30D bez 590zł, tylko w jakim sklepie????

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • do_urden
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 31

30D bez 590zł, tylko w jakim sklepie????

Chcę skorzystać z tej promocji, problem w tym że podobno potrzebna jest faktura , lub wydruk z kasy fiskalnej, a prawdopodobnie nie każdy sklep jest w stanie to wysłać. Po wstępnym rekonesansie, wszędzie tam gdzie jest drogo, oni proponują takie rozwiązanie, a tam gdzie najtaniej nie ma na ten temat słowa. Może Wy polecicie jakiś tani sklep, gdzie na pewno dostane wszelkie dokumenty niezbędne do skorzystania z promocji.
  • Skipper
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1112

absolutnie kazdy sklep zobowiązany ustawą o VAT ma OBOWIĄZEK dac Ci paragon fiskalny, wypelnisz papiery wytniesz kod kreskowy z pudełka zrobisz xero paragonu, to wszystko wyslesz i po temacie

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; ; IS; Speedlite 580EX + Apple

Komentarz

• do_urden
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 31

więc to wszystko to tylko chwyty marketingowe....dobrze wiedzieć. Może WY mieliście okazje ostatnimi czasy wykonać taki manewr, jeżeli tak to w jakim sklepie, chcę mieć pewność solidnego i pewnego zakupu, nie zdeprecjonowanego niską ceną.

Komentarz

• do_urden
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 31

aha i jeszcze jedno, promocja trwa do 31.12 czy 28.02, bo jak dotąd spotkałem się obiema wersjami.

Komentarz

• CoNic
          Bywalec
          • 2006
          • 185

Może spróbuj tutaj:
          Sklep AB Foto oferuje najlepsze marki smartfonów, telefonów komórkowych, smartwatchy, tabletów, aparatów fotograficznych, kamer, urządzeń audio i do gamingu

Wystawiają fakturę, cena w kicie 4499.
          Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Komentarz

• amper
            Bywalec
            • 2006
            • 123

ja polecam http://www.fotoit.pl/
            ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
            proponowano mi też za 4000 bez kodu na pudełku - czyli bez kombinacji ze zwrotem masz 400 zł taniej (jak się komus nie chce bawić)
            pozdrawiam

p.s. na giełdzie (warszawa) można kupić body za 3900 bez faktury ale z paragonem /ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/
            Ostatnio edytowany przez amper; 7246.
            30D + 300 + słoiki
            www.tereba.net

Komentarz

• Routlaw
              Uzależniony
              • 2005
              • 983

Zamieszczone przez amper
              ja kupiłem za 4400 brutto z fakturą
              ...
              ja wolałem z fakturą bo VAT można odliczyć/
              VAT można odpisać do 4270brutto.. ??:
              14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• amper
                Bywalec
                • 2006
                • 123

Zamieszczone przez Routlaw
                VAT można odpisać do 4270brutto.. ??:
                oczywiście (chyba nie musze się rozpisywać? wszystko jest do dogadania)
                30D + 300 + słoiki
                www.tereba.net

Komentarz

• Tasma
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 134

Vat mozna odliczyc zawsze. Taka juz idea tego podatku. Do 4270 brutto, czyli 3500 netto sprzet a mortyzuje sie jednorazowo.
                  Canon R5 II, R6|RF 14-35|RF 24-105 4L|EF 85 1.8|EF 100 2.8L|RF 200-800|C 420 + 580

Komentarz

• WereWolf
                    Coś już napisał
                    • 2005
                    • 96

ja przymierzam się właśnie do zakupu 30D, prawdopodobnie będzie to w styczniu... robiłem wstępny rekonesans, i tak:

sprawdzałem najniższe ceny (głównie ceneo), oraz lokacje, które mógłbym odwiedzić osobiście, bo jednak wolałbym nie liczyć na kurierów i móc przetestować sprzęt

fotoset.pl - cena wręcz rewelacyjna, niestety za daleko dla mnie na odbiór osobisty, ale z ciekawości zapytałem... niestety nie ma możliwości zwrotu - o szczegóły nie pytałem... a wersja z kitem z dopiskiem "zwrot 590 zł" jest o wiele droższa...

fotoexpert.pl - cena już nie taka rewelacyjna, ale podobno sklep porządny, duży wybór obiektywów... niestety panowie z fotoexperta na dwa maile nie odpowiedzieli... no trudno, stracili klienta

europassat.com - i tu moje zaskoczenie... bo:
                    1. wiem, że jako grossman podobno wystawiali faktury tylko na życzenie i cena była większa
                    2. przy tej cenie myślałem, że zwrot będzie niemożliwy...
                    a tu niespodzianka - odpowiedź dostałem już następnego dnia (pisałem maila wieczorem): paragon lub faktura bez problemu i zwrot też jest możliwy... tak więc, FZ30 kupiłem w europassacie i na 99% 30D też u nich kupię
                    jedyna wada, to trochę mały wybór obiektywów, ale na początek wystarczy
                    moja galeria: http://www.lubke.pl

Sprzęt: Canon EOS 30D, Canon Elan 7N (33V), Tamron 17-50 2.8, Tamron 28-75/2.8, 70-200 4, Canon 50/1.8 II, 580EX, CF SanDisk 2GB + 8GB Extreme III
                    Raynox DCR-250 (makro)

Komentarz

• M@riusz
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 348

Zamieszczone przez do_urden
                      aha i jeszcze jedno, promocja trwa do 31.12 czy 28.02, bo jak dotąd spotkałem się obiema wersjami.
                      Najlepiej chyba sprawdzić na stronie Canona do kiedy przewidział promocję...
                      -> LINK

M@riusz
                      Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Komentarz

• Macio
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 183

Zamieszczone przez WereWolf
                        ja przymierzam się właśnie do zakupu 30D, prawdopodobnie będzie to w styczniu... robiłem wstępny rekonesans, i tak:

europassat.com - i tu moje zaskoczenie... bo:
                        1. wiem, że jako grossman podobno wystawiali faktury tylko na życzenie i cena była większa
                        2. przy tej cenie myślałem, że zwrot będzie niemożliwy...
                        a tu niespodzianka - odpowiedź dostałem już następnego dnia (pisałem maila wieczorem): paragon lub faktura bez problemu i zwrot też jest możliwy... tak więc, FZ30 kupiłem w europassacie i na 99% 30D też u nich kupię
                        jedyna wada, to trochę mały wybór obiektywów, ale na początek wystarczy
                        Też do nich napisałem bo cenę mają bardzo ok, zaraz pewnie odpiszą. NA dodatek mozna odebrać w swoim mieście (u mnie Kraków)za 50 zł, nie jest to chyba tak bardzo drogo. Kusi mnie żeby już kupić, choć w Krakowie też mam mieć na miejscu za ok 4100 ale nie wiadomo czy tak szybko. Kupowałeś w europassacie ? Wszystko było ok ? Normalną gware dostałeś ?

EDIT : dzwoniłem do nich, na 30D kita z 18-55 NIE przysługuje zwrot Canona, w przyszłym tygodniu mają być takie, na które zwrot będzie przysługiwał. Pewnie stąd tak niska cena.
                        Ostatnio edytowany przez Macio; 3521.

Komentarz

Pracuję...