Ale w koncu im sie udalo.
                              Ciekawie czy to reguła, bo mi dopiero też za trzecim razem zrobili to jak należy?
                              30D; EF-S 18-55; EF 50 1.8, EF 24-70L, EF 300 4 IS L, Speedlite 580EX II
                              Moje zdjęcia: www.fotograba.net

Komentarz

Pracuję...