ladowanie BP-511 w samochodzie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • djtermoz
    Uzależniony
    • 2004
    • 995

ladowanie BP-511 w samochodzie

Czy ktos z forumowiczow probowal kiedykolwiek ladowac akumulator BP-511 w samochodzie przez wtyczke od zapalniczki 12V?

Znalazlem cos takiego , ale to troszke drogie jest - $115. Oczywiscie istnieja tansze zamienniki np. to , ale to znowu zakup nowej ladowarki (probowaliscie ladowac BP-511 nieoryginalna ladowarka?).

Zastanawiam sie natomiast czy potrzebna jest nowa ladowarka czy moze wystarczylby po prostu kabel do standardowej ladowarki CB-5L zakonczony wtyczka do gniazda zapalniczki. Jednak na obudowie CB-5L stoi jak byk "Input 100-240V" i nie ma nic mowy o 12V z samochodu. Moze jakis elektryk moglby sie wypowiedziec w tej sprawie? Probowaliscie kiedys robic takie eksperymenty z ladowaniem BP-511 przez gniazdo zapalniczki?
    djtermoz@pbase
  • trzpiola
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 15

no ja ladowalem bp-511 z gniazdka zapalniczki + oryginalna ladowarka tylko ze podpialem jeszcze maly gadget przetwornica z 12v/110v akurat taki u mnie prad na 100% taki inverter jest tanszy od ladowarki na zapalniczke
    cos tam juz jest

Komentarz

• Jurek Plieth
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2087

Re: ladowanie BP-511 w samochodzie

Zamieszczone przez djtermoz
      Moze jakis elektryk moglby sie wypowiedziec w tej sprawie? Probowaliscie kiedys robic takie eksperymenty z ladowaniem BP-511 przez gniazdo zapalniczki?
      Poszukaj u siebie czegoś co nosi u Was nazwę DC=>AC Converter. Ja wklepałem taki string na eBay i od razu wyskoczyło mi kilka interesujących aukcji, a pomiędzy nimi taka
      http://plieth.com

Komentarz

• djtermoz
        Uzależniony
        • 2004
        • 995

Dzieki za pomoc! W takim razie musze zrobic wycieczke do RadioShack i poszukac tego konwertera. Rzeczywiscie kosztuje niewiele wiec warto pokombinowac.
        djtermoz@pbase

Komentarz

• Czankra
          Dopiero zaczyna
          • 2005
          • 37

Zamieszczone przez mmsza
          A przed chwila u nas znalazlem cos takiego fajnego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43811485
          Mam cos takiego i jest OK
          "Ciężko pracuj i staraj się, jak możesz...wtedy nam pozostałym będzie lżej" - Garfield
          EOS20D | EF 17-40mm f/4 USM | EF 24-105mm f/4 IS USM| 580EX

Komentarz

• trzpiola
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 15

DJTERMOZ , hej , ja swoj kupilem w CIRCUITCITY dalem okolo 40$ nie pamietam juz dokladnie ile.
            cos tam juz jest

Komentarz

Pracuję...