Jupiter 3,5/135 , Helios 44M MC , 3 Pierscienie Marko , TeleKonwerter 2x | za 210 zl

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Morfiko
    Coś już napisał
    • 2007
    • 67

Jupiter 3,5/135 , Helios 44M MC , 3 Pierscienie Marko , TeleKonwerter 2x | za 210 zl

Witam
    Chcialbym Was poprosic o rade.
    Otoz jestem zainteresowany kupnem sprzetu na m42.
    I mam taka propozycje :
    JUPITER 37A 3,5/135 mm + Tuba , Dekielki i Oslona Przeciw Sloneczna (100 zl)
    3 Pierscienie Posrednie Makro (40 zl)
    Obiektyw HELIOS 44M - 6, 58mm 1:2 MC + 2 Dekielki (50 zl)
    Telekonwerter TK-2M (Gratis)
    + Koszty Przesylki 20 zl
    Co daje nam wsumie 210 zl.
    Wszystko wstanie bardzo dobrym.
    Uwazam iz jest to dosc korzystna propozycja i prawdopodnie dzis na nia przystapie.
    A co Wy uwazacie na ten temat ?
  • ishi
    Bywalec
    • 2005
    • 145

ja bym się nie zastanawiał...

Komentarz

• Misiaque
      Początki nałogu
      • 2007
      • 392

ja też bym się nie zastanawiał

Komentarz

• dj_zibi
        Uzależniony
        • 2007
        • 541

Cena dośc normalna Chyba ze wiesz iż towar pierwsza klasa. jednak tegu heliosa bym nie brał
        Moja strona

Komentarz

• Morfiko
          Coś już napisał
          • 2007
          • 67

Witam.
          Dziekuje Wam za szybkie ustosunkowanie sie.

Pisalem jeszcze do jednego Faceta z Allegro ktory mial na sprzedaz Jupitera 37a 3,5/135 , Jupitera 21 m 4/200 , Heliosa 44 m 2/58 i stan tych obiektywow opisywal na "Brak Uszkodzen" , a za te 3 obiektywy chcial 450 zl.
          Odrazu mu podziekowalem.

Po niezbyt dlugim namyslie ktory wynosil dwa dni zakupilem zestaw o ktorym pisalem na poczatku tematu , teraz gdy juz wszystko jest ustalone moge juz nawet podac linki :

JUPITER 37A 3,5/135 mm (100 Zloty) ->
          http://www.allegro.pl/item194454929_...adny_stan.html

HELIOS 44M - 6, 58 mm 1:2 M52x075 MC (50 Zloty) ->
          http://www.allegro.pl/item196785320_..._bdb_stan.html

3 PIERSCIENIE POSREDNIE M42 DO MAKRO (40 Zloty) ->
          http://www.allegro.pl/item196788199_...zenit_bcm.html

TELEKONWERTER TK-2M Z MOCOWANIEM M 42 (Gratis) ->
          http://www.allegro.pl/item196813004_...niem_m_42.html

KOSZTY PRZESYLKI PRZEZ POCZTE POLSKA PACZKA UBEZBIECZONA ORAZ PRIORYTETOWA (20 Zloty)

SUMA : 210 Zloty

Pozdrawiam

Komentarz

• dj_zibi
            Uzależniony
            • 2007
            • 541

Wydaje mi sie z cąłym szacunkiem że troszku sie na jupitera napialiłes. spokojnie można je wyrwać za 50-60zł, a za 100-110zl wersje MC. jednak jak sprzęt będzie chodził poprawnie to OK.

Sprawdź ostrzenie w nieskończoności. Często te super czyste szkła są gorsze od tych małymi pyłkami w środku ponieważ były rozkręcane. Miałem już takiego jupitera 200 który był super czysty ale dlatego że czyszczony, niestety nie miał nieskończoności.
            Moja strona

Komentarz

• colinSTi
              Bywalec
              • 2004
              • 119

Zamieszczone przez dj_zibi
              niestety nie miał nieskończoności.

