Napięcie na stópce w canon 400d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • maciah07
    • 2007
    • 7

Napięcie na stópce w canon 400d

Czy ktoś może wie jakie może być maksymalne napięcie na stópce w canon 400d , aby podłączając zewnętrzną lampę nie uszkodzić samego aparatu. Może ktoś zna konkretną stronę www na temat canona, gdzie można znaleźć dane techniczne mówiące coś na powyższy temat?
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Strony nie pamiętam ale od 350-tki w górę można podłączać lampy do 250V. Może po prostu zadzwoń na żytnią do serwisu?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• maciah07
      • 2007
      • 7

Eos 400d i napięcie na stópce

Widzę że nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie i nie mam jej co tutaj szukać.
      Ostatnio edytowany przez maciah07; 9099.

Komentarz

• MartaD
        • 2007
        • 12

Też szukam odpowiedzi na to pytanie...

Przy lampach (w ogłoszeniach o żarówkach błyskowych) często pisze się, że mają <9v i są bezpieczne dla aparatów... A jak to się ma do 20v?? I do 400d? Mam sie obawiać, czy mogę spać spokojnie, że mi sprzęt z dymem pójść nie powinien?

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez maciah07
          Widzę że nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie i nie mam jej co tutaj szukać.
          Popatrz na mój post wyżej. W 400D jest tak samo jak w 350D.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

• senner
            Początki nałogu
            • 2007
            • 328

to już było - wystarczy poszukać na forum
            był i temat i www o ile pamiętam ze spisem

in film we trust

Komentarz

Pracuję...