Prośba do użytkowników 400D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kuba_N

Prośba do użytkowników 400D

Potrzebuję dark frame ISO800/300sek. z 400D do porównania z 350D. Jeśli któryś z właścicieli czterysetki byłby chętny pomóc (czyli po prostu walnąć 300 sekundową ekspozycję na ISO800 z założonym szczelnie deklem i zakrytym wizjerem i potem podesłać mi to na maila) będę wdzięczny. Oczywiście trzeba wyłączyć redukcję szumów.
  • Zielony
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2928

Yeah! To jest TO co masturbatorzy uwielbiają najbardziej

Życzę zatem udanych kadrów i dobrego światła :cool:
    sigpic

Komentarz

• Slavko
      Bywalec
      • 2006
      • 174

Zamieszczone przez Zielony
      Yeah! To jest TO co masturbatorzy uwielbiają najbardziej

Życzę zatem udanych kadrów i dobrego światła :cool:
      To i ja się dołożę Ze swojej storny życzę aby ta piękna modelka była zawsze mile uśmiechnięta

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez Kuba_N
        Potrzebuję dark frame ISO800/300sek. z 400D do porównania z 350D. Jeśli któryś z właścicieli czterysetki byłby chętny pomóc (czyli po prostu walnąć 300 sekundową ekspozycję na ISO800 z założonym szczelnie deklem i zakrytym wizjerem i potem podesłać mi to na maila) będę wdzięczny. Oczywiście trzeba wyłączyć redukcję szumów.
        A czemu to ma służyć?
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• qwerty1237
          Bywalec
          • 2005
          • 240

300s i ISO 800. Fatalne warunki oswietleniowe :-)
          D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Komentarz

• Kuba_N

Nie modelka i nie fatalne warunki oświetleniowe tylko astrofotografia. W tej dziedzinie czasy rzędu 300s to norma. Ludzie zajmujący się fotografowaniem nieba za pomocą dslr wybierają Canony ze wzglęcu na małe szumy w porównaniu z innymi markami. A ja chciałem porównać z poprzednim modelem i zobaczyć jaka jest różnica. Nie wątpię, że będzie gorzej niż w 350D, pytanie tylko o ile gorzej...

To co, ktoś pomoże?

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Ludzie zajmujący się fotografowaniem nieba za pomocą dslr wybierają Canony
              ... wybieraja Canony 20Da.
              I nie zapomnij zajrzec tutaj: http://astro-forum.org/Forum/index.php?showforum=5 , moze juz sa tam gdzies wyniki takiego testu?

Komentarz

• piszczal
                Początki nałogu
                • 2006
                • 459

Nie wątpię, że będzie gorzej niż w 350D, pytanie tylko o ile gorzej...
                dlaczego 400 ma mieć gorzej niz 350? to cierkawe założenie
                aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• Qbexus
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 562

Bo ma wiecej pixeli

Komentarz

• piszczal
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 459

Zamieszczone przez Qbexus
                    Bo ma wiecej pixeli
                    czyli mówisz że im więcej pikseli tym większe szumy? dobrze rozumiem?
                    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• katonczyk
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 35

chyba chodzilo o to, ze ma nie tyle wiecej pikseli, a mniejsze piksele - potrzebujace wiekszego wzmocnienia -> wiecej szumow. tak teoretycznie
                      Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Komentarz

• Kuba_N

Zamieszczone przez Vitez
                        ... wybieraja Canony 20Da.
                        I nie zapomnij zajrzec tutaj: http://astro-forum.org/Forum/index.php?showforum=5 , moze juz sa tam gdzies wyniki takiego testu?
                        Na Astro-Forum testów nie było, póki co mało jest użytkowników 400D.

U mnie astrofotografia będzie drugoplanowym zastosowaniem aparatu. Gdybym potrzebował sprzęt tylko do astrofoto to kupiłbym starego 300D ew. 350D wywalił filtr i zamontował Peltiera.

Komentarz

• Robin21c

Witam

kozystając z okazji -(pytanie do użytkowników 400D) kupiłem niedawno eosa 400D kit + obiektyw 55-200 canon - kazdorazowo po wymianie obiektywu aparat nie chce się wlączać - musę wyciągnąć baterię i czwilę poczekać - to normalne czy może być coś uszkodzone, a może są jakieś specjalnie czynności do wykonania...

dzieki za pomoc

Komentarz

Pracuję...