Opinie o Interfoto

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • AdamAGP
    Coś już napisał
    • 2007
    • 79

Opinie o Interfoto

Proszę o opinie na temat sklepu http://www.interfoto.com.pl. Przymierzam sie do zakupu 350d.
    zastanawialem się jeszcze nad Fotorex ale na prawie kazdym forum foto jest post tego samego użytkownika - który został oszukany?!

Jak sprawdzić ile aparat zrobił zdjęć? Jest to wiarygodne, czy jak się ktoś odrobinę zna to bezproblemu to wyzeruje.
    m.in: Ekspozycja w fotografii, także obróbka i Retusz zdjęć, Wyostrzanie dwupoziomowe, Kadrowanie - zdjęć. Porady jak: Wybór aparatu oraz Obiektywy fotogrficzne. Techniki: Fotografia makro i Fotografia portret

Wyższa Szkoła Zarządzania i Administracji w Tarnowskich Górach
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

tu jest pare opini o interfoto - <ciach link> nie ma opini byl link (jeszcze poszukam)

z mojego doswiadczenia - jak sie nie znasz dobrze na sprzecie to tam nie kupuj
    Instagram

Komentarz

• zanussi
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1696

można trafić na okazję (mój pentax 67 jest właśnie z interfoto i jest ok) ale można mic też pecha..... generalnie gdy piszą że jest jak nowy to znaczy że ma jakies minimalne ślady używania, jeśli jest U/N to znaczy że jest używane, a jesli jest U to znaczy że sprzęt jest mocno jeżdżony
      Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• tomisiek
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 32

No i ceny mają takie konkretne

myślę, że można znaleźć taniej.

Na pewno jednak zasługują (w mojej ocenie) na 4+ z obsługi - kilka razy kupowałem u nich i zawsze było sprawnie i miło.

tomisiek
        www.photosystem.pl

Komentarz

• AdamAGP
          Coś już napisał
          • 2007
          • 79

body 350d nie ma w ofercie, ale napisałem maila, sprzedawca twierdzi, że jest nowy nie używany. Pytanie tylko, czy można mu zaufać, czy lepiej trochę drożej w fotoplanet, który ma sporo pozytywnych opinii?

Jac jakie doswiadczenia masz na mysli?
          Ostatnio edytowany przez AdamAGP; 8996.
          m.in: Ekspozycja w fotografii, także obróbka i Retusz zdjęć, Wyostrzanie dwupoziomowe, Kadrowanie - zdjęć. Porady jak: Wybór aparatu oraz Obiektywy fotogrficzne. Techniki: Fotografia makro i Fotografia portret

Komentarz

• Maris
            Zablokowany
            • 2007
            • 109

Kupowałem dwa razy. Działają dość szybko, z dużą wolą sprzedania sprzętu - stąd i dobry, i częsty kontakt. Nie mam powodów do narzekania, a wybór używanego sprzętu imponujący.

Komentarz

• vasco
              Dopiero zaczyna
              • 2007
              • 39

Facet jest znany z tego ze zawyza ocene uzywanego sprzetu - 'nowy bez pudelka' jest tak naprawde malo uzywany ale wyglada na nowy; 'prawie jak nowy' oznacza juz ze sladami uzytkowania itd...

Ja raz kupilem u niego obiektyw oznaczony 'prawie jak nowy' i dostalem z piekna dziura na przedniej soczewce, po telefonie bez zadnych pytan byla zamiana na inny egzemplarz - czyli wiedzial co wyslal do mnie
              A ten drugi juz nie byl tak nowy jak poprzedni ale juz sobie odpuscilem.
              Nie kupilbym u niego nic przez internet.
              Pozdrawiam!

Daniel

Komentarz

• Viracocha
                Uzależniony
                • 2004
                • 853

Zamieszczone przez vasco
                Facet jest znany z tego ze zawyza ocene uzywanego sprzetu - 'nowy bez pudelka' jest tak naprawde malo uzywany ale wyglada na nowy; 'prawie jak nowy' oznacza juz ze sladami uzytkowania itd...

