![]() |
|
|
#1 |
|
Początki nałogu
Miasto: Rumia
|
Witam
Czy połączenie 400d i kart Lexar UDMA 300x ma sens? Na pewno karta jest na wyrost, ale jak się zachowa sprzęt z taką kartą ? Obetnie tylko transfer do maksymalnego jaki jest w stanie dać aparat, czy będą jakieś inne problemy ? Według info z lexar.com 400d bez problemu współpracuje z UDMA. Pytam się, bo mogę mieć takie karty dosyć okazyjnie i nie wiem czy brać? |
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Banned
Miasto: Tarnów
|
generalnie to naszybsze karty na rynku i są kompatybilne z 400d który w sumie tego nie wykorzysta ale potem sie przerzucisz na coś lepszego to już masz kasę w kieszeni
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Coś już napisał
Miasto: Deep Space 9
|
albo i nie.....nowe puchy canona moga mieć slot na SD (vel. 450D) i co wtedy?? wypasione CF UDMA do chasioka??
|
|
|
#4 | |
|
Początki nałogu
Miasto: Rumia
|
Cytat:
Jeżeli masz compact i chcesz lustrzankę to kupujesz 450d a potem albo jesteś w klasie amatorskiej i kupujesz 500d, 550d .... Albo awansujesz do klasy wyżej i czekają Cię wydatki w tym wymiana kart. Jeżeli masz 400d i chcesz coś nowego, tzn. jesteś już zaawansowanym amatorem i pozycjonuj się klasę wyżej. Dla mnie na razie idealnym body jest 45d albo 50d Koniec mojego własnego off-topu. Przez najbliższy rok i tak nie będę wymieniał body. Pieniądze na to wprawdzie mam, ale wolę pojechać na jakieś wypasione wakacje z 400d w plecaku. Karty potrzebne są aby uwiecznić urlopowe wojaże. Tak więc argument, że do 450d nie pasują CF na razie do mnie nie przemawia. |
|
|
|
|
|
|
|
|