Tulejka do G5 fi 58

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kulawy

Tulejka do G5 fi 58

Witam,
    wlasnie zakupilem sobie G5 - wybieralem miedzy fuji finepix S7000 i tym aparatem i wybralem go jako aparat bardziej wytestowane i "pewniejszy".
    Wczesniej troszke zdjec zrobilem lustrzanka minolty i takie sa moje doswiadczenia z fotografia :>

A teraz do konkretow - poszukuje sklepu w Warszawie gdzie od reki mieliby tulejki do G5 ale o srednicy 58 mm. Zalezy mi na tej srednicy poniewaz takie szkielka mam przy lustrzance i moglbym stosowac filtry ktore juz posiadam. Zalezy mi rowniez na czasie - chcialbym kupic sobie tulejke i zainstalowac jakas UV zanim zasyfie oryginalne szkielko :>

Za wszlekie wskazowki bede niezmiernie wdzieczny,
    Przemek.
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Chyba tylko na gieldzie foto znajdziesz od reki. A tak poza tym to tylko allegro i foto-tip.pl.

Komentarz

• kulawy

Allegro sledze od jakiegos czasu i fi 58 nie widzialem jeszcze :-/ na foto-tip tez w ofercie nie udalo mi sie wypatrzec(zle szukam?!) :-(. Jedyne miejsce gdzie znalazlem to LanesMateOnline. Dlugo by to stamtad szlo? moze w niedziele uderze do "stodoly"..

pozdr.

Komentarz

• mroczny
        Początki nałogu
        • 2004
        • 292

Jedyne miejsce gdzie znalazlem to LanesMateOnline. Dlugo by to stamtad szlo? moze w niedziele uderze do "stodoly"..
        Polecam tulejkę standardową + 52mm/58mm przejściówkę, też są w foto-tip
        NO, not one of the First Ones,
        I AM THE FIRST ONE !!!
        PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

No to mozesz wziac tulejke 58mm z lensmateonline - USA. Przesylaja jako przesylke niskowartosciowa wiec bez cla:
          http://www.lensmateonline.com/buy.html

Komentarz

• ab_ab

Witam

Jeśli chodzi o zakup adaptera do G5 o średnicy 58mm to można w kilku miejscach go kupić - sam szukałem ostatnio... wpisałem do wyszukiwarki symbol adaptera LA-DC58B i już...

Poniżej kika linków:

i chyba najpewniejszy...

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...?&idt=4059

Pozdrawiam!!

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez ab_ab
              O, no tak... zapomnialem o tym

Komentarz

• Algier
                Bywalec
                • 2004
                • 234

A czy ten adapter LA-DC58B jest jeszcze dostępny na rynku w wersji srebrnej do G3 ?
                M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
                20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
                580EXII​
                055XPROB | 488rc2

Komentarz

• mroczny
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 292

LA-DC58B jest jeszcze dostępny na rynku w wersji srebrnej do G3 ?
                  Jasne, może są problemy u producenta, ale na magazynach zalega i na allegro często widywałem. Wystarczy poszperać a wszystko się znajdzie 8)
                  NO, not one of the First Ones,
                  I AM THE FIRST ONE !!!
                  PS G3\512MB Kingston\UV Hoya\POL King

Komentarz

• tmw

Zamieszczone przez mroczny
                    Jasne, może są problemy u producenta, ale na magazynach zalega i na allegro często widywałem. Wystarczy poszperać a wszystko się znajdzie 8)
                    Hmm.. czy dobrze rozumiem, ze LA-DC58B byl tez w innym kolorze niz srebrny ??
                    Wlasnie chce kupic do G5 i w Canon Polska powiedziano mi, ze nie ma innych niz srebrne ... juz nawet zamowilem Jak dostane szybko odp., ze jednak sa (czarne) inne to zaraz jutro polece zmienic zamowienie ..

ps. jako nowy na forum: Witam wszystkich.

Komentarz

• Algier
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 234

Zamieszczone przez tmw
                      Zamieszczone przez mroczny
                      Hmm.. czy dobrze rozumiem, ze LA-DC58B byl tez w innym kolorze niz srebrny ??
                      Wlasnie chce kupic do G5 i w Canon Polska powiedziano mi, ze nie ma innych niz srebrne ... juz nawet zamowilem Jak dostane szybko odp., ze jednak sa (czarne) inne to zaraz jutro polece zmienic zamowienie ..

ps. jako nowy na forum: Witam wszystkich.
                      Cześć. La-DC58B jest w wersji czarnej!
                      M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
                      20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
                      580EXII​
                      055XPROB | 488rc2

Komentarz

• tmw

Zamieszczone przez Algier
                        Ja piernicze .. masz jakies "dowody" ?
                        Jakis sklep ? Jestes z Poznania - wiesz u kogo mozna kupic ?????
                        Normalnie nie wiem co zrobie kolesiowi z Canon Polska ...
                        Mam nadzieje, ze mi sie uda odkrecic zamowienie ..

ps. wg. forum dpreview - oryginal jest niby tylko srebrny. Dodam, ze mi chodzi o oryginalna tuleje.

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Algier
                          Poszukalem na stronach oficjalnych, potem pogooglalem i...
                          nie ma wersji _oryginalnej_ Canona tej tulejki w kolorze czarnym.
                          Sa jedynie zamienniki.
                          Nie wiem tylko czemu upierac sie przy wersji oryginalnej, kupywanej w Polsce gdy taniej i na czarno mozna miec zamiennik?
                          http://www.lensmateonline.com/buy.html - mozna wybrac czy 52 czy 58mm i czy szary czy czarny (polecam 52mm).

Komentarz

• tmw

Zamieszczone przez Vitez
                            Nie wiem tylko czemu upierac sie przy wersji oryginalnej, kupywanej w Polsce gdy taniej i na czarno mozna miec zamiennik?
                            http://www.lensmateonline.com/buy.html - mozna wybrac czy 52 czy 58mm i czy szary czy czarny (polecam 52mm).
                            Docelowo chce kupic jeszcze 52mm - wiekszy wybor tele itp - wiec pewnie poslucham rady i bedzie Lensmate
                            Thx.

Komentarz

Pracuję...