Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Sigma EF-530 DG SUPER

MOG
    Guest

Exclamation Sigma EF-530 DG SUPER

Witam,czy ktoś może miał do czynienia z tą lampą?Jakieś wrażenia,cokolwiek?Będę wdzięczny

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mam tą lampę , podobna do 550 canona , działa bezproblemowo
    5d + L plecak

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Możesz cos wiecej na jej temat? Funkcyjnie podobna do 580ex II tylko mniejsza liczba przewodnia? Jak sie dogaduje z body? E-TTL II bedzie działac bezproblemowo?

Bardzo proszę o więcej szczegułów bo to może być bardzo ciekawa alternatywa dla canona(mowie o wersji SUPER a nie ST).
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

U mnie z canonem 5d działa bez problemu na tyle ile ją uzywam , e-ttl II działa zdjęcia są doświetlone prawidłowo , wygląd normalny , w zasadadzie ma wszystko co potrzebuję. Instrukcja trochę kiepska ale można sobie poradzić
    5d + L plecak

alecki
    Guest

Domyślnie

Też zastanawiam się nad tą lampą, ale nie w wersji 'super' (nie potrzebuje zdalnego odpalania), tylko mam pytanie - czy ona rozpoznaje rozmiar matrycy tak jak to robią Canony?

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, a w sumie to chyba istotne - co z tego, że liczba przewodnia 53, jak pół mocy idzie w gwizdek na oświetlanie obszaru poza kadrem - czyli mocowo mamy odpowiednik 380EX, albo nawet i nie!

Uprawnienia umieszczania postów