Ile fotek w AI Servo ? ? ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trampek
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1546

Ile fotek w AI Servo ? ? ?

Jak bylo to przepraszam ale nie moglem znalesc przez wyszukiwarke.
    Ile stosunkowo zrobie mniej zdjec jezelo wszystkie bede wykonywal w trybie AI Servo w stosunku do trybu one shot. gwoli wyjasnienia dodam ze ma 20d i bg e2 i wydaje mi sie ze jest to okolo 50% mniej ale chcialem was spytac o zdanie.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
  • piast9
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 3267

Według mnie jak się postarać to można mniej zrobić w one shot, np. przymierzać się po 20x do każdej fotki. A w serwo strzelać zaraz po wyostrzeniu.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• ukA
      Bywalec
      • 2005
      • 186

Moim skromnym będzie mniej bo przed każdym klapnięciem musi być pomiar ostrości w body info do obiektywu, reakcja silnika i klap. A o ile mniej ?. To chyba zalezy od szybkości szkła, światła oraz obiektu jaki będziesz fotografował. Czyli ta wartośc nigdy nie będzie stała.
      DAS APARAT

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zależy od wielu czynników tak jak napisał kolega wyżej. Głównie od jasności i szybkości szkła.
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• Skipper
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1112

od wszystkiego co powyżej ale najbardziej chyba od temperatury otoczenia w jakiej bedziesz te zdjęcia wykonywał

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• M@riusz
            Początki nałogu
            • 2006
            • 348

I układu czarnych plam na słońcu...

M@riusz
            Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• muflon
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 6763

Zakładam, że nie chodzi tu o różnicę między trybem pojedynczym i seryjnym ;-) jak zdają się sugerować niektóre odpowiedzi. No hmm, różnica jest. W Single Shot 20D w zasadzie wyrabia swoje teoretyczne 5fps. W AI Servo... różnie, ale prawie zawsze mniej, tak na moje oko subiektywnie gdzieś w porywach do 2x wolniej.

BTW, z 1D jest podobnie ;-)
              zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• trampek
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1546

Zamieszczone przez muflon
                Zakładam, że nie chodzi tu o różnicę między trybem pojedynczym i seryjnym ;-) jak zdają się sugerować niektóre odpowiedzi. No hmm, różnica jest. W Single Shot 20D w zasadzie wyrabia swoje teoretyczne 5fps. W AI Servo... różnie, ale prawie zawsze mniej, tak na moje oko subiektywnie gdzieś w porywach do 2x wolniej.

BTW, z 1D jest podobnie ;-)

w sumie to nie chodzilo mi ile na jednym zestawie bateri zrobie fotek w tych dwoch trybach w powiedzmy "normalnym" uzytkowaniu wiem ze roznica jest tylko zastanawiam sie jaka...
                R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Komentarz

• muflon
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 6763

Zamieszczone przez trampek
                  w sumie to nie chodzilo mi ile na jednym zestawie bateri zrobie fotek w tych dwoch trybach w powiedzmy "normalnym" uzytkowaniu wiem ze roznica jest tylko zastanawiam sie jaka...
                  Aaaaa No to IMHO pomijalna, ja jej nie zauważyłem
                  zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

Pracuję...