EF 16-35mm f/2.8L II USM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

EF 16-35mm f/2.8L II USM

EF 16-35mm f/2.8L II USM
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=14907
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

No i jeszcze pytanie o cenę, tanio pewnie nie będzie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• snowboarder
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

$2K w Stanach.

Komentarz

• schabu
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1352

to starsza wersja pewnie potanieje i dobrze bo zakupy robie niedlugo i jest mi to bardzo na reke

EDIT:wlasnie sprawdzalem w necie i jeszcze cena nie spadla
        Ostatnio edytowany przez schabu; 6995.
        Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez schabu
          to starsza wersja pewnie potanieje i dobrze bo zakupy robie niedlugo i jest mi to bardzo na reke
          Myślę że nie tylko Ty na to liczysz .

Ciekawe czy w zakresie szkieł jeszcze będzie coś nowego przed PMA?
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• schabu
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1352

kurde - za 3-4 tygodnie zakupy robie za oceanem wiec mam nadzieje ze wypuszcza jeszcze jakies nowe wersje sprzetu ktory mam w planach
            Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• Nemeo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1757

Czym to szkło się różni od swojego poprzednika ?

Komentarz

• zOOn
                Bywalec
                • 2006
                • 220

"Canon EF 16-35mm f/2.8L II USM to całkowicie nowa konstrukcja. Inna niż u poprzednika jest ilość soczewek - 16 elementów w 12 grupach (poprzednio 14/10). Zastosowano dwie soczewki o niskiej dyspersji, nazywane przez Canona Ultra Low Dispersion (UD) zapobiegające aberracji chromatycznej."

"W nowym obiektywie zastosowano przysłonę o okrągłym otworze. Taki zabieg ma na celu lepsze według producenta odwzorowanie nieostrości w drugich planach. "

"Ubocznym skutkiem nowej konstrukcji obiektywu są większe gabaryty. EF 16-35mm f/2.8L II USM urósł po kilka milimetrów w każdym z wymiarów, zaś średnica gwintu filtra wzrosła do 82 mm (z 77 mm)."

"Jak podają informacje prasowe Canona, w nowej konstrukcji zastosowano nowe algorytmy automatycznego ustawiania ostrości."
                Za fotopolis

Komentarz

• MARANTZ
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 928

Podobno polepszyli ostrość na brzegach przy pełnej dziurze, Martwi trochę nowy rozmiar filtrów.
                  FOTOINKWIZYTOR

Komentarz

• orte
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 172

Zamieszczone przez schabu

EDIT:wlasnie sprawdzalem w necie i jeszcze cena nie spadla
                    a jak miała spaść, jak masz

"Available in April 2007"

Komentarz

• konradl
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 980

Zamieszczone przez zOOn

"Jak podają informacje prasowe Canona, w nowej konstrukcji zastosowano nowe algorytmy automatycznego ustawiania ostrości."
                      Za fotopolis
                      Ciekawe, myslalem ze to body mowi o ile, kiedy i w ktora strone krecic.

Komentarz

• gietrzy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 5727

Zamieszczone przez zOOn
                        Fotopolis pisze również, że 1D3 ma sprzątaczke z 400D a tymczasem 1D3 ma inną o czym wspominał w wywiadzie podczas premiery 400D jp-inżynier z Canona...
                        the silence is deafening

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez gietrzy
                          Fotopolis pisze również, że 1D3 ma sprzątaczke z 400D a tymczasem 1D3 ma inną o czym wspominał w wywiadzie podczas premiery 400D jp-inżynier z Canona...
                          Kwestia slownictwa. Upraszczajac - 1D3 ma sprzataczke matrycy i to powinno wystarczyc. Nie ma co wnikac czy z 400D czy nie, a raczej nie z powodu wymiarow itp.

Wracajac do tematu - glowne usprawnienia nowego szkielka to poprawiona ostrosc przy 16mm, na brzegach, szczegolnie przy max otwartej przyslonie, szczegolnie na fullframe cyfrowym, oraz wspomniany juz ksztalt przyslony. Jesli bedzie w porownywalnej cenie do starszego modelu to bedzie wart swojej ceny jesli sprawdzi sie w testach na cyfrowym fullframe.

Komentarz

• zOOn
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 220

Zamieszczone przez konradl
                            Ciekawe, myslalem ze to body mowi o ile, kiedy i w ktora strone krecic.
                            Jest to ciekawostka i wyglada na skrot myslowy w tekscie orginalnym i wynikly z tego blad w tlumaczeniu (nadinterpretacja).

Dpreview:

"Rapid auto focus is driven by a virtually silent Ring-type Ultrasonic Motor (USM) incorporating Canon’s latest auto focus algorithms."

Ja bym to tak przeczytal (niech mnie ktos poprawi...):

'Blyskawiczny auto focus napedzany jest bezglosnym, pierscieniowym silnikiem USM przystosowanym do/wykorzystujacym najnowsze algorytmy auto focus Canona (w domysle 1D MkIII prawdopodobie)'

Zamieszczone przez gietrzy
                            To juz jest inwencja tworcza autorow newsa...

Komentarz

• piast9
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 3267

Tak, to body kręci obiektywem ale zdaje się, że body daje rozkazy nie "w lewo, o jeszcze jeszcze już", tylko każe przesunać się o konkretną wartość, co potem obiektyw realizuje po swojemu. Zatem w obiektywie też są jakieś algorytmy sterowania.
                              650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

Pracuję...