Display w G3

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rapid

Display w G3

Witam wszystkich !
    Jestem na tym forum nowym "pstrykaczem". Od miesiąca posiadam Canona G3.
    Podczas jego użytkowania zauważyłem dziwną rzecz. Nie zawsze uruchamia się display
    Muszę wówczas odchylić wyświetlacz od korpusu (wtedy zaskakuje obraz) i ponownie "zatrzasnąć" do aparatu.
    Początkowo myślałem, że winę za taki stan rzeczy ponosi różnica temperatur, gdyż robiłem zdjęcia w dość mroźne popołudnie, jednak podobne sytuacje zdarzyły się w ciepłym pomieszczeniu.

Co może być tego przyczyną
  • NimnuL
    Bywalec
    • 2004
    • 128

Coś nie styka, zaśniedziałe styki może ...
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Re: Display w G3

Zamieszczone przez rapid
      Witam wszystkich !
      Jestem na tym forum nowym "pstrykaczem". Od miesiąca posiadam Canona G3.
      Podczas jego użytkowania zauważyłem dziwną rzecz. Nie zawsze uruchamia się display
      Muszę wówczas odchylić wyświetlacz od korpusu (wtedy zaskakuje obraz) i ponownie "zatrzasnąć" do aparatu.
      Początkowo myślałem, że winę za taki stan rzeczy ponosi różnica temperatur, gdyż robiłem zdjęcia w dość mroźne popołudnie, jednak podobne sytuacje zdarzyły się w ciepłym pomieszczeniu.

Co może być tego przyczyną
      mialem dawno temu taki sam przypadek w G2. Display posiada czujnik, ktory po pierwsze wlacza LCD (poprzez otwarcie go) oraz odwraca obraz w momencie obrocenia LCD o 180° ( w osi poziomej). jest to dosc delikatna sprawa i niestety od czasu do czasu lubi sie popsuc. probowalem to naprawic samemu, ale nie ma mozliwosci kupna takiego mikroprzelacznika i ostatecznie G2 wyladowal w serwisie Canona. i teraz uwaga! naprawili to za free pomimo, ze aparat byl juz po gwarancji najwidoczniej ta usterka jest dosc czesta w tych modelach.

Komentarz

• wieslaw27
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 22

Chrobotanie jest normalnym objawem, brzmi groźnie ale skoro już tak jest od dwu lat to nie może by groźne Pozdrawiam Wiesław

Komentarz

Pracuję...