Zestaw do makra - podpowiedzcie.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Avadra_K
    Uzależniony
    • 2006
    • 580

Zestaw do makra - podpowiedzcie.

Jak w temacie powyżej. Mam ostatnio fazę na robienie zdjęć makro i chyba czas aby co nieco dokupić do d20. Proszę poradę co zakupić, powiedzmy tak do 500 pln.:rolleyes:

Jeżeli wątek tego typu był wcześniej, niech szanowni moderatorzy przeniosą moje zapytanie,

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow
  • storm
    Bywalec
    • 2004
    • 183

WAtkow troche bylo..
    W tej cenie to albo manualne szkla m42 np sonnara 135 plus mieszek radziecki przejsciowka i masz mocne makro, i jeszcze ci kasy zostanie.

Albo zestaw pierscieni posrednich z przelozeniem automtyki i uzywanie tych szkiel ktore masz..

Najtaniej ale z jakoscia optyczna to dodatkowe szkielka nakladane na front twojego szkla np raynox 250.

Komentarz

• gwozdzt
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 5780

Zamieszczone przez Avadra_K
      Jak w temacie powyżej. Mam ostatnio fazę na robienie zdjęć makro i chyba czas aby co nieco dokupić do d20. Proszę poradę co zakupić, powiedzmy tak do 500 pln.:rolleyes:
      Szukać używki:
      http://canon-board.info/showthread.php?t=9085
      Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• Avadra_K
        Uzależniony
        • 2006
        • 580

Zamieszczone przez gwozdzt
        :sad: Szukałem, szukam, tyle że ilość oferowanych rozwiązań mnie przytłoczyła - dla tego pytam A kto pyta mniej blądzi:razz:

(sztuka nie ma wroga, chyba że w ignorancie )

- słabym głosem zapytała Małgorzata. - - zachrypiał - . "Mistrz i Małgorzata" M Bułhakow

Komentarz

• Krzychu
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 3611

Ja ostatnio do posiadanego EF 100/2.0 dokupiłem soczewkę macro B+W (była stosunkowo tania w B&H) a ja nie chciałem się ładować w koszty zanim nie zobaczę czym to się je i w sumie chodzi to całkiem nieźle, tak więc jeżeli masz jakiś obiektyw który mozna w ten sposób użyć to polecam...
          Ewentualnie mozna też do takiego szkła kupić pierścienie pośrednie...
          Pozdrowienia,
          KZ
          KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...