Jaki Dyfuzor??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • 77greg77

Jaki Dyfuzor??

Witam serdecznie, mam pytanie jaki dyfuzor polecilibyście. Zastanawiam sie nad dwoma jeden to "niby 3 generacji":

http://www.allegro.pl/item279588176_...dyny_w_pl.html

Drugi to:

http://www.allegro.pl/item278875053_...x_wroclaw.html

Moze ktoś z Was juz miał taki dyfuzor i wie cos na jego temat:

Pozdrawiam i dzieki za odp.
  • tom517
    Początki nałogu
    • 2007
    • 495

czy wart swojej ceny, trudno mi powiedziec, chciaz sam rozwazalem taki zakup, mam ten drugi. Tutaj mozesz poczytac o tym pierwszym http://store.garyfonginc.com/liiido.html Nie zal ci stowy, bierz Lightsphere.

Komentarz

• 77greg77

Wielkie dzieki tom517 za linka !!!

Komentarz

• iREM
        Uzależniony
        • 2005
        • 951

W moim przypadku trochę głupie miałem oczekiwania. Po pierwszych fotach zdziwiłem się że jest cień na ścianie. Dopiero po kilku dniach doszedłem do tego, że dziwię się do teraz - dlaczego wcześniej nie kupiłem tego ustrojstwa. Fotki wyglądają (w pomieszczeniach) jak robione bez błysku! A cień jest - ale naturalny. Balans załatwiam na poziomie wywołania.
        Inne były oczekiwania, a efekt je po prostu przeszedł, ale od innej strony. :-)
        Polecam stefka.
        Wszystko można zrobić lepiej.
        www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• piotr_s
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 15

próbowałem zamówić ten dyfuzor z pierwszego linka, podobno jest takie zainteresowanie że trzeba czekać kilka tygodni, na razie mi się nie pali a na oryginał od Gary Fonga troche mi szkoda,
          więc jeśli zależy Ci na czasie to opcja druga
          30d, 28/1.8, 50/1.8, 200/2.8, 70-200/2.8 IS, 580EX II, IP 4300

Komentarz

• heniek
            Uzależniony
            • 2004
            • 614

znajomy obiecał mi przywieźć "garego" pod koniec roku jak wróci ze stanów, być może się uda 2 szt więcej przywieźć...
            Heniek

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

Zamieszczone przez iREM
              W moim przypadku trochę głupie miałem oczekiwania. Po pierwszych fotach zdziwiłem się że jest cień na ścianie. Dopiero po kilku dniach doszedłem do tego, że dziwię się do teraz - dlaczego wcześniej nie kupiłem tego ustrojstwa. Fotki wyglądają (w pomieszczeniach) jak robione bez błysku! A cień jest - ale naturalny. Balans załatwiam na poziomie wywołania.
              Inne były oczekiwania, a efekt je po prostu przeszedł, ale od innej strony. :-)
              Polecam stefka.
              Opisujesz tego pierwszego? Zaciekawił mnie. Mam klasycznego stefka, ale szukam czegoś co poprawi okropieństwo swiatła z lampy.

Komentarz

• piotr_s
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 15

Zamieszczone przez heniek
                znajomy obiecał mi przywieźć "garego" pod koniec roku jak wróci ze stanów, być może się uda 2 szt więcej przywieźć...
                jeśli taka okazja się pojawi, to ja jestem bardzo zainteresowany
                30d, 28/1.8, 50/1.8, 200/2.8, 70-200/2.8 IS, 580EX II, IP 4300

Komentarz

• schabu
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1352

Zamieszczone przez himi
                  Opisujesz tego pierwszego? Zaciekawił mnie. Mam klasycznego stefka, ale szukam czegoś co poprawi okropieństwo swiatła z lampy.
                  szukaj miejsc od których można światło odbić hehe. ja mam stefka i baaardzo rzadko z niego korzystam - przy niskim suficie kiedy jestem bardzo blisko fotografowanego.
                  Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• iREM
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 951

Zamieszczone przez himi
                    Opisuję stefka właśnie. :-) U mnie jest cool, ale robię tylko RAW.
                    Wszystko można zrobić lepiej.
                    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Komentarz

• 2marekm
                      Początki nałogu
                      • 2007
                      • 419

Zastanawia mnie, dlaczego firmy produkujące lampy błyskowe nie sprzedają takich dyfuzorów w komplecie z lampą ?
                      Koszt wykonania owego plastyku w produkcji seryjnej...5 zł, a mogliby doliczać np. 50 zł. Zysk dziesięciokrotny. Gdyby Canon, Nikon lub Metz to czytał, proszę na PW w celu omówienia ze mną licencji na mój genialny pomysł

Komentarz

• toras
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 60

Zamieszczone przez 77greg77
                        Drugi to:
                        http://www.allegro.pl/item278875053_...x_wroclaw.html
                        Moze ktoś z Was juz miał taki dyfuzor i wie cos na jego temat:
                        Dokładnie ten dziś kupiłem i ma podatność do zsuwania się z lampy, czyli trzeba cały czas uważać, aby go w końcu nie zgubić np. jak sie foci gdzieś na imprezie... (pisałem o tym w wątku o 580ex)...
                        Mam parę pomysłow co zrobić aby być pewniejszym
                        Arek 'Toras' Torski
                        www.torski.pl
                        gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Komentarz

• jsemeniuk
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 60

A i ja powiem swoje trzy słowa :-)

Kupiłem badziewie i bardzo miło się rozczarowałem :-)
                          Link - kliknij - działa prawie tak dobrze jak Stefan :-)

Jedno ale - walę lampą na 45 stopni - bo kościół u nas strasznie wysoki - ze 20 metrów odbić od sufitu niestety nie uda się za wiele.

Działa dobrze, i jest tani :-)

Pozdrawiam

Komentarz

• Sand-bad
                            • 2009
                            • 13

Wiatam, w zasadzie to tak trochę podepnę się pod wątek z małym pytaniem. Czy dyfuzor od lampy 580 EX będzie również pasował do egzemplarza
                            580 EX II ?
                            Canon EOS 450D + ob. 18-55mm IS + Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM + Canon 70-200 f/4 USM + Jenis Battery Grip BG-E5

Komentarz

• greg7878
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 219

Zamieszczone przez Sand-bad
                              Wiatam, w zasadzie to tak trochę podepnę się pod wątek z małym pytaniem. Czy dyfuzor od lampy 580 EX będzie również pasował do egzemplarza
                              580 EX II ?
                              Tak , jak najbardziej będzie pasował.
                              6D mark II+BG-E21 / 60D+BG-E9 / 600D+BG-E8 / 350D+BG-E3 / C 16-35 4 IS L / C 17-55 2.8 IS /C 10-22 3.5-4.5 /T 28-75 2.8 /C 50 1.8 STM /C 85 1.8 /C 100 2.8 L MACRO /C 60 2.8 MACRO /C 35 2.0 IS /S 8 3.5 FISH-EYE /T 70-200 2.8 /C 70-300 4-5.6 IS /... / i coś tam jeszcze ...

Komentarz

Pracuję...