Czy ktoś już się może dorobił gripa BG-E2 do 20D? Interesują mnie wrażenia na temat solidności wykonania, "feelingu" itp. Czytałem w sieci, że ponoć jest dużo bardziej "plastikowy", niż BG-ED3 i do tego ma kilka upierdliwych detali. No ale o 20D vs. 10D też takie opinie słyszałem :-)
Grip BG-E2 do 20D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Re: Grip BG-E2 do 20D
Najgorzej wydane pieniądze z całego "zestawu-systemu".Zamieszczone przez muflonCzy ktoś już się może dorobił gripa BG-E2 do 20D? Interesują mnie wrażenia na temat solidności wykonania, "feelingu" itp. Czytałem w sieci, że ponoć jest dużo bardziej "plastikowy", niż BG-ED3 i do tego ma kilka upierdliwych detali. No ale o 20D vs. 10D też takie opinie słyszałem :-)
Jak wyjąłem toto z pudełka pomyślałem dokładnie tak jak napisałeś : kurna co to jest? Plastik, total badziew feeling". Na dodatek rusza się toto strasznie (choć nie wyłącza korpusu).
No ale bez tego żyć się NIE DA mając 24-70 czy inne Lki
Gdzieś na dpreview gość pokazywał gdzie należy umieścić dwie warstwy tektury z blistrów, tych od baterii. Ponoć to pomaga. Poza tym jeden gościu, też na dpreview, pisał, że jest po rozmowie z Canon Rep. i tamtem ponoć powiedział, że będą zapraszać z gripami do serwisu...the silence is deafening -
O kurcze, czyli jednak prawda :-( Dobrze że chociaż zamówiłem za relatywnie nieduże pieniądze w US...Zamieszczone przez gietrzyNajgorzej wydane pieniądze z całego "zestawu-systemu".
Niestety prawda.. dla mnie nawet body z 17-40 bez gripa jest jakieś takie mało przyjemne w trzymaniu...Zamieszczone przez gietrzyNo ale bez tego żyć się NIE DA mając 24-70 czy inne Lki
Hmm.. a możesz rzucić linkiem? Ja tylko gdzieś czytałem, że mają wypuścić nową, bardziej "zawodową" wersję gripa.Zamieszczone przez gietrzyPoza tym jeden gościu, też na dpreview, pisał, że jest po rozmowie z Canon Rep. i tamtem ponoć powiedział, że będą zapraszać z gripami do serwisu...
[ Dodano: 02-12-2004, 15:21 ]
Mam: http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=10873513
Ale to niestety nie zlikwiduje "plastikowości"
Komentarz
-
Ocynkowac, Panie, ocynkowac...EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000Komentarz
-
o rany a ja miałem sobie na gwiazdkę się dopieścić
- i teraz kolejny dylemat
a z tym zapraszaniem do serwisu to co będą poprawiać gripa czy body
?
Komentarz
-
Dla mnie to nawet jest gorzej wykonany niz grip do 300D.Zamieszczone przez muflonCzy ktoś już się może dorobił gripa BG-E2 do 20D? Interesują mnie wrażenia na temat solidności wykonania, "feelingu" itp. Czytałem w sieci, że ponoć jest dużo bardziej "plastikowy", niż BG-ED3 i do tego ma kilka upierdliwych detali. No ale o 20D vs. 10D też takie opinie słyszałem :-)
Z jednej strony (gdzie nie ma bagnetu wkładanego do baterii) to odchodzi od aparatu i trochę trzeszczy - generalnie za te pieniądze kicha.
No, ale balsam dla ręki przy dużych szkiełkach.Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3Komentarz
-
No to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu... jeszcze odrobinke myslalem o zmianie kiedys na 20D (szybszy zapis, AF i nizsze szumy kusza) ale tak sie nie da - skoro 10D z gripem dla mnie idealnie lezy w dloni to by mi niedobrze sie robilo trzymajac cos takiego.Zamieszczone przez muflonNiestety prawda.. dla mnie nawet body z 17-40 bez gripa jest jakieś takie mało przyjemne w trzymaniu...Zamieszczone przez gietrzyNo ale bez tego żyć się NIE DA mając 24-70 czy inne Lki
Klamka zapadla - czekam na nastepce i oby byl on mniej plastikowy ... albo zbieram na 1D MkII
Komentarz
-
Nie, to nie tak - samo body jest OK (pisałem już o tym w pierwszych wrażeniach). Tylko niestety z gripem się chyba nie popisali.. czytałem już gdzies też że mają wypuścić nowy, "redesigned"...Zamieszczone przez VitezNo to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu...Komentarz
-
Chyba nie zrozumiales.Zamieszczone przez muflonNie, to nie tak - samo body jest OK (pisałem już o tym w pierwszych wrażeniach). Tylko niestety z gripem się chyba nie popisali.. czytałem już gdzies też że mają wypuścić nowy, "redesigned"...Zamieszczone przez VitezNo to mnie przekonaliscie. Ciagle mialem nadzieje ze moze grip poprawi nieco wrazenie ze 20D jest troszke za maly... a tu...
