Szyna do 430EX

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ErnestPierwszy
    Uzależniony
    • 2006
    • 734

Szyna do 430EX

Czy może ktoś z Was polecić szynę do lampy (flash bracket od canona odpada, bo ponoć pasuje tylko do 580EX i kosztuje 700 zł), tak aby zamontować lampę z PRAWEJ strony aparatu a nie z lewej?
    Ostatnio edytowany przez ErnestPierwszy; 4745.
  • Mutt
    Początki nałogu
    • 2006
    • 252

ja znalazłem takie coś na allegro. do tego off shoe cord i gotowe:smile:
    Instagram

Komentarz

• Tomasz1972
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 3042

Komentarz

• ErnestPierwszy
        Uzależniony
        • 2006
        • 734

Ale to jest lewostronna wersja. Dlatego pytam tu, bo szukałem, szukałem i nic nie znalazłem. Tylko sklepy w USA mają co trzeba

Komentarz

• Peri Noid
          Uzależniony
          • 2006
          • 604

Przecież to drugie jest "dwustronne" - jak obrócisz na prawo i włożysz lampę/kostkę "tył na przód" to też będzie pasować. Mam takie coś z lampy Tumax, jak chcesz mogę pożyczyć albo odstąpić za piwo - mi niepotrzebne. Do odebrania na Natolinie.
          Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

• beachcomber
            Początki nałogu
            • 2005
            • 271

co daje w praktyce mozliwosc umieszczenia lamy z boku? czy majac lampe z boku, przy kadrze pionowym i odpowiednio ustawionej glowicy lampy (do gory) mozna uniknac cienia za fotografowana osoba?

Komentarz

• pito
              Bywalec
              • 2005
              • 147

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
              flash bracket od canona odpada, bo ponoć pasuje tylko do 580EX
              pasuej do 430ex rowniez. chodzi o to, ze ten bracket ma takiego bolca, ktorego wtyka sie z boku do 580ex (pod klapka) jako dodatkowe, boczne usztywnienie a kazda inna lampa bedzie sie trzymala "tylko" na stopce.

Komentarz

• ErnestPierwszy
                Uzależniony
                • 2006
                • 734

Zamieszczone przez beachcomber
                co daje w praktyce mozliwosc umieszczenia lamy z boku? czy majac lampe z boku, przy kadrze pionowym i odpowiednio ustawionej glowicy lampy (do gory) mozna uniknac cienia za fotografowana osoba?
                Jak założysz 430 na aparat i robisz poziomo to jest ok, ale jak robisz pionowy kadr to lampę masz mocno z boku.
                Zakladają c lampę na sanki, źródło światła masz w osi pionowej aparatu w kadrach pionowych a w poziomych blisko body więc też jest ok.
                Czerwonych oczu nie ma bo z boku.

Ale trzeba dokupić kabel za 200 zł

Komentarz

• Tomasz1972
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3042

Zamieszczone przez ErnestPierwszy
                  Ale to jest lewostronna wersja. Dlatego pytam tu, bo szukałem, szukałem i nic nie znalazłem. Tylko sklepy w USA mają co trzeba
                  Jak potrzeba to jest prawostronna

Ostatnio edytowany przez Tomasz1972; 1716.

Komentarz

Pracuję...