Bo byl zle zlozony
              Dużo sprzętu i zero talentu

Komentarz

• Morfiko
                Coś już napisał
                • 2007
                • 67

Jestem swiadom tego ze mozna kupic ten obiektyw taniej ,a nawet jak sie dobrze poszukalo to z powlokami anty refleksyjnymi moze byc cos sie znalazlo.
                Cena nie jest jakas wielka okazja to zla rowniez nie jest patrzac np. na allegro.
                Ale ja i tak jestem zadowolony z swojego zakupu.
                Za pierscienie za to mysle ze dalem raczej niezla cene.
                Co wazne dla mnie oba obiektywy maja 2 dekielki i jupiter ma plastikowa tube.
                Mysle ze oznacza to ze obiektywy nie byly narazone na nadmiar pylkow,zarysowac oraz jesli byly przenoszone to nie tlukly sie wzajemnie (Zreszta pisze w auckji ze stan jest bdb).
                Oczywiscie jesli by ich nie bylo to musialbym zakupic je dodatkowo , wiadomo ze sprzet fotograficzny to nie ziemniaki ktore mozna wrzucic do wora
                Sprzet dopiero obejrze napoczatku czerwca , wynika to z tego ze pieniadze bede mial dopiero 31 maja o czym oczywiscie poinformowalem sprzedajacego.
                Za dosc duzy plus mozna uznac to ze place mniej za wysylke calego sprzetu naraz niz kazdego z osobna , noi oprocz mniejszych kosztow takiej wysylki jest jeszcze ona wygodniejsza.
                Jestem ciekaw jak sprawa ma sie z rosyjskim konwerterem TK-2M ktorego wytargowalem gratis.
                Wpisujac jego nazwe w googlach niestety duzo informacji nie znalazlem , jednakze znalazlem auckje gdzie zostal wystawiony i cena kup teraz wynosi 140 zl ! -> http://www.swistak.pl/aukcje/1484409...-practici.html

Pozdrawiam

Komentarz

• dj_zibi
                  Uzależniony
                  • 2007
                  • 541

Posiadam TK 2x na m42. Chodza po allegro od 20-40zł. Daje dośc dobre efekty, spadek jakości jest widoczny lecz nie drastyczny. Fajnie spisuje się razem z jupiterem 135
                  Moja strona

Komentarz

• Morfiko
                    Coś już napisał
                    • 2007
                    • 67

A czy moglbym Cie prosic o pokazanie efektow TK-2M + Jupitera 3,5 + 135 ?
                    W internecie niestety nie mozna znalezc za duzo jesli chodzi o ten konweter.

Pozdrawiam

Komentarz

• dj_zibi
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 541

Moge dac Ci dwie fotki które JEDYNIE pokazają uzyskany efekt powiększenia ogniskowej. Nie sa to super jakościowe fotki

Obie robione na szybko co widac ale obrazują powiększone zbliżenie. Jesli chcesz a jutro będzei ladna pogoda mogę zrobić kilka zdjęć.

Z TK 2x da się juz zapolowac na ptaszka ale jest to trudne bo świało dośc drastycznie spada.
                      Moja strona

Komentarz

• Morfiko
                        Coś już napisał
                        • 2007
                        • 67

Troche poszperalem w internecie i znalazlem na jednym forum 2 zdjecia gdzie do jednego link mam zapisany i o to one :
                        http://img240.imageshack.us/my.php?i...4725ps28ec.jpg ->
                        Jupiter 3,5/135mm + konwerter TK-2M

Musze przyznac ze jakosc moim zdaniem przyzwoita , spodziewalem sie duzej utraty jakosci i tu mile zakoszczenie mialem
                        Dziekuje Ci zapropozycje , wsumie to co juz widzialem mi wystarczy

Serdecznie Pozdrawiam

Komentarz

• dj_zibi
                          Uzależniony
                          • 2007
                          • 541

Morfiko wg mnie by uzyskac az taki efekt potrzebny jest statyw dobra pogoda i suuper oko, wizjer w moim 400d jest dośc mały

osobiście Ci powiem ze wg mnie m42 średnio nadaje się do robienia fotek ptaką, choc kiedys tym robiono

qwczoraj udąło mi się zrobić dośc znośna fotke. jupiter 135 + TK 2x było bardzo dobre świało fotka z reki.

Ostatnio edytowany przez dj_zibi; 9920.
                          Moja strona

Komentarz

Pracuję...