Hurtownia filmów- szukam

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Terrmos
    Bywalec
    • 2006
    • 108

Hurtownia filmów- szukam

Kiedyś przypadkiem wpadłem na adres hurtowni art. foto z filmami Fuji NPH, tanimi w porównaniu do reszty (Allegro) ale gdzieś posiałem adres.
    Czy możecie mi coś polecić?
    Acha i jeszcze- jaka jest alternatywa, co można wziąć zamiast NPH???
  • Gizzmo
    Początki nałogu
    • 2004
    • 266

Jesli chodzi o naturalny odcien skory to jest jeszcze kodak portra. Sa wersje NC i VC wiec mozna sobie nawet wybrac czy chce sie naturalne czy podkrecone kolory.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

ja zawsze się tu zaopatrzam http://www.afv.pl/
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• krwisty
        Początki nałogu
        • 2004
        • 372

jeszcze jest UC. jezeli potrzebujesz tanio filmow warto postarac sie np na pl.rec.foto o namiary na panstwo z gieldy foto w stodole, ktorzy sprzedaja negatywy przy kibelku zdecydowanie najlepsze ceny/jakosc. z tego co pamietam wysylaja tez negatywy za pobraniem, daja fakture. pozdrawiam
        Martin Gorczakowski

Komentarz

• tomekg
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 44

jakby ktos mial namairy tego panstwa to podzielcie sie na forum

Komentarz

• MacGyver
            Cenzor
            • 2006
            • 7043

Zamieszczone przez stdanielo
            ja zawsze się tu zaopatrzam http://www.afv.pl/
            Niby tanio, ale ceny w hurcie są takie same jak we Wroclawiu w sklepie na Kasprowicza w detalu (na sobotniej giełdzie foto właściciel sklepu sprzedaje jeszcze taniej) ;-)
            Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Komentarz

• szwayko
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 2085

Zamieszczone przez krwisty
              namiary na panstwo z gieldy foto w stodole, ktorzy sprzedaja negatywy przy kibelku zdecydowanie najlepsze ceny/jakosc. z tego co pamietam wysylaja tez negatywy za pobraniem, daja fakture. pozdrawiam
              Tak :-) to tzw. "kiblarz" tez u niego sie zaopatruje poprzez znajomego warszawiaka. To Zbyszek Chruściński 501583875. JA pogadasz to wyśle ci paczkę.
              frickr FB
              www.szwajkowski.pl

Komentarz

• Terrmos
                Bywalec
                • 2006
                • 108

Wzruszyłem się... to najbardziej merytoryczny wątek jaki dotąd spotkałem na CB. Wielkie dzięki!

Klisza rulez... wciąż.

Komentarz

• ridzu
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 31

Panowie, a powiedzcie w jakie filmy najczesciej sie zaopatrujecie? Chodzi mi o konkretne typy. Na ktore warto zwrocic uwage, ktore oplaca sie kupic?

Komentarz

• MacGyver
                    Cenzor
                    • 2006
                    • 7043

Zamieszczone przez ridzu
                    Panowie, a powiedzcie w jakie filmy najczesciej sie zaopatrujecie? Chodzi mi o konkretne typy. Na ktore warto zwrocic uwage, ktore oplaca sie kupic?
                    A to już zależy co Ci jest potrzebne, slajd czy negaty, kolor czy cz-b i do jaich zastosowań chesz tego używać.
                    Z kolorowych negatywów to polecam Fuji Reala 100. Tania klisza (do nabycia za 10-12 zł), którą można uznać za materiał profesjonalny. Bardzo małe ziarno, piękna kolorystyka, dobra zarówno do portretu jak i do pejzażu. Nie polecam natomiast poularnych tanich negatywów, dostępnych w marketach i kioskach, takich jak np Fuji Superia czy Agfa Vista bo potrafią przez zafarby, wyprane kolory itp popsuć całą radość z fotografowania.
                    Jeśli chodzi o negatywy b&w to ciężko znaleźć uniwersalny, bo te się dobiera w zalezności od tego czy chcesz mieć np zdjęcia gładkie, z miękkimi przejściami tonalnymi czy ziarniste i kontrastowe.
                    O slajdach się wymądrzać nie będe bo jak na razie nie używam i pojęcie o nich mam słabe ;-)
                    Zajrzyj na fotonegatyw, są tam dosyć dobre opisy większośći klisz.

Komentarz

• maku
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 563

Osobiście polecam
                      [email protected]
                      Gość jest z Wrocławia. Zawsze u niego kupuję. Jak do tej pory się nie zawiodłem.
                      Co do cen – nie wiem czy jest najtańszy ale na pewno sporo tańszy niż sklepy.
                      A i towar ma świeży.
                      Tu ciekawostka jakiś czas temu bardzo potrzebowałem profesjonalnego negatywu a w normalnym sklepie z wielkim logo Fuji mieli tylko i wyłącznie przeterminowane. W związku z tym dali mi 5% rabatu. Wziąłem bo stałem pod murem ale to był już mój ostatni zakup w tym sklepie. I tak właśnie coraz większej niechęci nabieram do zakupów w „normalnych” sklepach. Te wirtualne jednak jakoś bardziej dbają o swoje dobre imie.

Komentarz

• MacGyver
                        Cenzor
                        • 2006
                        • 7043

W Wrocławiu to w ogóle mamy luksus w temacie slajdów i negatywów. W sklepie, o którym wspomniałem wcześniej, można kupić praktycznie wszystko co jest na rynku, w cenach lepszych niż oferują sklepy internetowe.

Komentarz

• ridzu
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 31

Dzieki za podpowiedz MacGyver, a jesli chodzi o B&W to i tak juz mam swojego faworyta i chyba go juz nie zmienie - Ilford Pan400-dobry i tani. Piekne ziarno.

Komentarz

• MacGyver
                            Cenzor
                            • 2006
                            • 7043

Zamieszczone przez ridzu
                            Dzieki za podpowiedz MacGyver, a jesli chodzi o B&W to i tak juz mam swojego faworyta i chyba go juz nie zmienie - Ilford Pan400-dobry i tani. Piekne ziarno.
                            Osobiście nie przepadam za tym materiałem, ale to już jest kwestia najzupełniej indywidualnych gustu i oczekiwań. Niemniej co do ziarna to się zgodze.

Komentarz

• Terrmos
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 108

Na ślub w kościele mój obecny (być może się to zmieni) faworyt to Fuji NPH- czułość 400 a na zdjęciach skóra jak pupa niemowlaka, taka różowiuśka. Jak wrzucę do Frontiery to nie ma za bardzo czego poprawiać.

Komentarz

Pracuję...