Pomocy :((....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomekD
    Bywalec
    • 2004
    • 171

Pomocy :((....

Nie wiem czemu, ale mój Eos Viwer Utility nie chce zgrywać zdjęć. Owszem, widzi je w paracie, da sie je zaznaczyc, ale nie jest aktywna mozliwość zapisywania, napisy w mwnu sa szare,a w aparacie caly czas miga napis bussy.
    Przez eos capture wszystko jest ok, zrobione zdjęcia sa zapisywane, zinnymi programami też działa.
    Dodam że oprogramowanie zainstalowałem prawidłowo.
    Komunikacja - NORMAL
    Dodam że program zainstalowany jest prawidłowo
    Mam XP
    ps. przy okazji powiem że zrobiłem test na chot pixele czyli fotka z czasem 10s przy zakrytym obiektywe.
    Mam jednego czerwoniutkiego.... :/
    przy 1/30 jest czysto
    20D, 6D
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

A nie prościej będzie zakupić sobie czytnik kart . Prościej i szybciej. A zdjęcia widzi nawet Wincommander

Komentarz

• TomekD
      Bywalec
      • 2004
      • 171

teraz też mogę ściahnąc, ale nie programem który jest do tego przeznaczony ...
      20D, 6D

Komentarz

• Kubaman
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4709

spróbuj pożyczyć od kogoś inną kartę CF, i sprawdzić czy problem się powtarza. Informacja busy może wskazywać właśnie na wadliwą kartę
        www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• TomekD
          Bywalec
          • 2004
          • 171

tak zrobię, mam nadzieję że nie bo to sandisk extreme III, ale z gwarzncją
          20D, 6D

Komentarz

• jadeit
            Początki nałogu
            • 2004
            • 466

nikt nie czyta moich postów
            pisałem o tym w temacie testów w FVD

spróbuj przestawic tryb transmisji na tą drugą opcje
            nie mam teraz body ani instrukcji wiec szczelam jakies PTP te 2 literki chyba występują
            tak zrobiłem u kumpla na XP i nawet eksplorator widzi foty bezpośrednio z aparatu
            przez kabelek USB

dziwne ze w Niemczech na niemieckim XP nie było takiego problemu
            testowałem tam 20d przez 2 dni bez zadnego softu bo nie rozpakowywałem woreczka z płytami, czytał RAW'y i jpg'i jak talala

pozdrawiam
            un point c'est toi
            fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• TomekD
              Bywalec
              • 2004
              • 171

nie ma problemu ze zgraniem przy pomocy windows, choci o to że nie moge tego zroboć oprogramowaniem canona.
              Można zaznaczyć. Zdjęcia i przeciągnąć je do katalogu (tam po lewej stronie), ale opcja zapisu nie jest aktywna.
              ps. jurtro wezme z pracy inna kartę, zobaczę czy pomoże
              20D, 6D

Komentarz

• Shadow
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1572

Jeśli tak to raczej wina softu, a nie karty. Transmisja też nie ma tu nic do rzeczy. Może nieopatrznie zmieniłeś jakieś ustawienia w Eos Viwer Utility. Sprawdź wszystko w opcjach. Ostatecznie usuń i zainstaluj program ponownie.

Komentarz

• TomekD
                  Bywalec
                  • 2004
                  • 171

na CF canona jest to samo więc kłopot dotyczt softu. Dziwne że da sie przeiagnąc zaznaczone zdjęcia do jakiegoś katalogu i pieknie sie zgrywaja a opcja sawe nie jest dostepna. Może zamotałem na poczatku podłaczając najpierw aparat póxniej instalując soft. Niby odinstalowałem wszystko i zainstalowałem od nowa ale ni działa.
                  Za jakis czas jak bedę zmienial twardziela z systemem zrobie wszystko prawidłowo i musi działać !!

Dziś robiłem pierwsze sensowne fotki (120 do tej pory wyspstrkane w mieszkaniu czemu popadnie :-) )
                  Fotografowałem bez lampy w pokoju oswietlonym dwiema niewielkimi żarówkami (iso1600)
                  Szumik oczywiście jest ale zdjecia bardzo mi się podobaja, aparat jest boski. )
                  Wreszcie się cieszę że go mam
                  20D, 6D

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez TomekD
                    Może zamotałem na poczatku podłaczając najpierw aparat póxniej instalując soft.
                    Ano...

Niby odinstalowałem wszystko i zainstalowałem od nowa ale ni działa.
                    Ano... smieci w rejestrze zostaly. Windowsy tak maja

Za jakis czas jak bedę zmienial twardziela z systemem zrobie wszystko prawidłowo i musi działać !!
                    Ano musi... o ile tym razem zainstalujesz wg instrukcji a nie wg widzimisie

Dziś robiłem pierwsze sensowne fotki
                    A juz sie balem ze je pokazesz

Komentarz

Pracuję...