Obiektywy firm niezależnych, a wspólpraca z Canonem

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Yooreck
    Coś już napisał
    • 2005
    • 67

Obiektywy firm niezależnych, a wspólpraca z Canonem

Witam.
    Mam dylemat. nie stać mnie na dobrą optykę Canona. Wyroby takich firm jak Sigma czy Tamron lub Tokina sa tańsze, pytanie tylko jak dobrze wspólpracują z korpusami Canona. Kiedyś miałem EOS'a 3000N i kupiłem do niego Sigme 28-105 f4-5,6. Po jakimś czasie elektronika blokowała mi samowyzwalacz. Po otwarciu migawka nie zamykała się. Problem ustępował po wymianie obiektywu na np. Canona standard. Obecnie pracuje z Tamronem 28-105 i przy ogniskowej 28 nie mogę ustawić przesłony 4,0. Ustawia 5,6/ Przy lekkim obrocie pierścienia ogniskowania (o dosłownie 1 mm) wszystko wraca do normy.

Macie jakieś doświadczenia z innymi niz Canonowskie obiektywami ?? Co byłoby niezłym wyjściem?? Chodzi mi o ogniskowe własnie w zakresie 28-105, może 135.

Y
  • Pszczola
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1760

Na forum jest sporo kolegow co uzywaja niecanonowskich obiektywow do canonowskich puszek. Napisz jeszcze o jakie body dokladniej chodzi (cyfrowe, analogowe, model).
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• Yooreck
      Coś już napisał
      • 2005
      • 67

EOS 33. I dlaczego ten temat trafił do durnej kategorii ?? Nie jetsem początkujący, po prostu mam problem techniczny z obiektywami i to wszystko. Jakas paranoja

Komentarz

• Parteq
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 1159

Zamieszczone przez Yooreck
        EOS 33. I dlaczego ten temat trafił do durnej kategorii ?? Nie jetsem początkujący, po prostu mam problem techniczny z obiektywami i to wszystko. Jakas paranoja
        Durnej ?
        Pachnie kompleksem.. ?
        Tu szybciej ktos bedzie szukal podobnego zagadnienia, ale przy okazji chyba nikt nie ocenia Twoich umiejetnosci.. looozik :P

Pozdr,
        Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Tomasz Golinski
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 8623

Yooreck, trafił do tej kategorii, bo pytanie zadane jest tak, że można go było zamknąć za duplikowanie/robienie szumu informacyjnego lub przenieść tu.
          30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
          Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Yooreck
            Coś już napisał
            • 2005
            • 67

Skoro duplikowanie, to wskaż mi źródło gdzie mogę znaleźć odpowiedzi, a nie sil się na pouczanie.

Komentarz

• Tomasz Golinski
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 8623

Yooreck, nie mam ochoty, wyobraź sobie.

[ Dodano: 31-03-05, 08:31 ]
              Od tego jest wyszukiwarka.
              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Skoro duplikowanie, to wskaż mi źródło gdzie mogę znaleźć odpowiedzi, a nie sil się na pouczanie.
                http://canon-board.info/search.php

Komentarz

• Yooreck
                  Coś już napisał
                  • 2005
                  • 67

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                  Yooreck, nie mam ochoty, wyobraź sobie.

[ Dodano: 31-03-05, 08:31 ]
                  Od tego jest wyszukiwarka.
                  Jest takie przysłowie o kimś kto dużo ryczy amało mleka daje. Dzięki za pomoc. Jakbym znalazł, to bym nie pytał. I inne adresy wyszukiwarek tez znam, nie trudźcie się.

Komentarz

• Parteq
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1159

Jest takie przysłowie o kimś kto dużo ryczy amało mleka daje. Dzięki za pomoc. Jakbym znalazł, to bym nie pytał. I inne adresy wyszukiwarek tez znam, nie trudźcie się.

Nie ma takiego przyslowia "o kimś kto dużo ryczy amało mleka daje".
                    To jest powiedzenie.
                    Z przyslow wyplywa moral np; "kto pod kim dolki kopie ten w nie wpada".
                    Rowniez czesta pomylka jest mowienie: "jak przyslowiowa mucha w smole".
                    Rowniez nie ma takiego przyslowia.
                    Jest powiedzenie; "ruszac sie jak mucha w smole".

Miś, wiecej luuuzu :P

Pozdrawiam,
                    Parteq

Portrety | Slubne | Facebook | Warsztaty

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Dzięki za pomoc.
                      Prosze 8)

Jakbym znalazł, to bym nie pytał.
                      A moze kiepsko szukasz?

I inne adresy wyszukiwarek tez znam, nie trudźcie się.
                      Twoja kolej potrudzic sie - po prostu uzyj tych znanych tobie innych adresow wyszukiwarek a dopiero potem pytaj.
                      Jesli kilka osob ci mowi ze to czego szukasz mozna latwo znalezc - to chyba powinienes sie nad tym troszke zastanawiac zamiast reagowac agresja na odsylanie do wyszukiwarki?

Nie umiesz szukac? - http://rtfm.killfile.pl/#zanim

Komentarz

Pracuję...