Lampa do EOS 300X

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sink

Lampa do EOS 300X

Chcialbym nabyc do mojego Canona EOS 300X lampe. Ale mam problem z wyborem. Przedział cenowy, jaki mnie interesuje to do 600 zł. W przyszlosci zamierzam kupic cyfrową lustrzanke Canona (np. 400D) i chcialbym, aby lampa z nia takze wspolpracowała.
    Powiedzcie, prosze na co powinienem zwrocic uwage i czy np. lampa z E-TTL bedzie wspolpracowała z pomiarem światła E-TTL II w aparacie?
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Sink
    Chcialbym nabyc do mojego Canona EOS 300X lampe. Ale mam problem z wyborem. Przedział cenowy, jaki mnie interesuje to do 600 zł. W przyszlosci zamierzam kupic cyfrową lustrzanke Canona (np. 400D) i chcialbym, aby lampa z nia takze wspolpracowała.
    420EX

Zamieszczone przez Sink
    Powiedzcie, ... czy np. lampa z E-TTL bedzie wspolpracowała z pomiarem światła E-TTL II w aparacie?
    Tak, będzie w pełni współpracowała.
    Jeśli lampa jest zgodna z E-TTL to jest również zgodna z E-TTL II
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• tomekg
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 44

Mam podobny problem... obecnie używam EOS'a 300, w pierwszej połowie nowego roku chcę kupić 350D, lub 400D. Pytanie dotyczy czy lampa 380EX będzie współpracowała z w/w korpusami?

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez tomekg
        Mam podobny problem... obecnie używam EOS'a 300, w pierwszej połowie nowego roku chcę kupić 350D, lub 400D. Pytanie dotyczy czy lampa 380EX będzie współpracowała z w/w korpusami?
        No to już nie masz problemu :-)
        KAŻDA lampa EX prawidłowo współpracuje z aparatami EOS, zarówno kliszowymi, jak i cyfrowymi.
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Paweł Grabowski
          Początki nałogu
          • 2004
          • 343

Polecam 420EX mam i pracuje z 300V i 30D bardzo dobrze, zalecam tylko kupno softboxa czy tez omnibouce taki mlecznobiały plastik zakładany na lampę rozpraszający jej światło ( do kupienie na alledrogo). Z nim 420 EX działa super.

Pozdrawiam Paweł
          EOS 5 | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0 | 24-105IS/4.0 | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Komentarz

Pracuję...