Tokina 50-135 2.8

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Allensteiner
    Bywalec
    • 2006
    • 177

Tokina 50-135 2.8

ma ktoś ?

na forum o nim mało, albo wogóle

na optycznych napisali, że się autofocus myli (17% pomyłek w ich teście)
    jeśli ktoś ma to szkło, to niech się ustosunkuje proszę

jak testowali 17-40 to napisali, że AF ma 10% pomyłek co chyba mało który właściciel potwierdza

ta Tokinka ma fajny jak dla mnie zakres, solidną budowę i co najważniejsze jasność, flarowanie przy tym zakresie jakoś mnie nie przeraża, jeszcze żeby ten AF był taki jak w 17-40 przynajmniej :rolleyes:

pomóżte :neutral:
    lepsze jutro było wczoraj
  • emisiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 548

Tez kiedys nad nim myslalem - ale obraz tokiny w pl jako firmy, dystrybucja, gwarancja ... no niestety to jeszcze nie dzis, predzej juz sigma 50-150, przynajmniej nastawia chlopaki szklo jak wyjdzie ze jest bf/ff no i dobre 2-3 lata gwarancji, kilka centrow w polsce.

a pomylki z af ... nawet Lki maja, af canona tak juz ma.

Komentarz

• Grisha
      Początki nałogu
      • 2007
      • 353

Jak kiedyś kumplowi wspomniałem o optyczne.pl powiedział tak: "pier*** optyczne.pl " po czym dał mi ten link. http://www.photozone.de/8Reviews/index.html

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez emisiaczek
        a pomylki z af ... nawet Lki maja, af canona tak juz ma.
        Taa... a kazdy Polak to pijak... i zlodziej! Bo kazdy pijak to zlodziej! Eh ta demagogia .

Komentarz

• Allensteiner
          Bywalec
          • 2006
          • 177

i co ?
          nikt nie ma ?
          nikt nie macał ?

na FM review się jeden użytkownik wypowiedział, ale niewiele wniósł do tematu

Komentarz

• emisiaczek
            Uzależniony
            • 2005
            • 548

Taa... a kazdy Polak to pijak... i zlodziej! Bo kazdy pijak to zlodziej! Eh ta demagogia .
            d50+kit kontra 350d+kit
            stawiam borwar ze bede mial wiecej ostrych zdjec zabawka nikona

a co do elek ... ktorykolwiek post o 17-40L juz mowi ze nie kazda elka daje satysfakcje z uzyskanych wynikow.

@Allensteiner

jestes z wawy, przejedz sie do jakiegos sklepu i podepnij i bedziesz wiedzial co i jak

Komentarz

• Allensteiner
              Bywalec
              • 2006
              • 177

racja emisiaczek, ale mam dziwne wrażenie, że w sklepach tego cudaka nie trzymają, nie ma nawet za bardzo na allegro

hmmm, mi Elka zawsze przynosi satysfakcję [dobrze, że żona nie słyszy ]

co do kita, to trochę nim napstrykałem z trabantem i nie pamiętam jakiejś nietrafionej foty

Komentarz

• emisiaczek
                Uzależniony
                • 2005
                • 548

ciezko z tokina
                zobacz e-cyfrowe oni sa z wawy i wyglada ze maja

kit to osobne zycie, poprostu trzeba trafic, dla jednych jest okropny dla drugich niewiele odbiega od 17-40L i badz tu madry

Komentarz

• fotones
                  • 2007
                  • 6

uzywam od 2 miesiecy, autofocus sie nie myli, ale jest dosc wolny, w/g mnie optycznie lepszy od sigmy, ktora testowalem krotko w Lodzi na targach, wykorzystuje ja przewaznie do fotografii slubnej, ladnie myje tło, dla mnie ok. chociaz jak wezme elke do reki to AF zupelnie co innego, ale z kolei 70-200 jako zakres ogniskowych był mniej wygodny.

Komentarz

• Maris
                    Zablokowany
                    • 2007
                    • 109

fotones czy przy tym typie fotografii, 135 na długim końcu to jednak nie jest trochę za krótko? sigma 50-150/2.8 jest tu jakąś alternatywą

Komentarz

• emisiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 548

@Maris

z testow wynika ze dodatkowe 15mm w sigmie i tak jest ponizej krytyki, bardziej liczy sie to ze sigma ustawi szklo w razie problemow i gwarancje mozna zrealizowac bez nerwow.

Komentarz

• Dagu
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 52

Kupiłem, nabyłem, mam kundelka Tokine, wstępnie obiektyw jest super z małym ale... Mechanicznie i ergonomicznie bardzo solidnie zrobione szkło, aż miło teraz wziąć do ręki moją 20stke. Wstępne fotki na szybcika w konfrontacji z Canonem 100 makro USM w okolicach 100 mm wypadły mi nadspodziewanie korzystnie. Poza tym plastyka tła bardzo mi sie podoba, mam to co chciałem. Jest też minus, nazywa się silnik AF. Nie jest głośny, czy uciązliwy ( do USM to mu brakuje ), ale prędkość chyba wyklucza zastosowanie w sporcie, jak będzie pogoda to to sprawdzę jak należy.
                        Ale jestem zadowolony.

Komentarz

• laur
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 144

I jak testy praktyczne posiadaczy wypadły? Od dłuższego czasu kusi mnie te szkło i jestem ciekaw opini uzytkowników. Może jakieś przykładowe zdjęcia..... Najczęsciej robię portrety i ewentalnie śluby, czy to będzie dobry wybór?
                          Kilka moich zdjęć: http://www.fotoik.pl/index.php?akcja=autor&rid=2951
                          Moja galeria: http://laur.ovh.org/

Komentarz

• vasco5
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 178

Ja się przyłączę do pytania
                            jak się spisuje AF po ustawieniu na SERVO??

fotografuję głównie sport... a zakres kuuuuusi... no i światło...

sprawdzał ktoś już to szkło w bojowych warunkach?

Komentarz

• Teo
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 474

i ja przyłączam się do apelu o zdanie użytkowników! moje zastosowania to śluby i ulica...

Komentarz

Pracuję...