Stado nowych słoików ;) od Sigmy!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Stado nowych słoików ;) od Sigmy!

Sigma zaprezentowała sporo nowości:
    Sigma 18-125mm f/3.8-5.6 DC OS HSM
    Sigma APO 120-400mm f/4.5-5.6 DG OS HSM
    Sigma APO 150-500mm f/5-6.3 DG OS HSM
    Sigma 200-500 f/2.8 EX DG

i jeszcze mniej dla nas interesujące:
    Sigma 70-300mm f/4-5.6 HSM for Nikon
    Sigma 70-200 and 50-150 f/2.8 APO EX DG for Pentax and Sony
    Sigma 10-20mm and 70-200mm for Four Thirds

Oj będzie się działo . Fajne zakresy, HSM, stabilizacja . Już widzę te wątki .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • kogut
    Bywalec
    • 2007
    • 132

200-500 już do kupienia w Foto-necie Chodzą plotki, że pro-centrum sigmy w gdyni ma mieć jedną sztukę, może się uda "pomacać"
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Komentarz

• paweleverest
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1138

Tak - do tego 200-500 mogli od razu podać model dedykowanego transportera opancerzonego - kolorystycznie napewno pasował by idealnie . Wagowo i cenowo to jakiś koszmar - a wydawało mi się ze nowa 800-tka Canona jest kosmicznie droga

Komentarz

• Grisha
        Początki nałogu
        • 2007
        • 353

120-400 OS mam nadzięję, że będzie ostrą konkurencją dla 100-400L. Zakres podobny, światło identyczne, stabilizacja jest i to lepsza w sigmie... Jedyne co nie jest w specyfikacji to plastyka i ostrość obrazu, której Lce pomimo swojego wieku nie brakuje

Komentarz

• jotes25
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 3609

Zamieszczone przez Grisha
          120-400 OS mam nadzięję, że będzie ostrą konkurencją dla 100-400L. Zakres podobny, światło identyczne, stabilizacja jest i to lepsza w sigmie... Jedyne co nie jest w specyfikacji to plastyka i ostrość obrazu, której Lce pomimo swojego wieku nie brakuje
          Problem w tym, że nowe Sigmy nie są EX, więc jakość optyczna będzie taka sobie.

Komentarz

• KMV10
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2320

Trudno odmówić Sigmie rozmachu jeśli chodzi o obiektywy.

Komentarz

• corass
              Bywalec
              • 2006
              • 102

w foto-necie zobaczcie na powiększenie obiektywu. Pierwsze zdjęcie jest z podpiętą puszką.... bez komentarza..
              10D + 28-135 3,5-5,6 USM IS + Tokina 10-17 Fisheye+ +70-200 f4 +2x sunpak 4000AF +2x Metz 45 + helios 58 2 + 2x Metz 60.

85sunrise.com

Komentarz

• piast9
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3267

Jejku. Czemuż nie wypuszczą 18-50 2.8 HSM dla Canona... No czemuż...
                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• sniper88
                  Pełne uzależnienie
                  • 2007
                  • 1156

Zamieszczone przez jotes25
                  Problem w tym, że nowe Sigmy nie są EX, więc jakość optyczna będzie taka sobie.
                  Mam szczera nadzieje ze sie mylisz
                  No chyba, ze np. ta 120-400 to ma byc tansza alternatywa dla Canona-gorsza jakosc, nizsza cena Ale coby nie mowic to zapowiada sie ciekawie
                  WWW | 500px | IG
                  Semper in altum

Komentarz

• trigger
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 122

200-500 to nawet do obrony już jest przy ciężkie, no chyba że rzucać tym w wiekszą grupę :P

Komentarz

• KMV10
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2320

Zamieszczone przez trigger
                      200-500 to nawet do obrony już jest przy ciężkie, no chyba że rzucać tym w wiekszą grupę :P
                      Jak dasz radę tym dobrze rzucić to i grupa Ci niestraszna

Komentarz

• marfot
                        Pełne uzależnienie
                        • 2007
                        • 4605

Moja przygoda z zestawem Sigmy S 28-70 i S 75-300 na analogu zakończyła się porażką. Po kilku latach prób wyciągnięcia akceptowalnej jakości poddałem się. Na cyfrze zestaw ten popełnił harakiri wyświetlając Err 99. Trudno mi się z tego otrząsnąć. Niby były dobre wyniki w kilku testach, niby ostre ale kontrast był marny, bardzo marny. Długie lata nic się nie polepszało w kolejnych edycjach obiektywów. Może teraz...
                        Ostatnio edytowany przez marfot; 13342.
                        https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
                        EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• wojkij
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1915

Sigma sie stara raczej ostatnio, soft wgrywaja za darmo, gwarancja na 5lat. Jesli jeszcze pokaza jakies ciekawe zamienniki kita z zadowalajaca jakoscia i stalym swiatlem(~tamron17-50+dobry af+os) i poprawia stare szkla to moze sie zrobic z niej ciekawa firma.

A tak mimo troche lepszych cen zawsze ma jakas slaba strone, czy to af, czy ostrosc, czy cuda z errorami, chyba wyciagaja wnioski.
                          www.kwapisz.org

Komentarz

• MalFunkTion
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 72

Zamieszczone przez wojkij
                            Sigma sie stara raczej ostatnio, soft wgrywaja za darmo, gwarancja na 5lat. Jesli jeszcze pokaza jakies ciekawe zamienniki kita z zadowalajaca jakoscia i stalym swiatlem(~tamron17-50+dobry af+os) i poprawia stare szkla to moze sie zrobic z niej ciekawa firma.

A tak mimo troche lepszych cen zawsze ma jakas slaba strone, czy to af, czy ostrosc, czy cuda z errorami, chyba wyciagaja wnioski.

a niby 18-50 2.8 EX DC to nie jest dobre szklo w zastepstwie kita? zacytowales tamrona ktory akurat z ta sigma nie wygrywa.... moze to szklo nie ma HSM ale af celny

www.djmal.pl

Komentarz

• Gringo997
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 516

sigma 200-500 to moze raczej za taran robić jakby was nie chcieli gdzies wpuścić
                              Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Komentarz

Pracuję...