bledy zapisu a75

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • shaq

bledy zapisu a75

Witam. Od tugodnia jestem posuiadaczem canona a75 i ostatnio spotkala mnie dziwna sytuacja. Nagralem filmik o dlugosci ok 73s (320x240), a po chwili zrobilem jeszcze 2 zdjecia. Gdy pozniej chcialem odtworzyc filmik wyskoczylo Unidentified image, a przy zdjeciach Corrupted data. Poza tym aparat wiecej nie "swirowal" i sytuacja ta juz wiecej sie nie powtorzyla. To moze byc cos groznego, czy jakis "zwykly", czasami wyskakujacy blad, czy eewntualnie jakis blad z mojej strony.
  • Kostek
    Coś już napisał
    • 2004
    • 71

A sformatowałeś kartę w aparacie przed pierwszym zapisem? Być może to było przyczyną.
    Pozdrawiam
    Kostek

Komentarz

• shaq

Oczywiscie, ze sformatowalem.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

A jaka masz karte pamieci ?

Komentarz

• jacgra

przepraszam bardzo i co z tym błędem?? Pytam bo właśnie chcę sobie kupić ten aparat

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

Zamieszczone przez jacgra
            przepraszam bardzo i co z tym błędem?? Pytam bo właśnie chcę sobie kupić ten aparat
            No to sobie kup
            Błędy zapisu to "na bank" wina karty. Obstawiam, że kolega ma Kingstone
            A powiniem mieć Sandisk :wink:
            the silence is deafening

Komentarz

• jacgra

Dzięki serdeczne za szybką odpowiedź Rozumiem że ta karta o której piszesz ta kingstone (czy coś w tym stylu) się niezbyt nadaje

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez jacgra
                Rozumiem że ta karta o której piszesz ta kingstone (czy coś w tym stylu) się niezbyt nadaje
                Nie, to nie tak
                Karty Kingstone to karty najczęściej wymieniane jako powód niezadowolenia użytkowników, w postach, które czytam. To nie znaczy, że jeśli masz/kupisz Kingstone to nie będzie Ci ona służyła dłużej niż aparat. Ja osobiście za czasów G3 kupiłem Ridaty, bardzo dobre. Teraz po zmianie aparatu używam Sandisk UltraII tylko ze względu na ich prędkość zapisu/odczytu.

BTW: Do kompaktów kupiłbym najtańszego (niebieskiego) Sandiska.
                the silence is deafening

Komentarz

• jacgra

Aha. Teraz już rozumiem Jestem zielony jak chodzi o te rzeczy Chętnie bym sobie coś poczytał na temat takich rzeczy

Komentarz

• Kostek
                    Coś już napisał
                    • 2004
                    • 71

Osobiście poleciłbym również karty Pretec. Posiadam takową o pojemności 256MB i nie ma z nią najmniejszych problemów.
                    Pozdrawiam
                    Kostek

Komentarz

Pracuję...