chciałem bym se coś dokupić

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

chciałem bym se coś dokupić

mam pytanko

ślubne foto robie dorywczo (mam troszkę zamowień) a w przyszłym tyg.wpadnie mi 2,5-4k (wiem że to malutko) i chce to jak najbardziej w kierunku ślubów je wydać.

zastanawiam sie nad szkłem 70-200L f/4(plener); 70-200/2,8L lub jakąś stałkę czy wreszcie 5D -tu do-ratowanie by trza było a może jeszcze na coś innego przeznaczyć?? co sądzicie??

jak narazie druga puszka (300D )- leży w torbie w razie awarii:grin:
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Powinieneś pomyśleć o 70-200 a w zalezności od zasobności albo 4 jako minimum albo 2.8 jako jeszcze lepszy wybór.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• adamek
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 2265

a czego Ci brakuje??
      to dokup.
      Miłego dnia
      adam jastrzębowski
      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
      tu tu

Komentarz

• Skipper
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1112

albo SIGMA AF 70-200 mm f2,8 EX DG i cos tam jeszcze(może i w innej kolejności) qrcze to nawet fajny obiektyw i ma HMS i jasny jest solidny i ma uchwyt na statyw a to do canona kosztuje grube pieniądze
        Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• marekb
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2273

wiesz Mac i to jest moja pierwsza myśl ale w zubozonej wersji F4.

a zastanawiam sie (czytam właśnie wątek o monopodach) nad monopodem w kościele:rolleyes:

Komentarz

• marekb
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2273

skipper, a jak z używalnoścnią tej sigmy w zakresie do 2,8- 4.0??

Komentarz

• Skipper
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1112

Najlepsze testy obiektywów, testy aparatów cyfrowych i testy lornetek w sieci! Jeśli szukasz kompetentnych informacji z tematyki foto-optycznej to trafiłeś we właściwe miejsce. Czeka tu na Ciebie ogromna ilość profesjonalnych i obiektywnych testów sprzętu optycznego, obszerne i ciekawe artykuły, nowości z branży, bogaty w zawartość merytoryczną i ilustrowany słowniczek oraz bazy danych zawierające setki lornetek, aparatów i obiektywów.

pomiedzy 70 a 135 jest lepiej niż w przypadku canona F4 miedzy 135 a 200 lepszy jest canon tak od F8 to juz to samo
              przyczym to dywagacje czysto teoretyczne wysnute na podstwie wykresów bo nie miałem tej Sigmy dłuzej w rekach jak chwile w sklepie ale jak bede teraz w PL bo musze odebrac zamówienie, to wpadne we wrocku do salonu i wypozycze sobie to szkło na poł dnia a wtedy moge udzelic bardziej wiązacych opinii ale czytając nawet na tym forum opinie uzytkowników to raczej dobre szkło nikt nie narzeka to juz cos

http://canon-board.info/showthread.p...t=sigma+70-200

Komentarz

• marekb
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 2273

poczytałem i nie chce sigmy- po ostatnich przejściach z tamronem

Adamek zbyt wielu rzeczy mi brakuje

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

najlepiej zrób tak... z Wadowoc ne masz daleko do Krakowa jak tam bedziesz wypozycz sobie z salonu Sigmy na 2-3 godziny ten obiektyw i sam sie przekonaj bo jesli w wielu wypadkach złe opinie o sigmach sie potwierdzają to ta jedna zbiera nadspodziewanie dobre recenzje... a na malkontentów nie zwracaj uwagi... im zawsze cos źle działa za co wielokrotnie przepłacici

Komentarz

• oskarkowy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2513

Zamieszczone przez marekb
                    skipper, a jak z używalnoścnią tej sigmy w zakresie do 2,8- 4.0??
                    Testowałem to kiedyś z 10D. Wyszło mi, że sigma przymknięta do f/4 jest zdecydowanie bardziej mydlana niż otwarte 70-200/4L. A z tego, co pisali inni nie miałem padniętgo egzzemplarza do testów.
                    Jarek

Komentarz

• ripek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1486

Miedzy moimi 70-200/4 L a sigma 70-200/2.8 nie ma różnicy w ostrości. Momentami nawet sigma jest ostrzejsza. Jedyny minus to to że czasami sigma nie trafia w punkt. Mam nadzieje ze przy zamianie na 30d to się poprawi.
                      Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• jadeit
                        Początki nałogu
                        • 2004
                        • 466

gdzieś był wątek
                        kubaman opisywał swoją wersje nie DG
                        moja DG ale nie macro robi takie:

oprócz widoku na wieże zamku

wszystkie

wszystkie

i generalnie robie: M w nocy/wieczorem/we wnętrzu na f3.5,
                        a gdy jasno na Av

pozdrawiam
                        un point c'est toi
                        fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

Pracuję...