Serwis Żytnia => Prezenty na gwiazdkę

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • roa
    Bywalec
    • 2005
    • 119

Serwis Żytnia => Prezenty na gwiazdkę

Serwis Canona na Żytniej to mnie lubi bardzo. Wysłałem 50/1.8, 28-70L i Elan7 do serwisu, wycenili mi naprawy na 600plnów, przyjechała paczka zapłacilem kurierowi, otwieram a tam... cyfrowy FF. Ponieważ jak zaraz powie część z Was głupi jestem dzwonię i mówię ze się machnęłi chyba bo ten sprzet co dostałem to kilka razy wiecej niz to co wysłałem.
    Reakcją było: "Matko Boska" po czym powiedzieli zebym odesłał na ich koszt sprzęt a oni wyślą mi mój. Wyślę im ale najpierw chcę zobaczyć u siebie swoje sprzęty, bo podpisałem się na liscie przewozowym ze odbieram swoje to jakby co nie bede miał ani jednego ani drugiego.

W zamian za moją uczciwość chcą mi (musiałem lekko chrząknąć w telefon) przy "następnej" naprawie (pewnie za rok) odpuścic koszty transportu, całe 19 zł . Tylko to trochę smieszne z ich strony. Wysali mi sprzęt za 4 razy większą kasę niż mój, narazili się na straty i nieprzyjemności a nie umieją nawet powiedzieć dziękuję...

Nie wiem, może głupi jesem, za dużo oczekuję, albo mam wyidealizowane spojrzenie na świat.

• tadek
    Początki nałogu
    • 2004
    • 468

smieszne pytanie- co bylo na liscie przewozowym???
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• roa
      Bywalec
      • 2005
      • 119

sprzęt foto

Komentarz

• tadek
        Początki nałogu
        • 2004
        • 468

kurde, kuszaca propozycja zamiany ciekawe ile by im zajelo kapniecie sie co gdzie wyslali
        a tak na marginesie to co dolegalo FF ze znalazl sie w serwisie (chyba nie problemy z AF)
        350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Komentarz

• roa
          Bywalec
          • 2005
          • 119

jako część zdjęta z aparatu w paczce była obudowa. Wiec mniemam ze to ona cos uszkodzona była, choć niwe otwierałem woreczka

Komentarz

• piszczal
            Początki nałogu
            • 2006
            • 459

naprawa gratis moim zdaniem, to powinna być prawidłowa reakcja z ich strony, albo 10% znaleźnego
            aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• roa
              Bywalec
              • 2005
              • 119

Tym bardziej ze zrezygnowałem z konserwacji 50 1.8 bo chcieli za czyszczenie imho za dużo. Mogli by teraz w ramach sprzątania bałaganu mi to wyczyscić...

Komentarz

• gietrzy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 5727

Zamieszczone przez roa
                Tylko to trochę smieszne z ich strony. Wysali mi sprzęt za 4 razy większą kasę niż mój, narazili się na straty i nieprzyjemności a nie umieją nawet powiedzieć dziękuję...
                Opisz to na dpreview! Przynajmniej podróżujący tranzytem przez Polskę nie wdepną w ... Żytnią.
                Swoją drogę wirtualne brawa i full respect za to, że nie kombinowałeś. Myślę, że spokojnie można by było przywłaszczyć ten cyfrowy FF.
                Zamieszczone przez roa
                zrezygnowałem z konserwacji 50 1.8 bo chcieli za czyszczenie imho za dużo.
                Ile? Mi wyczyścili MK I za 60 PLN
                the silence is deafening

Komentarz

• roa
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 119

Zamieszczone przez gietrzy
                  Ile? Mi wyczyścili MK I za 60 PLN
                  Ode mnie chcieli za Mk I znacznie więcej. Może dlatego ze razem z nim posłałem Lkę może myśleli że sram kasa

Komentarz

• gietrzy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 5727

Zamieszczone przez roa
                    Ode mnie chcieli za Mk I znacznie więcej. Może dlatego ze razem z nim posłałem Lkę może myśleli że sram kasa
                    Nie to coś nie tak. Ja przywiozłem w komplecie Sigme 20/1.8 i 135/2 (według pana serwisanta 28-135 ;-) )
                    the silence is deafening

Komentarz

• roa
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 119

Widzę że wątek zmierza w złym kierunku. Nie chcę w nim kwesionowac "fachowości" serwisu. Chodzi mi o ich podejście do sprawy, do sprawy którą sami spierdzielili. Ciekawe co powie człowiek który zamiast 5D otrzyma 28-70L 50/1.8 i EOS50
                      Zawał ;D
                      Mam tylko nadieje ze w nerwach nie pierdzielnie nimi o ścianę ;-)

Komentarz

• piszczal
                        Początki nałogu
                        • 2006
                        • 459

szkoda by było tej 50/1,8 bo się rozpadnie od walniecie o ścianę
                        aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Komentarz

• liquidsound
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1956

Jakbys nie oddal to udowodnili by Ci ,ze otrzymales 5D??
                          1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                          Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

• McKane
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2015

Zamieszczone przez liquidsound
                            Jakbys nie oddal to udowodnili by Ci ,ze otrzymales 5D??
                            Ja mysle ze to raczej byl 1dsMkII bo mial byc duzo drozszy niz 24-70L ktory kosztuje kolo 4500-5000 zl.

Mogliby mu udowadniac ... powiedzialby ze otrzymal sprzet i jest zadowolony z obslugi i tyle
                            http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Komentarz

• liquidsound
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1956

Ja mysle ze to raczej byl 1dsMkII
                              Nie doczytalem watku:wink: no to jak tak sie zastanawiam czy aby napewno dobrze kolega zrobil
                              1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
                              Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Komentarz

Pracuję...