Canon wstrzymuje produkcję EOS 1D Mark III

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tom01
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 2600

Canon wstrzymuje produkcję EOS 1D Mark III

Ja tu się przymierzam do zakupu, a tu taka niespodzianka:

To nie jest nowa informacja, więc może ktoś ma więcej informacji na ten temat? Faktycznie jest jakaś wada AF?
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: [email protected]
  • HenrykG
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

Kolega popatrzy na datę tego "niusa" - 14.08.2007
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Komentarz

• TomS
      Uzależniony
      • 2006
      • 880

W wątku o 1D mark III było to dawno dawno a problem jużod jakiegoś czasu rozwiązany

Komentarz

• Tom01
        Pełne uzależnienie
        • 2007
        • 2600

Zamieszczone przez TomS
        W wątku o 1D mark III było to dawno dawno a problem jużod jakiegoś czasu rozwiązany
        No i po strachu. Dziękuję za wyjaśnienie. Wątki okołojedynkowe przeczytałem chyba wszystkie, ale nie rzuciło mi się to na oczy.

Komentarz

• Jacek_Z
          Moderator
          • 2005
          • 2726

???? w każdym wątku o jedynce była tu burza ze względu na te wadę i na to jak canon usiłował przemilczeć sprawę.
          Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Komentarz

• Tom01
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 2600

Zamieszczone przez Jacek_Z
            ???? w każdym wątku o jedynce była tu burza ze względu na te wadę i na to jak canon usiłował przemilczeć sprawę.
            Sądziłem, że to raczej malkontenckie narzekania a nie faktyczny problem. Tak czy siak sprawy nie ma, i bardzo dobrze do dobry AF to jedna z cech dla których mam zamiar wywalić pieniądze na tą puszkę.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Sprawa była i to w pewnym momencie nawet bardzo głośna. Canon jakoś tam wybrnął ale odium IMO zostało. Podobno marek III nie sprzedaje się jakoś nadzwyczajnie właśnie z powodu tej wpadki. Ostatnio obniżyli cenę więc to też może być jakiś znak, że cudnie nie jest. AF poprawili i według opinii osób, którym ufam jest bardzo dobrze - w złym świetle dużo lepiej niż w poprzedniku. Do tego dużo lepiej są rozmieszczone punkty krzyżowe.

Canon się ewidentnie wyłożył na tym Af-ie i to nie chodzi o sam fakt wady (bo to się zdarza) ale o podejście.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Stare i wyjaśnione - zamykam.
                Szczegóły gdzieś tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=19872

Komentarz

Pracuję...