Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Silwe
    Bywalec
    • 2005
    • 164

Jaki jest najszybszy Canon? powyżej 5 kl/s

Czy ktoś może mnie oświeci jaki model analogowy ma największą liczbę klatek na sekundę? Powyżej 5 kl/s. oraz bardzo krótkie czasy, rzędu 1/4000 sek.

Czy można kupić cos takiego za jakieś rozsądne pieniądze?
    Staram się, ale za mało...
  • muflon
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 6763

EOS 1N RS - 10fps, shutter lag 5ms, czasy do 1/8000s.
    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Najszybszy analog to "Canon New F-1" z "High Speed Motor Drive". Rolka w jakies 2.5 sekundy Inaczej mowiac 14fps. Niestety tylko 1/2000 maksymalnie. Pewnie nie do zdobycia za rozsadne pieniadze (z racji malej popularnosci) i jest nieco monstrualnych rozmiarow

To tyle jesli chodzi o ciekawostki.

Jesli chodzi o zakupy to napewno lepszym wyborem bedzie 1N RS. Choc tylko 5 punktow AF i zjada troche swiatla nieruchomym lustrem.

Rownie dobry pomysl (lepszy AF) to eos 3 z boosterem ciagnacy 7fps. Albo 1V HS (1V + PB-E2, ten sam booster co do eos'a 3) majacy 10fps. Oba beda mialy lepsze wykorzystanie czulosci filmow i jasnosci szkiel z racji tradycyjnego ruchomego lustra, oba maja lepszy af do f/8 z 45 punktami i oba maja czas 1/8000.

“Genius loci – Forest Sites” investigates how we encounter the forest through its specific places—sites where human presence meets nature and a relationship with the forest emerges in the immediacy of the present moment. My photographs arise from such moments of encounter, when light, atmosphere and perception converge. They are not documents of landscape but traces of a singular situation that can never be repeated in exactly the same way. By acknowledging the irreducible uniqueness of each moment, the work invites reflection on the nature of place itself and on the ways places shape our perception and emotional experience.

...

Komentarz

• maku
        Uzależniony
        • 2004
        • 563

Jedna mała uwaga co do 1V (nie mam doświadczeń z Eos3).10 fps dotyczy przypadku gdy stosujemy PB-E2 z dedykowanym akumulatorem. W przypadku stosowania baterii „paluszków” wychodzi to jakieś 8.5 fps.

Komentarz

• adamek
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2265

kuchatek: ciekawe jak się tym canonem robiło pionowe fotki.
          Miłego dnia
          adam jastrzębowski
          cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
          tu tu

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"

Swoją drogą, to musi być dziwne uczucie pstrykać takim body z pellicle mirror... tak zupełnie bez blackoutu...
            zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Zielony
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2928

Zamieszczone przez muflon
              No k** niech mi ktoś teraz powie, że "kiedyś to ludzie robili sport zenitami i też zdjęcia były wspaniałe"
              Dokładnie Tych najbardziej profi zapewne wyposażali w taki sprzęt. Albo co bogatsi sami kupowali. Widać zawsze dążono do jak najlepszych rozwiązań jak na dane czasy. Można by poszukać jakiś zdjęć takich fotografów w akcji. W grupce pewnie się im źle fociło, bo się zasłaniali

[OT] Swoją drogą ktoś może zapoda link do galerii jakiegoś profi Zenitowca.
              Jakieś portfolio Zenitowca sportowca, ptakowca, samolotowca bym zobaczył.
              O pojedyńczych fotach już się słyszało.
              sigpic

Komentarz

• zanussi
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1696

Zielony - to musiało by być portfolio jakiegoś być moze nieżyjącego już autora fotografującego jakimś całkowicie manualnym F-1 lub jakimś Pentaksem Spotmatikiem lub Nikonem FM lub FM2 ( ci ostatni mają jeszcze szansę żyć )... zenitem minkt poważnie nie fotografował nawet 20 lat temu (PAP miał np Canony F-1 itp)
                Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Silwe
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 164

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Jak widzę to raczej nic taniego chyba się nie znajdzie powyżej 5 kl/s. Mam w tej chwili EOSa 630 i on właśnie tyle tłucze, ale chciałem coś szybszego. Spróbóję podziałać z nim. Zobaczymy co wyjdzie z moich nowych pomysłów
                  Staram się, ale za mało...

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Dosyć tanio możesz dorwać EOS-a 1N. Ma 8 kl/s.
                    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• thorin
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1990

Zamieszczone przez Zielony
                      Dokładnie Tych najbardziej profi zapewne wyposażali w taki sprzęt. Albo co bogatsi sami kupowali. Widać zawsze dążono do jak najlepszych rozwiązań jak na dane czasy. Można by poszukać jakiś zdjęć takich fotografów w akcji. W grupce pewnie się im źle fociło, bo się zasłaniali

Ptakowca znam, nazywal sie Włodzimierz Puchalski, chyba gdyby mial dzisiejszy sprzet niemam pojecia co by zrobil

Komentarz

• Kropa
                        • 2006
                        • 8

Zapomnieliście o eos-piątce: 5 kl/s; 1/8000; generalnie baaardzo dobry sprzęt. Za 700-800 na allegro do kupienia b.db stan.
                        50D + C 15-85 ; C 70-200L

Komentarz

• Driver
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 786

Zamieszczone przez Zielony

Komentarz

• Kolekcjoner
                            Obertroll
                            • 2006
                            • 18793

Zamieszczone przez Kropa
                            Zapomnieliście o eos-piątce: 5 kl/s; 1/8000; generalnie baaardzo dobry sprzęt. Za 700-800 na allegro do kupienia b.db stan.
                            Zapomniałeś tylko o jednym że chłopina chce żeby było szybciej niż 5kl/s .

Zamieszczone przez Silwe
                            Czy ktoś może mnie oświeci jaki model analogowy ma największą liczbę klatek na sekundę? Powyżej 5 kl/s. oraz bardzo krótkie czasy, rzędu 1/4000 sek.
                            (...)
                            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                            Kapitan Wagner

Komentarz

• Jester
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 337

Zamieszczone przez thorin
                              Ptakowca znam, nazywal sie Włodzimierz Puchalski, chyba gdyby mial dzisiejszy sprzet niemam pojecia co by zrobil
                              Puchalski o ile pamiętam fotografował na średnim formacie. Kojarzę z jakiejś książki zdjęcie jego sprzętu z wieeelką lufą. Może Pentacon?

J

Komentarz

Pracuję...