200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • snowboarder
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1358

200mm f/2L IS and EF800mm f/5.6L IS

Holly sh@t!

Jedno mnie to troche martwi, skoro anonsuja "development"
    to znaczy, ze po pierwsze te szkla nie sa gotowe, a po drugie, ze
    innych nie bedzie (?).
    Myslalem ze taki nowy 100-400 to sie pojawi lada moment bez zadnego
    specjalnego anonsu....
    Ostatnio edytowany przez snowboarder; 934.
  • iktorn92
    Uzależniony
    • 2007
    • 605

He he fajne... Ciekawe czy ta 800 (jak wyjdzie) będzie dostępna normalnie czy tylko na zamówienie. Myślę że 200 wyjdzie jednak bo będą chcieli zastąpić czymś nieprodukowane już 200 1.8 a jak dodali IS to super. Poczekamy zobaczymy....
    Flickr
    Portfolio Ślubne

Komentarz

• Bahrd
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 3053

A tutaj tapety: http://www.usa.canon.com/templatedat...it_eflens.html
      EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• mor_feusz
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1370

Ciekawe jaka bedzie roznica w cenie w porownaniu od 600 - bedzie pewnie robiona na zamowienie jak kiedys 1200 Niezla lufa

Komentarz

• towersivy
          Uzależniony
          • 2005
          • 992

Oj ta 200tka to będzie potwornie łakomy kąsek ale cena pewnie w okolicach 15k jak nic....

Komentarz

• drumandbass
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 36

odnosze takie wrazenie: nikon wydaje cos (body lub lens) sporo szumu jest kolo tego (d80, d40, d40x itd...) ale to sa takie dorazne leki na konkurencje
            jesli te 2 szkla sprawdza sie w praktyce to bedzie kolejny milowy krok i tym samym canon potwierdzi po raz kolejny ze jest niekwestionowanym liderem
            no ale nie ma co filozofowac poczekajmy na testy i ceny
            mnie ta 200tka interesuje...
            bylo troche gratow
            i ciagle malo

Komentarz

• towersivy
              Uzależniony
              • 2005
              • 992

drumandbass - tyle że nikon ma fantastyczną 200/2 VR od kilku ładnych lat w ofercie a w C takiego szkiełka bardzo brakuję bardziej aniżeli mega lens 800mm na ciężarówkę :wink:

Komentarz

• Jerzy M
                Bywalec
                • 2007
                • 131

:-( Spodziewalem sie 24-70 f 2.8 USM IS ale wyglada na to ze jeszcze sobie poczekam
                A co do w/w szkielek to fajnie ze sa bo poszarza nam sie asortyment ale nie liczyl bym ze sie ludziska gremialnie rzuca na te ( na pewno nie tanie ) szkla.Na pewno szybciej nabywce znajdzie 200 f2.0 a co do 800 f 5.6 - to zalezy od ceny, ale nie sadze zeby zamknela sie w $10000. Tutaj alternatywa bedzie 400 f2.8 IS +teleconverter 2X
                Ostatnio edytowany przez Jerzy M; 12932.

Komentarz

• Arek_O
                  Początki nałogu
                  • 2006
                  • 294

Zamieszczone przez drumandbass
                  jesli te 2 szkla sprawdza sie w praktyce to bedzie kolejny milowy krok i tym samym canon potwierdzi po raz kolejny ze jest niekwestionowanym liderem
                  Akurat tutaj nadrabia zaległości w stosunku do Nikkora AF-S VR 200 mm f/2G IF-ED
                  http://optyczne.pl

Komentarz

• paweleverest
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1138

800 5,6 L IS - ciekawe ile to bedzie ważyć i kosztować?? Jeżeli ( a raczej napewno ) wiecej niż 600 4,0L IS to chyba stara 600 pozostanie lepszym rozwiązaniem bo z tc 1,4 mamy 840 5,6 mamy 4,0 na 600 czyli praktycznie zestaw dwóch szkieł o znikomej róznicy jakości.

Komentarz

• snowboarder
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1358

Zamieszczone przez paweleverest
                      800 5,6 L IS - ciekawe ile to bedzie ważyć i kosztować?? Jeżeli ( a raczej napewno ) wiecej niż 600 4,0L IS to chyba stara 600 pozostanie lepszym rozwiązaniem bo z tc 1,4 mamy 840 5,6 mamy 4,0 na 600 czyli praktycznie zestaw dwóch szkieł o znikomej róznicy jakości.
                      Mnie sie wydaje, ze 800 f5.6 moze byc lzejszy i tanszy lub taki sam jak 600 f4.
                      Bo chyba szklo mniejsze, nie? Bedzie za to napewno dluzszy...
                      Jak ktos chce reach, to z pewnoscia sie skusi.
                      Kurcze, takie szklo na 1Ds MkIII i mozna Britney z drugiego konca miasta
                      uchwycic :-)

Komentarz

• paweleverest
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1138

Zamieszczone przez snowboarder
                        Kurcze, takie szklo na 1Ds MkIII i mozna Britney z drugiego konca miasta
                        uchwycic :-)

przy obecnej figurze mogła by się troche nie zmieścić w kadrze

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez snowboarder
                          http://robgalbraith.com/bins/content...id=7-8744-9119

Holly sh@t!

Jedno mnie to troche martwi, skoro anonsuja "development"
                          to znaczy, ze po pierwsze te szkla nie sa gotowe, a po drugie, ze
                          innych nie bedzie (?).
                          Myslalem ze taki nowy 100-400 to sie pojawi lada moment bez zadnego
                          specjalnego anonsu....
                          E.. no na zapas to bym się nie martwił . Po za tym widać ewidentnie zmianę polityki nowego szefostwa Canona - dotychczas takich zapowiedzi nie było.

Zamieszczone przez mor_feusz
                          Ciekawe jaka bedzie roznica w cenie w porownaniu od 600 - bedzie pewnie robiona na zamowienie jak kiedys 1200 Niezla lufa
                          Myślę że właśnie będzie w cenie zbliżonej do 600-tki i będzie dostępny normalnie w sprzedaży. Sądząc z tego co piszą w materiałach firmowych to ma być jakościowo lepszy ("surpass") niż 600-tka. Także kombinacja 600+TC go nie zastąpi.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• Cyborg
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 416

No, ładne szkiełka...
                            Czyli mamy rozumieć, że koncepcja DO została ostatecznie pogrzebana?

P.S. Ta (pierwsza tego typu) zapowiedź brzmi jak rozpaczliwe wołanie: "zostańcie przy Canonie". Czyli w polityce wielkiego C zaczyna się wreszcie coś zmieniać. I oby tak dalej. :-)

Komentarz

• Kolekcjoner
                              Obertroll
                              • 2006
                              • 18793

Zamieszczone przez Cyborg
                              No, ładne szkiełka...
                              Czyli mamy rozumieć, że koncepcja DO została ostatecznie pogrzebana?
                              (....)
                              A gdzieś to potwierdzili?
                              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                              Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...