Plener Warsaw by night - 17 listopada

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Plener Warsaw by night - 17 listopada

Koledzy, po ostatnim plenerku w Arkadii, który wywołał sporo emocji ale dał też sporo pomysłów na nowe spotkania, proponuję plener nocny w Warszawie.
    Spotkanie doświadczonych użytkowników i nowicjuszy w miłej i przyjaznej atmosferze bez kopania po kostkach i dla samej przyjemności fotografowania.
    Proponuję aby był to piątek 17 listopada ale może być też sobota 18, jak będziecie chcieli.
    Miejsce bliżej nie określone, zostawiam to do dyskusji i czekam na propozycje.
    Plenerek dostępny jest dla każdego niezależnie od wieku, płci i umiejetności, liczy się dobra zabawa. Możemy jeszcze wymyśleć jakieś ciekawe miejsce pod Warszawą.
    Na dobry początek załączam zdjęcie z jednego z nocnych wypadów.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
  • sepq
    Coś już napisał
    • 2006
    • 91

Piszę się. Jak będzie takie towarzycho jak w Arkadii, to nie mam wątpliwości. I ni zatrzyma mnie żadna gorączka, egzamin, ani nic w tym typie. Mac, dopisz mnie do listy.
    ,

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

A piwko bedzie? ;-)

Komentarz

• oddech
        Bywalec
        • 2006
        • 212

Pisze się na nocne strzały w Warszawie. Miejsce najlepiej jakies ogólnodostępne, tak, żeby trochę światła było, trochę ludzi i trochę miejsca na statywy. Potem się możemy przemieszczać. Gdyby nie zasoby toreb i plecaków niektórych, a także odległości to zaproponował bym jako zwieńczenie pleneru wypad na jakieś piwko, albo grzane wino. Jednak zawaham się z taką propozycją. Choc może pomogłoby takie grzane wino, lub piwo uchronić się przed przeziębieniem.

Zamieszczone przez Pikczer
        A piwko bedzie? ;-)
        To ja tu pisze delikatnie o browarze, a ten prosto z mostu... hehe I to lubię
        >> <

Komentarz

• Mac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2063

No to może na zachętę, bo zapomniałem dodać w pierwszym poście.
          EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• sepq
            Coś już napisał
            • 2006
            • 91

Właściwie pomysłodawcą tego pleneru był oskarkowy, więc myślę, że powinien być jednym z pierwszych, którzy się na niego zapiszą. A tu nic. Może nie ma go na forum, bo nie podejrzewam, by zdezerterował
            ,

Komentarz

• oddech
              Bywalec
              • 2006
              • 212

Co do oskarkowego, to już mu zaproponowałem takowy plener. Jednak wieści od niego nie mam. Ale dzielny jestem i czekam
              >> <

Komentarz

• mungo
                Uzależniony
                • 2006
                • 535

17, hmm... A o której godzinie? Teraz noc się dość wcześnie zaczyna, więc sądzę, że o 18-19 można by zacząć. Ja się piszę, ale nie wiem czy przyjdę.

Zaczątek portfolio: link

Komentarz

• Sebian
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 102

Mac, świetna fota. Jak ją wykonałeś? Zachęca do eksperymentowania ;-)

Zamieszczone przez sepq
                  Właściwie pomysłodawcą tego pleneru był oskarkowy, więc myślę, że powinien być jednym z pierwszych, którzy się na niego zapiszą. A tu nic. Może nie ma go na forum, bo nie podejrzewam, by zdezerterował
                  Pewnie poprawia swoją stronę WWW po uwagach Mac'a

Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
                  ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

Oskarkowego też przyjmiemy z radością a nauki przyjmiemy w pokorze, bo to człowiek światły nie to co my szara masa knotorobów. No dobrze to żartem powiedziane.

Organizacyjnie, to termin nie jest sztywny, napewno weekend. W piątek wolałbym później z powodów czysto rodzinnych. W sobotę możemy zacząć nawet po 17.00.
                    Im później tym mniej ludzi czyli preszkadzaczy kadrowych
                    Nie widzę problemu aby zakończyć grzanym winkiem bo na piwo trochę zimnawo. Do dyskusji.
                    Teraz najważniejesza sprawa, czyli miejsce i trasa oraz tematyka. Jak wiecie nie jestem z Warszawy i nie znam tego miasta jak Wy, dlatego czekam na sugestie.

