[wojtas3000] Warszawa nocą

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtas3000

[wojtas3000] Warszawa nocą

• Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

To ma być galeria a nie linkownia.
    Prawy klawisz - kopiuj adres obrazka, i już wstawiamy obrazki zamiast linków.
    Chętniej i łatwiej wtedy oceniać

Tylko że troszkę za duże i powstaje dylemat, ale dla dobra galerii może zostawić... przydałoby się włączenie skryptu autoresize na forum.

Komentarz

• KMV10
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2320

Złote Tarasy mi się podobają

Komentarz

• Biperek
        Uzależniony
        • 2007
        • 593

Zamieszczone przez Vitez
        Tylko że troszkę za duże i powstaje dylemat, ale dla dobra galerii może zostawić... przydałoby się włączenie skryptu autoresize na forum.
        Może w regulaminie ustalić wielkość ? Też jestem za tym, żeby cała fota mieściła się na monitorku.

Jak dla mnie 1 i 3.
        Pozdrawiam
        Marek/Biperek

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

Nie zachwycają zaprezentowane fotki, ciekawie wygląda 1 ale warto popracować nad ekspozycją.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• michalab
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1580

Mac co zmieniłbyś na 1 jeśli chodzi o ekspozycję?
            Moim zdaniem nic nie trzeba zmieniać, jest dobrze.
            Zapraszam

Komentarz

• sniper88
              Pełne uzależnienie
              • 2007
              • 1156

Nie wiem co zmienilby na tej fotce Mac, ale jak dla mnie to jest za ciemna I nie chodzi mi tylko o budynki, ale glownie o niebo
              WWW | 500px | IG
              Semper in altum

Komentarz

• werek
                Początki nałogu
                • 2007
                • 404

w pierwszej fotce mozna by bylo troche na levels'ach popracowac tak zeby wyciagnac kontrast nieba do reszty
                Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Komentarz

• michalab
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1580

No ale tak jest klimat, oczywiście można zwiększyć kontrast, ale jest ryzyko, że zrobi się plastikowo.
                  Zapraszam

Komentarz

• iczek
                    Uzależniony
                    • 2004
                    • 711

Mam generalna uwage do fotek nocnych... może ich już nie wrzucac
                    Czy fotografia nocna musi oznaczac byle jaki widok zawierajacy w kadrze lampy jakies i oswietlone witryny?
                    Prosze autora, aby jednak przyłożył isę kompozycyjnie chociaz do tych zdjec. Pomyslcie koledzy zanim PO PROSTU walniecie kolejne zdjecie w nocy.

Zdjęcie nocne nie równa się zdjęciu w nocy !
                    Prosze to wziąć pod uwagę i troche wysilić zmysł kompozycji.
                    FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
                    Ptaki
                    Portrety
                    Pejzaż

Komentarz

• Mac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2063

Wezwany do tablicy odpowiem, po pierwsze iczek ujął sprawę ostro ale dosadnie.
                      Sniper88 odpowiedział za mnie co mnie się nie podoba w tej fotce. Poza ciemnością zmieniłbym też kąt patrzenia a fotka byłaby ciekawsza.
                      Dalej fotka 2 nie wiadomo co chciał pokazać autor, mało ostra i warto użyć nożyczek.
                      Fotka 4 zmieniłbym lekko kadr obcinając prawą stronę a dokładając lekko z lewej a do tego ucięta wieża...może lepszy byłby pionowy kadr.
                      Fotka 5 z lewej za dużo przestrzeni nie wiadomo po co, za to ucięta góra i brak dołu po prawej.
                      EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Sempoo
                        Początki nałogu
                        • 2007
                        • 273

Wrażeniowo wygrywa Zamek - bardzo fajna kolorystyka oranżu z zimnymi światłami na drzewach - niczym elektryczność. Tarasy na 2 mcu.

Ale w ogólności kompozycyjnie jest jeszcze nieprecyzyjnie.
                        60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Komentarz

• Arek_G9

Moi zdaniem najlepsze fotki to 3 i 4 (Złote Tarasy i Zamek). Pierwsza jak dla mnie za ciemna ale jestem tylko amatorem

Komentarz

Pracuję...