[atz1983] B&W pierwsza moja sesja 400D + 50/f1.8
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
To raczej nie BW, a Gray :-) Popracuj nad konwersją. Z kadrów fajny jest na drugim zdjęciu, ale oparcie przeszkadza. -
Kadry, hmm... w tle meble, mało rozmyte, widz wraca na Ziemię i jest w jakimś pokoju. Czyli że nie za ciekawie. No ale jeśli już takie zdjęcia, to rzeczywiście konwersja za płaska, można by też bardziej dosmażyć, wzmocnić HIRALOAM gdzieniegdzie na maskach, no i precyzyjniej kadrować.60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje fotyKomentarz
-
-
dzięki
nie wiem co to jest HIRALOAM niestety (jeszcze).
Czy szaro.. w sumie to trochę użyłem "burn" i "dodge" ale widocznie za mało
W sumie to boję sie tych narzędzi używać, bo niestety jestem zmuszony pracować na laptopowym monitorze, więc ogólnie do d***. Sytuacja jest taka że nie mam możliwości nawet kupić sobie ekranu, bo jestem w delegacji przez najbliższy dłuższy czas (potem monitora samolotem bym nie chciał wozić)Komentarz
-
... i w delegacji robisz zdjęcia?
Ja tez chcę na taką delegacje
))
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
-
zdjęcia są z przyjazdu świątecznego do domu w grudniu ;P tutaj nie mam kogo fotografować ;( chlip chlip...Komentarz
-
2 i 3 są niezłe, 1 i 4 raczej nie. Szarość rzeczywiście fatalna. Jeśli nie chcesz wracać do czarno-białej kliszy, co ja osobiście polecam, spróbuj tego pluginu.Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutajKomentarz
-
Komentarz
-
-
-
to samo jest w Lightroomie o ile się nie mylęJeśli nie chcesz wracać do czarno-białej kliszy, co ja osobiście polecam, spróbuj tego pluginu.
Komentarz
-
Jezus. To nie sa portrety. To przypadkowe pstryki. Za Wikipedią:
Portret (fr. portrait) - obraz, zdjęcie lub inne dzieło będące przedstawieniem osoby i odwzorowujące jej wygląd zewnętrzny, a czasem także cechy osobowości.
Prosze skup się na drugim słowie od końca. Reszte pomiń. Obecnie równie dobrze mógłbyś fotografowac popiersia na cmentarzu. Tyle samo w nich bedzie zycia i cech , co w tych fotach.
I nie rób zdjec na delegacjach.... jako pracodawca pisze
Komentarz
-
A ja to przekabaciłem - i zobacz co pogrubiłemJezus. To nie sa portrety. To przypadkowe pstryki. Za Wikipedią:
Portret (fr. portrait) - obraz, zdjęcie lub inne dzieło będące przedstawieniem osoby i odwzorowujące jej wygląd zewnętrzny, a czasem także cechy osobowości.
Prosze skup się na drugim słowie od końca. Reszte pomiń.
i już jakże inaczej można to stwierdzenie zrozumieć...
Komentarz
-
umiejętność robienia zdjęć we wnetrzach z wykorzystaniem elementów wyposazenia to wyższa szkoła jazdy. Ważne jest to żeby uświadomić sobie ich obecność w kadrze i umiejetnie je wykorzystać, tak żeby nie zaśmiecały kadru, ale żeby czemus służyły. W fotografii czarno białej jest to chyba trudniejsze niż w fotografii barwnej. Tak mi sie wydaje. A jeśli już zdarzyło nam sie "popełnić" jakies zdjęcie, w którym pojawiło sie coś nieporządanego to zawsze pozostaje nam PS
P.S....i nie chlip...święta się zbliżają, będzie szansa powtórzyć i coś nicoś dołożyć
iczek: portrety to może i nie są, ale człowiek na tych zdjęciach jest na pewno więc znajdują sie we własciwym wątku, tym bardziej że nie pojawił się wątek "przypadkowe pstryki"
(postuluję o utworzenie takowego) a porównywanie Koleżanki do popiersia na cmentarzu....uuuuuuu.... mało delikatne, można chyba znaleźć inne.
Ostatnio edytowany przez Adso; 10315.galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Komentarz
lub poprzez PW wysłane do wybranego moderatora) posty odbiegające od tematu oraz niezgodne z 
Komentarz