Galeria w necie, gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • FERRER
    Bywalec
    • 2006
    • 190

Galeria w necie, gdzie?

Witam
    Oglądając wasze prywatne galerie naszła mnie ochota na zrobienie czegoś w tym stylu, rozglądam się po różnych firmach ale ceny za niektóre usługi mnie zabijają (1000zł -5000zł) Ostatnio znalazłem dwie oferty :

1 : http://www.web-studio.goodhost.pl/pokaz/galeria_al1/

2 : http://www.galeria.cdx.pl/przyklady/v3/

Obie te oferty są za 50zł, czy ktoś miał z nimi doczynienia i jak je oceniacie?
    Nie za kuse te fotki po wstawieniu są?
    A może polecicie mi jakieś inne .
    Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Ja tam sobie sciągnąłem darmowy skrypt Coppermine i jest wporzo

Komentarz

• kami74
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1492

A ja mam darmowa na getphoto. Jak bede robił wiecej oraz lepsze zdjecia to może zdecyduje sie na cos płatnego.
      5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
      MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• root
        Bywalec
        • 2006
        • 146

a ja polecam lightbox'a (:
        :}

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

A ja mam niedarmowa na pbase. Wygodna obsluga to jej duzy plus. Oprocz tego system komentarzy, guestbooki, hasla i rozne inne opcje ktorych jeszcze nie przebadalem. Szybkosc dzialania i niezawodnosc to duze atuty. Cena niewygorowana (ok 150zl na rok za 400MB? o ile dobrze pamietam).
          Fotki mozesz wstawiac w dowolnym rozmiarze i pozniej resizowane wersje robic, oprocz tego exif czyta itp - oby tylko w rozmiarze galerii sie zmiescic.

A i zapomnialbym o najwazniejszej zalecie - mozliwosc wrzucania zdjec zipami! Cholerna wygoda w moim przypadku gdy cala, juz istniejaca gdzie indziej galerie przenosze.

Komentarz

• orte
            Bywalec
            • 2006
            • 172

Ja skorzystałem także z darmówki, tylko jeszcze nie zapoznałem się do końca z jego możliwościami.

The website you are trying to reach could be suspended, deleted or DNS could be incorrect

Hosting już opłacony i czekam na zatwierdzenie wpłaty

Komentarz

• chyrek
              Bywalec
              • 2005
              • 209

Zajrzyj na www.templatemonster.com masz tam szablony do roznych typow stron. Sa tez do galerii fotograficznych. Ceny do $70 za szablon (nie na wylacznosc). Niektore sa naprawde bardzo fajne.

pzdr.
              Łukasz Chyrek
              canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 8623

sgallery.sf.net
                30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• mkwiek
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 862

Zamieszczone przez Vitez
                  A ja mam niedarmowa na pbase. Wygodna obsluga to jej duzy plus. Oprocz tego system komentarzy, guestbooki, hasla i rozne inne opcje ktorych jeszcze nie przebadalem. Szybkosc dzialania i niezawodnosc to duze atuty. Cena niewygorowana (ok 150zl na rok za 400MB? o ile dobrze pamietam).
                  Fotki mozesz wstawiac w dowolnym rozmiarze i pozniej resizowane wersje robic, oprocz tego exif czyta itp - oby tylko w rozmiarze galerii sie zmiescic.

A i zapomnialbym o najwazniejszej zalecie - mozliwosc wrzucania zdjec zipami! Cholerna wygoda w moim przypadku gdy cala, juz istniejaca gdzie indziej galerie przenosze.
                  chyba Cię pogięło za przeproszeniem. Za taką cenę to ja mam świetny serwer o pojemności np 2GB do tego stawiam Coppermine i mam wszystko to Co Ty, tylko że więcej mogę wstawić
                  I am FX

Komentarz

• trigger
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 122

no raczej też polecam kupno miejsca na serwerze, do tego adres i jakiś darmowy skrypt - wyjdzie z 100zł za rok, ja kiedyś tam znalazłem takie darmowe coś jak mg2, troszkę podrasować w html'u i php i jest cacy

Znalazłem linka http://www.minigal.dk/ działa bardzo dobrze (nie wymaga baz danych msql), do tego kup miejsce na serwerze i tyle. Jakbyś chciał potestować w domu zainstaluj serwer na komputerze (np. xampp'a).
                    Ostatnio edytowany przez trigger; 7143.

Komentarz

• FERRER
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 190

Może inaczej bo widze że nie wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
                      Serwer - mam
                      Domene - mam
                      Chce tylko teraz fotki na czyms powiesić i szukam jakiegoś taniego gotowca w postaci galerii

trigger - masz może jakiś link do stronki gdzie jest zastosowany ten skrypt?

Ps. Wieszanie w necie fotek na czyjejś galerii za kaske też się mija z celem dla mnie, bo ********y serwer kosztuje z 100zł za rok + domena z 50zł

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez mkwiek
                        chyba Cię pogięło za przeproszeniem. Za taką cenę to ja mam świetny serwer o pojemności np 2GB do tego stawiam Coppermine i mam wszystko to Co Ty, tylko że więcej mogę wstawić
                        Nie pogielo a to rozwiazanie dla leniwych/nieumiejacych samemu stawiac serwerow i galerii/nie majacych na to czasu. Ja naleze do kategorii 1 i 3 po czesci. A za "chyba cie pogielo" to powinienes warna dostac ale tylko ci publicznie pogroze palcem - uwazaj na poziom slownictwa. To ze ktos ma odmienny punkt widzenia czy poziom potrzeb niz ty nie jest powodem ani usprawiedliwieniem dla agresywnego slownictwa.

Komentarz

• FERRER
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 190

Zamieszczone przez Vitez
                          Nie pogielo a to rozwiazanie dla leniwych/nieumiejacych samemu stawiac serwerow i galerii/nie majacych na to czasu. Ja naleze do kategorii 1 i 3 po czesci. A za "chyba cie pogielo" to powinienes warna dostac ale tylko ci publicznie pogroze palcem - uwazaj na poziom slownictwa. To ze ktos ma odmienny punkt widzenia czy poziom potrzeb niz ty nie jest powodem ani usprawiedliwieniem dla agresywnego slownictwa.
                          HEHEHE nu nu nu
                          A tak na marginesie, to własnie znalazłem kolesia na allegro co sprzedaje gotowe galerie flesh za 49zł i sam je wiesza, a foty ładuję się tak jak np tu na forum

Komentarz

• aptur
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 3837

Również korzystam z pbase i jest OK. Cenowo wychodzi taniej niż podał Vitez - 23$ na rok w opcji 400MB.

Komentarz

• gwozdzt
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 5780

Zamieszczone przez FERRER
                              ...własnie znalazłem kolesia na allegro co sprzedaje gotowe galerie flesh ...
                              Ty sobie chyba nie zdajesz sprawy, jak bardzo "kochamy" flash'a...
                              Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

Pracuję...