COs zamiennego dla Canona 17-40L

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

COs zamiennego dla Canona 17-40L

Wiadomo ze cena tego szkielka jest wysoka no ale tez jakosc. Mam pytanko , uzywam w tej chwili Tamrona 28-75 na 30D i chcialbym cos mniejszego bo crp daje mi 40 Jest moze jakis odpowiednik Canona 17-40L ktory jest moze troche tanszy a mimo to konkurencyjny? Jakas Sigma? Tamron? Czy raczej zainwestowac w te eLke

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
  • Pawel Woo
    Bywalec
    • 2005
    • 177

Jeśli do cyfrówki z cropem to może EF-S 17-55 f/2.8 IS USM?
    Ma całkiem niezłe opinie.
    Pawel Woo

Komentarz

• ErnestPierwszy
      Uzależniony
      • 2006
      • 734

Jest tamron 17-35 2.8-4 pasuje do cropa i FF. Kosztuje ok 1500 zł.
      Ja się cały czas zastanawiam czy 17-40L czy ten tamron i patrząc na sample w sieci to chyba tamron, cena, cena, cena a jakość zdjęć - moim zdaniem - różnica minimalna.

Komentarz

• Bartosz
        Bywalec
        • 2005
        • 146

Witam,
        trochę ponad rocznego Tamrona 17-35 kupiłem na allegro od pierwszego właściciela za 810 PLN (pudełko, papiery itp.) Zdecydowanie warto

pzdr
        Bartek
        EOSy

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

Zamieszczone przez Bartosz Zobacz wpis
          Witam,
          trochę ponad rocznego Tamrona 17-35 kupiłem na allegro od pierwszego właściciela za 810 PLN (pudełko, papiery itp.) Zdecydowanie warto

pzdr
          Bartek
          Czyżby niedawno??Od sprzedającego z warszawy??
          5D +

Komentarz

• Skipper
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1112

tamron 17-50 2.8 i cos tam dalej juz nie pamietam, (ukochany obiektyw Himiego ) więc jesli nie masz kasy na 17-40 to tylko to szkło wprawdzie tu kazdy mówi ze loteria jest z celnoscią AF ale ja posiadałem ten obiektyw prawie poł roku takich problemów nie mialem moze poza nienajlepszym obrazem na 17mm przy 2.8 ale przymykałem do 4 i było ok wymieniłem je jednak na 17-40 ze wzgledu na wytrzymałosc i szybkosc AF

możesz kupic testowane przez Cichego albo samemu sprawdzic tylko nie na kartkach do testowania bo je zepsujesz

ogolnie bardzo fajne szkło choc 17-40 moim zdaniem jest lepsze no ale i droższe
            Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• himi
              Zablokowany
              • 2006
              • 2638

Ale tam ukochany zaraz.... Wolałbym 16-35/2,8 USM L, ale MNIE NIE STAĆ.
              Tamron jest ok i kosztuje o wiele mniej, niż przereklamowana i ciemna moim zdaniem 17-40/4. Sam się zastanawiałem nad ww tammym 17-35 (bardzo go chwalono wśród userów na CB), wybrałem jednak większy zakres.

Komentarz

• Bartosz
                Bywalec
                • 2005
                • 146

borkomar:
                sprzedawca był jak dobrze pamiętam z Gdańska. Obiektyw kupiłem dwa m-ce temu.

Tamron 17-50 jest fajny, ale jak ktoś używa analoga to ...
                EOSy

Komentarz

• borkomar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1083

Hm no ja analoga nie używam, tyle że nie wiem czy pozbyć się 28-75 na rzecz 17-50 czy tez dokupić 17-35??: oto jest pytanie.
                  5D +

Komentarz

• aptur
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3837

Zamieszczone przez borkomar Zobacz wpis
                    Hm no ja analoga nie używam, tyle że nie wiem czy pozbyć się 28-75 na rzecz 17-50 czy tez dokupić 17-35??: oto jest pytanie.
                    Osobiście dokupiłbym 17-35.

Komentarz

• himi
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 2638

Również wybrałbym opcję dokupienia. Zyskasz poszerzenie zakresu ogniskowych za niewielką cenę. Przy zachowaniu dobrej jakość, oba szkła to gwarantują.

Komentarz

• Skipper
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1112

Zamieszczone przez borkomar Zobacz wpis
                        17-50 był robiony tylko pod cyfre i to nawet pod cropa a nie FF wiec nierozwojowy

jak z 17-35 to pojecia nie mam bo nie znam tego obietywu

wiec jesli masz kase kupuj raczej Canona 17-40 L i nie czytaj co Himi pisze o nim bo on jest jak talib... nic go nie przekona :razz:

Komentarz

• JaBlam
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1304

Mam w tej chwili tamrona 28-75 XR di wiec chcialbym cos co nie okaze sie dublem tego obieetywu. Wiem ze 17-40 byloby najlepsze ale nie mam w tej chwili az tyle kasy poniewaz dodatkowo chce 70-200 2.8 L ktorego zapewn bede czesciej uzywal niz szerokiego . ten Tamron 17-35 moglby sie okazac zupelnie ok (w sumie 17-50 tez) tylko pytanie jak poradzi sobie na tych malych ogniskowych przy peln ych dziurach (podobno wszystkie maja problemy przy takich ustawieniach)

----------------------------------------
                          Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• Skipper
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1112

Zamieszczone przez JaBlam Zobacz wpis
                            Mam w tej chwili tamrona 28-75 XR di wiec chcialbym cos co nie okaze sie dublem tego obieetywu. Wiem ze 17-40 byloby najlepsze ale nie mam w tej chwili az tyle kasy poniewaz dodatkowo chce 70-200 2.8 L ktorego zapewn bede czesciej uzywal niz szerokiego . ten Tamron 17-35 moglby sie okazac zupelnie ok (w sumie 17-50 tez) tylko pytanie jak poradzi sobie na tych malych ogniskowych przy peln ych dziurach (podobno wszystkie maja problemy przy takich ustawieniach)
                            a może, jesli nie zrobi Ci to jakiejs wielkiej dziury w ogniskowych, rozsądniej byłoby go sprzedać i wtedy wystarczy Ci kasy na eLke? bo to 17-50 i tak trzeba przymykac do f4 poniżej 30mm by jaj nie było, wiec róznicy w jasnosci tak naprawde nie ma poza nominalną, lepiej wyglądająca na papierze

Komentarz

• paweleverest
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1138

Zamieszczone przez Pawel Woo Zobacz wpis
                              Jeśli do cyfrówki z cropem to może EF-S 17-55 f/2.8 IS USM?
                              Ma całkiem niezłe opinie.
                              tyle że cena jes o 40 % wyższa

Myśleże w tym przedziale masz do wyboru albo 17-40 4,0L azbo Tami 17-50 a z wyższej klasy to 16-35 2,8L ale to jest też sporo drożej

Komentarz

Pracuję...
                              X