Canon drożeje !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • juzekk vel celik

Canon drożeje !!!

Witam w związku z informacjami jakie zasłyszałem w tym tygodniu, chciałbym rozpowszechnić te oto plotki/informacje : otóż podobno Canon Polska przestał działać/nie istnieje już od wczoraj (podobnie jak kilka innych canonów europejskich), polityka cenowa Canon CEE będzie jednakowa całej europie, aparaty Canon idą od tego tygodnia w górę o 10% (lustrzanki napewno) a obiektywy o 30% (nie mam info czy to chwilowa zwyżka czy tendencja na stałe). Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie potwierdzić te rewelacje?
  • Nemeo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1757

Zamieszczone przez juzekk vel celik
    Witam w związku z informacjami jakie zasłyszałem w tym tygodniu, chciałbym rozpowszechnić te oto plotki/informacje : otóż podobno Canon Polska przestał działać/nie istnieje już od wczoraj (podobnie jak kilka innych canonów europejskich), polityka cenowa Canon CEE będzie jednakowa całej europie, aparaty Canon idą od tego tygodnia w górę o 10% (lustrzanki napewno) a obiektywy o 30% (nie mam info czy to chwilowa zwyżka czy tendencja na stałe). Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie potwierdzić te rewelacje?
    Skąd masz te rewelacje ?

Komentarz

• Tomasz Golinski
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 8623

To ktoś kupuje w Canon Polska?
      30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
      Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• juzekk vel celik

pracuję w branży , 400D po weekendzie ma być 200zł droższa, a jak inne sprzęty to jeszcze nie wiem - od lutego na dobre to ma tak wyglądać przynajmniej na początku...

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

no to opzostaje już tylko usa
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• ErnestPierwszy
            Uzależniony
            • 2006
            • 734

A niech podnoszą. Rynek i konkurencja zrobią swoje... Zawsze się ktoś wyłamie z niższą ceną.
            A w Polsce nie ma rynku foto, wiec można olać podwyżki, tu i tak nic prawie się nie kupuje w porównaniu z resztą Europy.
            Zawsze możesz kupić szkło w BH w NY i po zapłaceniu VAT i 5% cła i tak się oplaca nawet dziś, więc - znowu - niech spadają

Policz np. 17-40L z BH - 670$+55$(wysyłka air mail)=725x3zł(kurs dol)=2175zł+5%cła=2283,75+22%VAT=2786,18zł
            24-70 za 4623 zł brutto itd...

Aha i BH to raczej drogi sklep, ale pewny.

2787 zł za całkowicie legalnie sprowadzone szkło... i niech sobie Canon Europe "wsadzi" podwyżki
            Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745.

Komentarz

• juzekk vel celik

ciekawe skąd teraz MediaMarkty będą ciągnęły sprzęt...bo chyba nie z USA

Komentarz

• juzekk vel celik

no 17-40L wersja PL z papierami 2820zł - więc jeśli chodzi o USA - to zły przykłąd podałeś

Komentarz

• mattnick
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1735

kwestia gdize kto kupuje i jaki transport i czy cło płaci...więc nadal uważam, że przykład jest dobry...

http://cgi.ebay.pl/Canon-EF-17-40-4-...QQcmdZViewItem

jakieś pytania jeszcze ??

nie mówiąc o tym http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?..._promot_widget
                  Ostatnio edytowany przez mattnick; 4561.
                  30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
                  CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• paweleverest
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1138

Hymm to dziwne na początku roku w telewizji ( która kłamie ) pojawiały się informacje że Aparaty fotograficzne mają w tym roku tanieć ze względu na planowane obnizki opłat celnych - ale pewnie oczywiście były to bajki . Z drugiej strony nie chce mi się za bardzo wierzyć że w dobie dość ostrej konkurencji ze strony innych firm Canon zdecydował by się na aż tek drastyczne podwyżki...oby

Te linki podane powyżej śa już nieaktualne może napisłąbyś konkretnie o co chodzi
                    Ostatnio edytowany przez paweleverest; 6856.

Komentarz

• esteper
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 635

No te przykłady chyba nie były dobre, nie wiem ciężko mi stwierdzic po usuniętych aukcjach
                      5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Komentarz

• Cichy
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 7450

Potwierdzam. Cytuję dystrybutora :

OD LUTEGO WCHODZI W ŻYCIE NOWY SYSTEM SPRZEDAŻY CANONA W CAŁEJ EUROPIE . TOWAR BĘDZIEMY BRAC ZE SŁOWACJI ALE ZANIM TEN SYSTEM ZOSTANIE WDROŻONY PODEJRZEWAM ZE PRZEZ 2 TYGODNIE NIE BĘDZIE ŻADNEJ DOSTAWY Z CANONA. CENY NA CANONA NA APARATY MAJĄ ISC O OKOŁO 10 % DO GÓRY A NA OBIEKTYWY NAWET NAWET NA NIEKTÓRE MODELE O 20-30% - WIEC PROSZE SIE ZASTANOWIC I ZATOWAROWAĆ PRZED KONCEM MIESIĄCA.
                        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• tataminiakus
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 31

Ach to w ten sposób Canon odwiruje sobie promocję 30D... na szkłach do niego...
                          Canon AE-1 FD 28/2,8; FD 50/1,8
                          Canon eos 300 EF 75-300/4-5,6 II; sigma 28-80/3,5-5,6
                          Canon eos 400D EF 50/1,8 II; Tamron 17-50/2,8; 70-200/4L

Komentarz

• marekb
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2273

to jakis bajer marketingowy, przewiduję, że do końca stycznia wyczyszczą sobie magazyny przez luty ceny dźwigna a potem rynek zadziała i zaczną zjeżdżać do poziomu niższego niż dotychczas- szkoda, że szkła nie starzeją się tak szybko jak puszki (może się sprawdzi, ostatnio przewidziałem burze w battlu błyskawice nocą )

Komentarz

• MMM
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 4250

Zamieszczone przez Cichy
                              Potwierdzam.
                              A z czego wynika ta zwyżka cen i czy dotyczy tylko Canon Polska? Jakby nie patrzeć to spora część obrotu Allegro pochodzi z dystrybucji innych niż Canon Polska, podobnie np. w EuroAGD i MM widziałem sprzęt z Niemiec, więc może te nowe ceny dla całego rynku nie skoczą aż tak bardzo.
                              Digart

Komentarz

Pracuję...