Hahnel HL-511 (Canon BP-511)

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • speed13

Hahnel HL-511 (Canon BP-511)

Kupiłem akumulator zamiennik Canona Hahnel HL-511, wsadziłem do orginalnej ładowarki i po kilku sekundach ładowarka pokazuje 100% naładowanej baterii.
    Canon 30D nie chce wystartować, ale jak podłączyłem stary wiatraczek od zasilacza wiatrak kręcił sie.
    Jaka może być przyczyna.
    Wina ładowarki ,czy Hahnel HL-511 jest uszkodzony.
  • fICHU
    Bywalec
    • 2005
    • 200

Raczej uszkodzony na moje. mam wlasnie 30D - do tego 4 aku.

1 - to oryginal canona
    2 - to starszy (w srebrnej obudowie Hahnel - bodaj 1300mAh)
    3, 4 - to nowsze Hahnele - bodaj 1500mAh

juz dobra chwile mi sluza - maja numerki 1-4 i leca cyklicznie w aparacie...
    z jednego wystrzelalem 9GB RAWow. (prawie nie uzywam LCD)
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Komentarz

• mcdenko
      Bywalec
      • 2005
      • 144

Miałem podobne objawy. Akumulator ładował się w ładowarce, a aparat nie reagował zupełnie. Sprzedawca powiedział, że mieli jakąś wadliwą serię. Odesłałem i czekam na wymianę.

Komentarz

• spuki
        Bywalec
        • 2006
        • 136

Ja mam i wszystko jest ok. Widocznie wadliwy jak piszą poprzednicy
        zdjęcia

Komentarz

• Chris_11
          Uzależniony
          • 2006
          • 572

Jaki z tego morał? Trzeba było kupić 3 Premium Goldy zamiast jednego Hahnela. Być może są gorsze, być może są słabsze, być może wypisują na nich pierdoły o niesamowitych pojemnościach, ale co tam... Co 3 to nie 1.
          Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• KrzysztofZ
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 30

Ja też od niedawna mam ten zamiennik HL-511 i mam taki objaw, że aparat po włączeniu działa prawidłowo, jednak jak przejdzie w stan czuwania (1 min, 10 min...) to za skarby nie można go włączyć. Dopiero pomaga wyjęcie baterii i włożenie jej z powrotem. Kurcze jak pech to pech.
            Canon 5D mark IV 6D, Canon 24mm f/1.4L, Sigma 35mm f/1.4DG A, Canon 85mm f/1.8, Canon 400mm f/5.6L, , Canon 580EX II.

Komentarz

• koraf
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1748

Miałem zamiar dzisiaj kupić ten zamiennik ale po Waszych postach nie zrobię tego
              już wolę nawet hama ;-) bo dają pięć lat gwarancji

Komentarz

• speed13

KrzysztofZ u Ciebie działa.
                Jak wkładam baterie powinna zaświecić się kontrolka.
                U mnie nawet kontrolka w 30D nie chce się zaświecić jak wsadze do komory baterii,chociaż jestem pewny,że bateria jest naładowana.

Komentarz

• KrzysztofZ
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 30

Poczekam jakiś miesiąc albo półtora i kupię 2 oryginał, a na razie wyłączę auto-wyłączanie i chrzanić Hahnela.
                  Canon 5D mark IV 6D, Canon 24mm f/1.4L, Sigma 35mm f/1.4DG A, Canon 85mm f/1.8, Canon 400mm f/5.6L, , Canon 580EX II.

Komentarz

• solmark
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 41

Kupiłem Hahnela, nie działał z 30 i 5D. Odesłałem. Dostałem zwrot pieniędzy bo podobno była jakaś walnięta seria. Kupiłem drugą Hamę. Pierwsza służy mi już rok. Ale to nie znaczy, że hahnel to zła firma. Po prostu mieli „małą” wpadkę. Jak akumulator nie działa, to trzeba go zwrócić i tyle.

Komentarz

• KrzysztofZ
                      Dopiero zaczyna
                      • 2005
                      • 30

Jeszcze raz sie pobawiłem jak to jest z tym włączaniem - i rzeczywiście raz akumulator startuje raz nie.

Komentarz

• mcdenko
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 144

Wczoraj dotarl sprawny akumulator HL-511. Wszystko w jak najlepszym porzadku. Po naladowaniu aparat pracuje jak trzeba.

Komentarz

• speed13

Pisałem meila do sklepu internetowego, wyjaśniłem o co chodzi.
                          Odpisali że mam im wysłać to wymienią na sprawny.
                          Odesłałem dzisiaj .Najciekawsze jest to że napisali mi że reklamacje się nie zdarzają (trochę dziwne) .

Komentarz

• diaks
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 15

Ja dostałem 27-02 taki z Agito, dzis dopiero moglem go przetestować. Niestety taki sam objaw, aparat (20D) nawet nie miałknie. No nic zostaje mejl do agito i go im odsyłać.

Komentarz

• KrzysztofZ
                              Dopiero zaczyna
                              • 2005
                              • 30

Ja dokładnie też brałem z Agito 5 marca - jutro odsyłam wadliwy egzemplarz kurierem i zobaczymy.

Komentarz

Pracuję...