Extremalne Makro / Macro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • welerowicz
    • 2006
    • 13

Extremalne Makro / Macro

Witam WSzystkich - Ostatnio (poczatek Grudnia 2006) znalazlem u kogoś na forum Canona link do strony (wydaje mi się że nawet do www.pbase.com) o czlowieku który stworzyl specialną "maszynę" do makro fotografi. Bazowal on co prawda na NIKONIE, ale maszyna to taka wielka szyna z wmontowanym aparatem dolaczone dwie lampy, elektroniczy spust migawki. WYGLADALO TO JAK KOSIARKA DO TRAWY :-D Czy ktos ma ten LINK ??? To bylo gdzies w postach o MAKRO. Bede wdzieczny Za wszelką pomoc.
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Widzę, że kolega połknął bakcyla makro fotografii. Polecam Tobie wystawę Adama Adamskiego w Toruniu, niektóre zdjęcia powalają. Zresztą planujemy wraz z Adamem planujemy plenerek makro dla zainteresowanych forumowiczów ale to już w 2007 roku.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Rpoto
      Bywalec
      • 2005
      • 159

Tu jest chyba wszystko.
      http://canon-board.info/showthread.php?t=13176&page=4
      Strony Arka Stopy. Tam jest to samo do Canona, chyba.
      Patrz technika i zestawy.
      Czytam. Czytam.
      Robert
      Kalibrajce na Wyspach

Komentarz

• Skipper
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1112

to cos z linka Rpoto wygląda jak maszyna obleznicza ze średniowiecza nie trzeba na to pozwolenia na bron?
        a na powaznie ja słyszałem o wariacie ktory robił macro teleskopem wiec... w tej dziedzinie jest spore pole do popisu dla kogos z zacieciem adama słodowego

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

no bylo cos takiego

ale modyfikacje ogromne ;-) wlacznie z migawka w aparacie ;-)
          Instagram

Komentarz

• Kosmo
            Początki nałogu
            • 2006
            • 312

I gdzie tu przyjemność fotografowania ?
            www.dolinanarwi.com.pl

Komentarz

• Saurus
              Początki nałogu
              • 2006
              • 269

Poza tym ten zestaw jest tak skonfigurowany na konkretne ustawienia że nie ma tam za bardzo miejsca na kreatywność I skala odwzorowania wcale nie ekstremalna ;P
              Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
              "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez Saurus
                Poza tym ten zestaw jest tak skonfigurowany na konkretne ustawienia że nie ma tam za bardzo miejsca na kreatywność
                Oj z tą kreatywnością to bym nie przesadzał. "Właściwe narzędzie dla właściwych rąk" - może komuś właśnie taki zestaw pozwala być kreatywnym. Tak na prawdę 95% zależy od tego kto trzyma ten zestaw .
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

• Mac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 2063

Gość skonstruował swoistą machinę do robienia makro. Mam tylko pytanie gdzie przyjemność uchwycenia momentu i zrobienia zdjęcia. To wygląda jak przyrząd do robienia idealnych zdjęć.
                  EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Saurus
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 269

Ale to jest ustawione na jedną odległość, jedno powiększenie, chyba również jeden czas i przysłonę dostosowane do lamp - gdzie tu miejsce na eksperymenty?
                    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
                    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Komentarz

• Skipper
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1112

Zamieszczone przez Saurus
                      Ale to jest ustawione na jedną odległość, jedno powiększenie, chyba również jeden czas i przysłonę dostosowane do lamp - gdzie tu miejsce na eksperymenty?
                      nie przyszło Ci do głowy iż to urzadzenie to wynik wielu eksperymentów ktore doprowadziły do zoptymalizowania ustawien sprzętowych tak iż to cos jest dokladnie tym czym ma byc i niczym wiecej?

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

Imho taki sprzet to tylko poczatki zabawy ;-), ogromny wplyw na zdjecie wciaz ma fotografujacy, ustwaienie sily blysku, GO, wybieranie tla, wybieranie obiektu, czy w locie czy nad roslinka kadru: z boku, z przodu, z gory ;-) itd itd, poza tym jet to przepustka do niespotykanej do tej pory powtarzalnosci i mozliwosci uchwycenia naprawde ciekawych okazow w takiej formie w jakie ich jeszcze czlwoiek nigdy nie ogladal ;-), mysle ze taki sprzet jest sweitnym pretekstem do jakiejs wyprawy np w tropiki ;-) ciekawe czy by to tam dzialalo rownie sprawnie ?

EDIT:
                        poza tym "koles" wciaz nie powiedzial ostatniego slowa i ciagle eksperymentuje... tym razem z kroplami i glosnikiem

Instagram

Komentarz

Pracuję...