Ja raz kupilem u niego obiektyw oznaczony 'prawie jak nowy' i dostalem z piekna dziura na przedniej soczewce, po telefonie bez zadnych pytan byla zamiana na inny egzemplarz - czyli wiedzial co wyslal do mnie
                A ten drugi juz nie byl tak nowy jak poprzedni ale juz sobie odpuscilem.
                Nie kupilbym u niego nic przez internet.
                Mam podobne odczucia. Osobiście nic nie kupiłem w tym sklepie i nie zamierzam, po tym jak mój kumpel dostał sprzęt, który miał nie mieć żadnych śladów używania, a wyglądał ... no cóż, na pewno nie tak jak zapewniał sprzedawca.

Komentarz

• vasco
                  Dopiero zaczyna
                  • 2007
                  • 39

Firma dziala od wielu lat to i ma wielu zadowolonych jak i niezadowolonych klientow.
                  Swego czasu miala najwiekszy wybor uzywanego sprzetu po przyzwoitych cenach wiec sporo ludzi tam kupowalo.
                  Bardzo wiele opinii znajdziesz na pl.rec.foto i pl.rec.foto.cyfrowa.
                  Ja nie kupilbym nic czego nie pomacalbym przed zaplaceniem. Nie wiem czy ma sklep ale jest zawsze obecny w stodole.
                  Pozdrawiam!

Daniel

Komentarz

• towersivy
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 992

Wiem ze to opinie o interfoto sam tam nic nie kupowałem mam kumpla który tam brał on był zadowolony ja bym nie był, myślę że lepiej sprzęt przed kupnem obejrzeć, kumpel zwracał też 1 towar i z tym również nie było problemu ale lepiej się przejść i oblukać.

Pzdr.

Komentarz

• tombas
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 2194

Polecam trzymanie się od nich z daleka, na fakture do poprzedniej lampy czekałem 4 miesiące, kilkanaście maili, telefonów, a oni (właściwie p. Wieczorek) mieli mnie w d...e, po postraszeniu Urzędem Skarbowym,łaskawie przysłali, ale co mi nerwów zjedli to moje. NIE POLECAM!
                      Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
                      (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

Zamieszczone przez AdamAGP
                        Jac jakie doswiadczenia masz na mysli?
                        musisz dokladnie wiedziec co i jak sprawdzic i co ile kosztuje - w innym przypadku napewno przeplacisz lub kupisz sprzet w innym stanie niz deklarowany ;-)
                        Instagram

Komentarz

• trigger
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 122

genralnie to jest miło - ale zawsze jest miło jak klient zostawia kasę, jak wieszco chcesz kupić i ile za to można dać to kupuj, bo sprzęt mają ok jak najbardziej ale po prostu w niezbyt atrakcyjnych cenach, ja kupiłem tam 2 obiektywy wszystko ok cena może nie była super niska, ale miałem to na miejscu

Komentarz

• AdamAGP
                            Coś już napisał
                            • 2007
                            • 79

Ale ja mam do Warszawy ponad 300 km więc raczej nie mam możliwości obejrzenia sprzętu. Z tego co piszecie, chyba jednak pozostanie mi Fotoplanet.

Zadałem dwa razy pytanie, czy jest oryginalnie zapakowany, czy daje fakturę gwarancję i pl instrukcję, czy nie był używany. W odpowiedzi dostałem tylko, że sprzęt jest nowy. Z tego co piszecie to nowy to pojęcie względne dla tego Pana.
                            Ostatnio edytowany przez AdamAGP; 8996.

Komentarz

• Wini
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 460

zakupiłem parę rzeczy. Moja opinia nie odbiega od wiekszosci tu zaprezentowanych - trzeba być czujnym w kontaktach z w/w

PS. W Stodole już nie bywają
                              Wini

Komentarz

Pracuję...