DLA MNIE juz samo body nie jest OK - za male, wrazenie wiekszej delikatnosci niz 10D (mialem okazje juz dwa razy sie 20D bawic) i mialem nadzieje ze z gripem bedzie bardziej OK, tzn solidniejsze i wieksze. Nie pisalem o twoich wrazeniach a o swoich - ktore rowniez gdzies tu zamiescilem ale juz nie pomne w ktorym watku
.
Komentarz
-
link jeden z wielu http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=11294927Zamieszczone przez muflonHmm.. a możesz rzucić linkiem? Ja tylko gdzieś czytałem, że mają wypuścić nową, bardziej "zawodową" wersję gripa.
niestety tego o którym piszę powyżej nie zapisałem.the silence is deafeningKomentarz
-
Hmmm... to juz sam nie wiem jak to jest z tym forum? Rozmawiamy o sprzecie do robienia zdjec, czy o... damskiej modzie?
"20D odpada, bo jest za maly"... "grip mi trzeszczy i ploszy modeli"... "a moj zakiet ma zbyt gleboki dekolt i biust mi wylazi"
Proponuje wiecej focic a mniej "plocic" :P Dla mnie aparat moglby miec nawet wyglad mocno wyeksploatowanego tluczka do kotletow, wazne zeby dzialal jak nalezy :PKomentarz
-
Chyba lekko nie zrozumiałeś - albo nie zadałeś sobie trudu, żeby poczytac dyskusje w podanych linkach. Jedną z wad tego gripa jest ponoć fakt, że po założeniu większego szkła potrafi momentami tracić kontakt z aparatem (styki w gnieździe baterii). A to już nie jest kosmetyka.Zamieszczone przez kavoo"grip mi trzeszczy i ploszy modeli"Komentarz
-
Kurcze, a ja do upadłego gadam, że lepsze wrogiem dobrego i mało kto mnie słucha!Zamieszczone przez muflonedną z wad tego gripa jest ponoć fakt, że po założeniu większego szkła potrafi momentami tracić kontakt z aparatem (styki w gnieździe baterii). A to już nie jest kosmetyka.Komentarz
-
W ogólności masz 100% racjiZamieszczone przez Jurek PliethKurcze, a ja do upadłego gadam, że lepsze wrogiem dobrego i mało kto mnie słucha!
Ale ja kupiłem 20D jako lekarstwo na problemy z focusem w 10D. Bardzo skuteczne lekarstwo, dodam 
BTW. Mój 10D właśnie wrócił drugi raz z serwisu. W jeszcze gorszym stanie (a myślałem, że gorzej się juz nie da ;-)). Będę wysyłał do upadłego... w pewnym momencie przestanie im się to opłacać ;-)Komentarz
-
Zdecydowanie to drugie. Co nie zmienia faktu, ze (z tego, co widze) wiele osob przy ocenie sprzetu kieruje sie kryteriami, ktore nie maja kompletnie nic wspolnego z tym, co w sprzecie foto jest najwazniejsze - efekcie koncowym w postaci dobrego jakosciowo zdjecia.Zamieszczone przez muflonChyba lekko nie zrozumiałeś - albo nie zadałeś sobie trudu, żeby poczytac dyskusje w podanych linkach.
Kiedys nie bylo takich problemow... ostatnio jakos pod wplywem urodzaju sprzetowego ludziom zaczyna sie troche w glowach przewracac i przejawiaja tendencje do szukania drugiej dziury w d*** zapominajac, do czego tak naprawde rzeczona d*** sluzy ;-)Komentarz
Komentarz