50/1,4 Najładniejsze zdjęcia. TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY! MAX 1024PX/300KB

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • paweleverest
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1138

50/1,4 Najładniejsze zdjęcia. TYLKO ZDJĘCIA BEZ KOMENTARZY! MAX 1024PX/300KB

Witam !!

Mamy wątki o bokeh'u, o ptakach, galerie autorskie a może przydłao by się coś co sklasyfikuje zdjęcia na naszym forum pod wzgledem sprzetowym.

Mam pomysł - można by zrobić taki watek praktycznie do każdego szkła ( ale wtedy to chyba potrzebny bedzie osobny dział ) gdzie wklejalibysmy swoje najlepsze zdjecia. Dało by to pokaz możliwości konkretnego modelu, dla jego potencjalnych nabywców a przy okazji troche zabawy dla reszty forumowiczów.

Konkurs ?? - może to i głupie bo jak porównac np zdjęcie portretowe z krajobrazem ale ... zawsze znajdziemy jakiś wyznacznik, który sprawi że akurat ten kadr przypadnie nam bardziej do gustu ...

Jury i Nagrody ... hymm może po jakims określonym czasie ( 2 miesiące ) któryś z modów odłowi 10 najbardziej udanych zdjęc i zrobi ankiete do głosowania.
    Nagrody na zlocie ( corocznym ) zwycięzca otrzymuje od pozotałych uczestników po kufelku zupy chmielowej ( ciekawe kto odważy się wygrać )

Czemu zaczynam od 50 1/4 - bo zastanawiam się nad jego kupnem . Ale z powodu, że jeszce go nie mam narazie sam nic nie wkleje, za to zapraszam pozostałych bardziej doświadczonych posiadaczy do udziałau
    Ostatnio edytowany przez Merde; 14420.
  • marekk_ok
    Uzależniony
    • 2007
    • 821

Wyglada to na dobry pomysl.
    Forumowicze beda mogli zobaczyc do jakich zastosowan jest konkretne szkło oraz co/jak mozna nim focic (jest wiele pytan na forum odnosnie zdjec zrobionych danym szklem).

Fotki bylyby "przypinane" do konkretnego obiektywu/wątku z informacja jaka byly zrobione "puszką".

Komentarz

• gzak
      Bywalec
      • 2005
      • 239

IMHO świetny pomysł, bo za dużo na tym forum linijek i plansz testowych, a za mało Fotografii...
      P.S. Tylko nie robiłbym z tego żadnego konkursu, bo konkursy to już są w "Battle Cage". Tu bym wrzucał po prostu dobre zdjęcia...
      P.S. Za chwilę znajdę jakąś fotkę z 50-tki...
      Ostatnio edytowany przez gzak; 2492.
      Grzechu
      http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
      Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

• TOPOL
        Początki nałogu
        • 2004
        • 321

Proszę bardzo :-)

20D z 50/[email protected]

http://www.topol.pl

Komentarz

• MacGyver
          Cenzor
          • 2006
          • 7043

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=23103
          :-)
          Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• Wini
            Początki nałogu
            • 2005
            • 460

Zamieszczone przez paweleverest
            Czemu zaczynam od 50 1/4 - bo zastanawiam się nad jego kupnem
            Ponieważ w całej wypowiedzi nie pada nazwa Canon rozumiem, że 50/1.4 dowolnej firmy, prawda?
            Wini

Komentarz

• paweleverest
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1138

Zamieszczone przez Wini
              Ponieważ w całej wypowiedzi nie pada nazwa Canon rozumiem, że 50/1.4 dowolnej firmy, prawda?

Oczywiście że Canon 50mm 1,4 USM - żeby nie było wątpliwości .

Myśle, że taki wątek naprawde ma racje bytu bo przeszukiwanie np. photobase nie jest miarodajne ze wzgledu na mase gniotów tam wrzucanych. Ostatnio jak ogladalem zdjęcia z canona 35 1,4L to się załamałem widząc jak ludzie potrafia zniszczyć nawet najlepszy obiektyw
              Tutaj w atmosferze mniejszej anonimowości każdy bedzie się chyba starał o to co wkleja i przez to zobzczymy co naprawde da się wycisnąc z upragnionej kupy soczewek

Konkurs faktycznie można olać ale piwka i tak sie napić na zlocie
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              TOPOL - gratuluje faktycznie świetny klimat !!
              Ostatnio edytowany przez paweleverest; 6856. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• marekk_ok
                Uzależniony
                • 2007
                • 821

Pytanie "techniczne" - czy mialby to byc jeden watek gigant w ktorym beda zamieszczone fotki z roznych obiektywow czy jakos inaczej?
                Wazne aby pozniej mozna bylo stosunkowo latwo poszukac fotki z danego szkla.

Komentarz

• paweleverest
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1138

Zamieszczone przez marekk_ok
                  Pytanie "techniczne" - czy mialby to byc jeden watek gigant w ktorym beda zamieszczone fotki z roznych obiektywow czy jakos inaczej?
                  Wazne aby pozniej mozna bylo stosunkowo latwo poszukac fotki z danego szkla.

Proponuje żeby kazdy obiektyw maiła osobny watek !! bo inaczej zginiemy !!!
                  dlatego jakby pomysł faktycznie rozszerzył się i doszły by nowe wątki z innymi obiektywami to chyba któryś z moderatorów musiałby dorobić osobny dział bo tych szkiełek jest troche. TU WKLEJAJMY TYLKO ZDJĘCIA Z CANONA 50mm 1,4 USM Zeby rozjaśnić temat dodam teraz jeszcze jeden watek na temat innego interesującego szkła
                  Ostatnio edytowany przez paweleverest; 6856.

Komentarz

• Adam Kasprzak
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 278

no to ja trochę podepnę. Przekopiowałem ze swojej galerii.

Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• TOPOL
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 321

Napisałem :-)

Znalazłem jeszcze takie coś: EOS 20D z EF 50/1.4 na pełnym otworze

i ten sam zestaw z przysłoną 2.0

http://www.topol.pl

Komentarz

• gzak
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 239

Poniżej Ef 50 1.4 na pełnej dziurze, podpięte do 30d.
                        Światło jedynie od świecy, delikatne odszumianie NN (iso 1600)

Ostatnio edytowany przez gzak; 2492. Powód: Podmieniłem fotkę na wersje z EXIFem
                        Grzechu
                        http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
                        Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

• Adam Kasprzak
                          Początki nałogu
                          • 2007
                          • 278

Mam milion wersji tego zdjęcia, chyba masz na myśli coś takiego:
                          Pkt 8 regulaminu forum

Komentarz

• Melonpl
                            Coś już napisał
                            • 2006
                            • 69

szkło 50 1.4
                            Ostatnio edytowany przez Melonpl; 7048.
                            pozdrawiam
                            melON

www.melon.com.pl

Komentarz

• VanMurder
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 600

nie wiem czy najładniejsze ale exif ciekawy: f11, t=0.5sec, ISO 400 trzy lampy +złota blenda

dla dysonansu zdjęcie z mojej starej ulotki reklamowej - złapałem na nią kilku klientów (numer nieaktualny proszę nie dzwonić )

f2.8 t=1/400 ISO 100, światło zastane +srebrna blenda

acha oba na FF znaczy się 5D...
                              pozdrawiam
                              Ostatnio edytowany przez VanMurder; 8790.
                              mirskiphotography.com adammirski.com twitter facebook

Komentarz

Pracuję...