[pytanie] 24-85 USM srebrny?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • duperel
    Bywalec
    • 2006
    • 127

[pytanie] 24-85 USM srebrny?

Witam,

powiedzcie proszę, czy ktoś z was podpinał do srebrnego body 350D obiektyw Canona 24-85 USM też w srebrnym kolorze. Wiem że walory estetyczne są na drugim miejscu ale jest to równie ważne miejsce. Czy wiecie coś na ten temat? Czy odcienie są podobne, czy ewidentnie się różnią?

pzdr

duperel
    1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

WoW! Umarłem! ROTFL

Komentarz

• piszczal
      Początki nałogu
      • 2006
      • 459

co się kolego Kolaj śmiejesz?
      wiesz jak ja cierpię jak biała 70-200 podpinam do czarnego body?
      rozumiem całkowicie kolegę duperela
      aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

na chłopski rozum po co mieli by robić różne odcienie ??
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• duperel
          Bywalec
          • 2006
          • 127

Teoretycznie nie powinny się różnić.
          Jednak 350 to nowsza konstrukcja, więc może i materiały nowsze (inne).
          Chciałbym usłyszeć opinię kogoś, kto widział na własne oczy...
          1DmkIV + 650D + 16-35 mkII + 24-70 mkI + 70-200 IS mkII (Zbieram na 24-70 mkII

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

na chlopski rozum, to bardzo mozliwe ze sa rozne odcienie. 24-85 w wersji srebrnej byl w zestawch do EOS-ow 10 a te maja metalik raczej ciemniejszy niz trabant. ale w bezporednim porownaniu nie widzialem, wiec nie bede krakal.
            www albo tez flickr

Komentarz

• Matsil
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 2022

Zamieszczone przez piszczal
              co się kolego Kolaj śmiejesz?
              wiesz jak ja cierpię jak biała 70-200 podpinam do czarnego body?
              rozumiem całkowicie kolegę duperela
              A chciałbyś mieć białe body :-D ?

Mnie osobiście to nie przeszkadza, choć to oczywiście rzecz gustu.
              R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez Matsil
                A chciałbyś mieć białe body :-D ?
                ja bym osobiscie chcial czarne tele. nie rzucajace sie w oczy z daleka i nie sprawiajace problemow przy wyjsciu do zwierzat, gdzie trzeba uwazac, zeby z daleka nie straszyc ich swiecaca zarowka.

Nikon ma swoje tele w wersjach jasnej i ciemnej. jasna dla robiacych w warunkach zagrozenia grzaniem smarow, ciemna dla tych, ktorzy potrzebuja sprzetu nie zwracajacego na siebie uwagi. w Canonie jest do wyboru tylko swiecaca po oczach wiocha, ktora wielu przyrodnikow musi opakowywac "kubraczkami" w imie marketingu Canona, ktory z tego koloru zrobil znak rozpoznawczy...

kazdy kij ma dwa konce
                www albo tez flickr

Komentarz

• Skipper
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 1112

szukałem i nie znalzłem ale gdzies jakis czas temu widziałem fajny patent na biały kolor :] nie wiem moze gosc był w młodosci snajperem albo 007
                  obiektyw był owiniety materiałem, chyba jakies poąłczenie materiału z tasmą klejącą w kolorze khaki i zeby było jasne, owiniete były tylko białe elementy z wycieciem na skale odległosci i panel przełaczników. powiem szczerze, to naprawde fajnie wyglądało, jak z amerykańskiego filmu o reporterach wojennych

to odnosnie postów akustyka i piszczela
                  Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• piszczal
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 459

Zamieszczone przez akustyk
                    ja bym osobiscie chcial czarne tele. nie rzucajace sie w oczy z daleka i nie sprawiajace problemow przy wyjsciu do zwierzat, gdzie trzeba uwazac, zeby z daleka nie straszyc ich swiecaca zarowka.
                    Bartek, nie znam twoich zwierzęcych zdjęć? robisz coś w temacie?
                    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

Zamieszczone przez piszczal
                      Bartek, nie znam twoich zwierzęcych zdjęć? robisz coś w temacie?
                      nie. osobiscie nie lubie fotografii zwierzat a jak widze w szczegolnosci ptaki w galeriach to mnie telepie nieznacznie mniej niz makro i wielka-strasznie-zaje-poruszona-mroczna-sztuka-przez-wielkie-G

ale temat znam o tyle, ze sam sie tulam po bezdrozach o nieludzkich godzinach i napotykam na zwierzeta i z elementarnego szacunku do nich fotografa-przyrodnika mam na uwadze ich dobro w tym czasie. w to wlicza sie nie przeszkadzanie im w zyciu. chocby bialym, blyskajacym swiatlem pe...sem
                      www albo tez flickr

Komentarz

• piszczal
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 459

ale coby nie mówić o przeszkadzajkach z powodu białego zafarbu na niektórych elkach to marketingowo jest to pierwszorzędne i dosć spójne posunięcie

Komentarz

• akustyk
                          gajowy
                          • 2004
                          • 12226

marketingowo swietne. aczkolwiek jakbym z tego powodu sploszyl sarne czy chocby glupia kaczke i zagrozil jej zyciu to mozesz sobie wyobrazic, ze ten marketing by mi walil
                          www albo tez flickr

Komentarz

• Skipper
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1112

akustyk no nie przesadzaj biały obiektyw to nie miecz swietlny Dartha Vadera by stanowił zagrozenie dla zycia
                            edit
                            usunałem reszte bo akustyk sie obraził a nie było to moim celem
                            Ostatnio edytowany przez Skipper; 6441.

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Skipper - nie mamy o czym dyskutowac, jesli popisujesz sie taka ignorancja w temacie. a tekst o dziczyznie, wybacz, jest ponizej pewnego poziomu
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...