kit a zdjęcia w małym formacie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mar-kos
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 37

kit a zdjęcia w małym formacie

witam
    Czy wymiana kita na np. Sigmę 17-70 będzie miała zauważalny wpływ na jakość zdjęć w małym formacie np 15x21 lub dla zdjęć publikowanych w internecie?
    Czy może poprawę jakości można zauważyć jedynie w wydrukach w dużym formacie np. A4?
    40d, tamron 17-50, EF 70-200 f/4 L USM,
  • Krisspy
    Bywalec
    • 2006
    • 131

jakiego masz kita?

Komentarz

• mar-kos
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 37

mam 350d EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II

Komentarz

• jdw
        Bywalec
        • 2005
        • 139

czy na prawdę nie da się zrobić dobrych zdjęć sprzętem za około 3 tys złotych? smutna sprawa...

Komentarz

• lempl
          Uzależniony
          • 2006
          • 684

Nie da się, niestety
          U canona żeby robić dobre zdjęcia trzeba się wykosztować na 1Ds i topowe eLki. W tej materii Nikon jest lepszy bo odkąd zaprzestano produkcji d2h, w miarę dobre (wiadomo, to nie FF) zdjęcia można robić już d200.

A odnośnie porównywania wydruków to najprościej chyba sciągnąć sobie dobre technicznie zdjęcia z interesujących obiektywów i dać do labu w ulubionym formacie.
          Kilka zdjęć i będziesz miał samodzielnie wyrobioną opinię
          Ostatnio edytowany przez lempl; 5800.

Komentarz

• Tomasz1972
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 3042

Zamieszczone przez mar-kos
            witam
            Czy wymiana kita na np. Sigmę 17-70 będzie miała zauważalny wpływ na jakość zdjęć w małym formacie np 15x21 lub dla zdjęć publikowanych w internecie?
            Czy może poprawę jakości można zauważyć jedynie w wydrukach w dużym formacie np. A4?
            Na odbitkach 15x21 nie zauważysz różnic w szkłach , poza oczywistymi np głębią ostrości .

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

Zamieszczone przez Tomasz1972
              Na odbitkach 15x21 nie zauważysz różnic w szkłach , poza oczywistymi np głębią ostrości .
              Dokładnie. Też nie wierzę że na odbitkach ktoś potrafiłby zobaczyć różnicę. Co do tej sigmy to cudów się po niej nie spodziewaj. Kolega posiada i poczatkowy entuzjazm ustępuje stopniowo na rzecz coraz większego rozczarowania.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• jadeit
                Początki nałogu
                • 2004
                • 466

Zamieszczone przez Tomasz1972
                także potwierdzam
                w internecie też nie zobaczysz
                tutaj wszystko szło z kita

i imo najgorzej nie jest

pozdrawiam
                un point c'est toi
                fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• slawi_3000
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 568

W tej galerii wszystkie zdjęcia robione są L-kami z wyjątkiem tego, które jest z kita:
                  http://www.pbase.com/slawi_3000/image/76429020
                  Wniosek możesz wyciągnąć sam :grin: .

Pozdrawiam

Sławek

Komentarz

• mar-kos
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 37

Dziękuję!
                    zostaje przy kicie do czasu kiedy się rozleci sam ze starości

Komentarz

• Zigi
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 532

Nie przesadzaj bo kiedyś Ci jednak światła braknie
                      40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                      Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• Fakungio
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 297

Głównie sprawa rozgrywa się o stałe światło, ostrość i głębię ostrości
                        Ale babcia czy wujek Józek na pewno nie zauważą różnicy heh
                        Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Komentarz

• chuckyy
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 482

Zamieszczone przez Fakungio
                          Głównie sprawa rozgrywa się o stałe światło, ostrość i głębię ostrości
                          Ale babcia czy wujek Józek na pewno nie zauważą różnicy heh
                          Może być gorzej - zauważą i powiedzą, że jest gorzej. Ostatnio 16-letni brat mojej dziewczyny zaskoczył mnie takim stwierdzeniem: "Twój aparat robi takie bez sensu te zdjęcia, bo twarze są za wyraźne i widać na nich każdy syf"
                          | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• slawi_3000
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 568

No chuckyy, jeżeli do portretu nie używasz szopa to szczun miał rację .

Komentarz

• chuckyy
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 482

Zamieszczone przez slawi_3000
                              No chuckyy, jeżeli do portretu nie używasz szopa to szczun miał rację .
                              Tutaj chodziło o zdjęcia z imprezy okolicznościowej Wybacz, że nie używałem szopa do ok 100 zdjęć, które miały trafić do rodzinnego albumu w formie odbitek 10x15
                              | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

Pracuję...