Tamron AF 70-300F/4-5.6 Di czy SIGMA 70-300 f/4-5.6 APO DG Macro ?!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szymcik
    Coś już napisał
    • 2006
    • 95

Tamron AF 70-300F/4-5.6 Di czy SIGMA 70-300 f/4-5.6 APO DG Macro ?!

zwracam sie z zapytaniem co wybrać...
    Na razie na korzyść Tamrona przemawia różnica cenowa prawie 300PLN, kompletnie nie znam tego obiektywu więc może ktoś używa i mógłby podzielić sie spostrzeżeniami!
    Serdecznie pozdrawiam!
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500
  • ecki74
    Początki nałogu
    • 2006
    • 289

Z tego co poczytałem na forum i nie tylko SIGMA ze szkiełkami APO przewyższa o głowę resztę "tanich" szkieł.
    -owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Komentarz

• oddech
      Bywalec
      • 2006
      • 212

Tamron będzie uczył Cię pokory. Jest strasznie wolny i bardzo głośny. Bawiłem się nim kilka minut potem odpiąłem. W poniedziałek będę się starał strzelić z niego kilka razy. Kolega ma mi go pożyczyć, tak dla zabawy. Więc się pobawię.
      >> <

Komentarz

• Cichy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 7450

Nie wiem, jak z nowym Tamronem, ale stary to była MASAKRA. Wolny, ciężki i mydlany.
        O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• ecki74
          Początki nałogu
          • 2006
          • 289

Zamieszczone przez oddech
          Tamron będzie uczył Cię pokory. Jest strasznie wolny i bardzo głośny. Bawiłem się nim kilka minut potem odpiąłem. W poniedziałek będę się starał strzelić z niego kilka razy. Kolega ma mi go pożyczyć, tak dla zabawy. Więc się pobawię.
          To ja też poczekam na efekty , które mam nadzieję opiszesz.

Komentarz

• Scream
            Początki nałogu
            • 2005
            • 295

Zamieszczone przez Cichy
            Nie wiem, jak z nowym Tamronem, ale stary to była MASAKRA. Wolny, ciężki i mydlany.

Mam to nieszczęście posiadać w/w szkło. W 100% potwierdzam. Szczerze odradzam zakup.

Komentarz

• Smurf

A Sigma 70-300/4-5,6 APO DG Macro to jest niby szybka i cicha?

Komentarz

• Smurf

Zamieszczone przez Cichy
                Tamron 70-300 - długość 116,5 mm, waga 435g
                Sigma 70-300APO - długość 119,5 mm, waga 530g
                Tamron przy Sigmie jest znacznie lżejszy, obydwa tak samo wolne i głośne, pod względem ostrości bardzo zbliżone, trudno powiedziec ktory ostrzejszy - według kryteriów Cichego obydwa mydlane, ale nieco lepsze od Canona EF 75-300/4-5,6USM

Komentarz

• oddech
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 212

Zamieszczone przez Smurf
                  A Sigma 70-300/4-5,6 APO DG Macro to jest niby szybka i cicha?
                  Poruszamy się w pewnej półce cenowej. Jeśli miałbym wybierać, to na 100% sigme. Może to sentyment, ale ten Tamron jest wyjątkowo felerny. W poniedziałek mam nim strzelac do księżyca. Nie wydaje mi się, żeby efekty były lepsze niż tym co mam. A nie powiem co mam bo jeszcze nie czas.
                  >> <

Komentarz

• Smurf

Poruszamy się w pewnej półce cenowej. Jeśli miałbym wybierać, to na 100% sigme. Może to sentyment, ale ten Tamron jest wyjątkowo felerny.
                    A co jest w nim felernego?

Komentarz

• oddech
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 212

Zamieszczone przez Smurf
                      A co jest w nim felernego?
                      Mogę Ci odpowiedziec na to pytanie we wtorek? W poniedziałek będe się bawił tymże właśnie modelem tamrona.
                      >> <

Komentarz

• Smurf

Z tego wnoszę, że nie znasz tego obiektywu - wiec Ci napisze jeszcze raz - Tamron 70-300 (ten stary, bo nowego nie mialem w ręku) to ta sama klasa (nie najwyższa) co Sigma 70-300 APO, ani lepszy, ani gorszy, za to sporo tańszy (nawet ten "nowy")
                        Ostatnio edytowany przez Gość; 4592.

Komentarz

• oddech
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 212

Miałem go raz zapiętego na moim pstrykaczu. I uwierz mi powalił mnie na kolana wolną pracą. Poza tym niekoniecznie trafiał tam gdzie chciałem. Jednak szczegóły będe znał w poniedziałek.
                          >> <

Komentarz

• Smurf

Miałem go raz zapiętego na moim pstrykaczu. I uwierz mi powalił mnie na kolana wolną pracą. Poza tym niekoniecznie trafiał tam gdzie chciałem. Jednak szczegóły będe znał w poniedziałek.
                            To jak przypniesz jeszcze Sigme 70-300 to już z kolan nie wstaniesz.

Komentarz

• ecki74
                              Początki nałogu
                              • 2006
                              • 289

No to powiem ,że sam jestem ciekaw tego testowania TAMRONA bo miałem zamiar go kupic. Więc czekam też na opinię i jego testy.

Komentarz

Pracuję...