Do tej pory razem ze Stratusem, Mmaszą i moim kumplem Liskiem (Nikon D200) zrobiliśmy w nocy mosty (Siekierkowski, Świetokrzyski i Poniatowskiego), starówkę. Reszta dla mnie w tej porze jest dziewicza.

Dyskutujemy a 16 listopada wieczorem podejmujemy ostateczne decyzje.

Komentarz

• Mac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2063

Zamieszczone przez Sebian
                      Mac, świetna fota. Jak ją wykonałeś? Zachęca do eksperymentowania ;-)
                      Nauczyłem się od Nikoniarza, takiego co to nie wali po głowie. szkoda, że mieszka pod Poznaniem.
                      Żadna tajemnica, ustawiasz zoom na obiekt, dajesz długi czas i idziesz z długiego końca na krótki. Mam trochę takich zdjęć.
                      Jedyne co trzeba, to dobry statyw i płynny ruch ręką bez szarpania, nie zawsze się udaje.

Komentarz

• oddech
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 212

Może zaczniemy w jakimś wysokim punkcie? Tak żeby zrobić kilka zdjęć Warszawy po zmroku jak jeszcze żyje pełnią. Może z PKiN, albo z Marriota? Stamtąd w każdą strone jest blisko. Jeśli będziemy odpowiednio odważni, może Praga Północ? Jest na niej ten klimacik starej Warszawy połączony z odnowionymi kamienicami. A może szlakiem oświetlonych budynków? Kościoły, cerkiew, Zamek Królewski. Inną opcją jest Dworzec Centralny (ale na samą myśl dostaję gęsiej skórki ze obawy przed porysowaniem maski i utraty sprzętu).
                        Mieszkam w WWA dopiero 3 lata, więc nie mam za dużo doświadczenia. To moje propozycje. Naturalnie wszystko podlega dyskusji.

EDIT: Efekt za moment z okna przetrenuję na blokach, ciekawe jak będzie.

EDIT2: Już wiem, że mój statyw jest dobry może dla KIT'a. No cóż. Jeszcze nie czas na takie foty
                        Ostatnio edytowany przez oddech; 7946.
                        >> <

Komentarz

• Rafb
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 30

Zamieszczone przez oddech
                          Może zaczniemy w jakimś wysokim punkcie? Tak żeby zrobić kilka zdjęć Warszawy po zmroku jak jeszcze żyje pełnią. Może z PKiN, albo z Marriota? Stamtąd w każdą strone jest blisko. Jeśli będziemy odpowiednio odważni, może Praga Północ? Jest na niej ten klimacik starej Warszawy połączony z odnowionymi kamienicami. A może szlakiem oświetlonych budynków? Kościoły, cerkiew, Zamek Królewski. Inną opcją jest Dworzec Centralny (ale na samą myśl dostaję gęsiej skórki ze obawy przed porysowaniem maski i utraty sprzętu).
                          Mieszkam w WWA dopiero 3 lata, więc nie mam za dużo doświadczenia. To moje propozycje. Naturalnie wszystko podlega dyskusji.

EDIT: Efekt za moment z okna przetrenuję na blokach, ciekawe jak będzie.

EDIT2: Już wiem, że mój statyw jest dobry może dla KIT'a. No cóż. Jeszcze nie czas na takie foty
                          hehe, w kupie siła!
                          a co byście powiedzieli na stara pragę, bazylikę kawęczyńską, fabryke vódek itp... ??
                          www.burczynskirafal.wordpress.com

Komentarz

• Arjast
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 121

Rafb pomysł całkiem niezły ale faktycznie kupą panowie kupą :-D

Komentarz

• Mac
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2063

A do starej pragi brygada ochroniarzy nie jest potrzebna? Słyszałem różne opowieści o tej części miasta.

Komentarz

Pracuję...