Szumy 350Dvs.400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • do_urden
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

Szumy 350Dvs.400D

Chciałbym Was spytać jak się ma rzecz z szumami matrycy przy wyższych czułościach w przypadku tych dwóch korpusów.
    Czy testy jak i Wasze doświadczenie wskazuje na to że istnieje znacząca, czy widoczna różnica w tym zakresie?
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Znaczącej nie ma jest raczej jakościowa. Ale nie wydaje mi się żeby użytkowo miało to jakieś wieksze znaczenie. W 400D masz minimalną przewagę w rozdzielczości co troszkę ułatwia w pozbywaniu się szumów przy zmniejszaniu zdjeć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• qwerty1237
      Bywalec
      • 2005
      • 240

W moim subietywnym odczuciu 400-setka szumi troche bardziej ale zaznaczam jest to subiektywne odczucie nie poparte zadnymi testami. Nie jest to na pewno zauwazalne na tyle aby przeszkadzalo.
      D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• Tomasz1972
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 3042

400D szumi bardziej od 350D . Spowodowane jest to zapewne mniejszymi i bardziej upchanym pikselami . Różnice w zaszumieniu widać na monitorze przy 100% ale przy odbitkach nawet 30x45cm zysk z różnicy w rozdzielczości jest większy niż strata jakości przez szumy

Komentarz

• Bajo
          Coś już napisał
          • 2007
          • 99

Bardziej Bardzie..... może i bardziej ale przyznajcie ze te szumy sa przyjmowalne dla oka i można je dosyć łatwo usunąć w programach to takich rzeczy
          Canon 400D + kit + canon 38-76 4.5/5.6 + Tamron 80-210 4.5/5.6 + 430Ex

Komentarz

• Krisspy
            Bywalec
            • 2006
            • 131

Wczoraj właśnie porównywałem i myślę, że nie ma róznicy, którą się warto przejmować

Komentarz

• arra
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1023

W 400D Canon zmiejszyl czulosc matrycy zeby zachowac ten sam poziom szumow co w 350D i wyglada ze mu sie udalo.

www.pbase.com/arra
              R1+5D2
              Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Komentarz

• do_urden
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 31

dzięki za Waszą pomoc

Komentarz

Pracuję...