Czyszczenie matrycy dla orłów

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DarekSzu
    Bywalec
    • 2004
    • 170

Czyszczenie matrycy dla orłów

Długo i namiętnie szukałem czegoś super dobrego za rozsądne pieniądze .... jak wielu z was zapewne. Udało mi sięznależć http://www.copperhillimages.com/shop...ation.php?id=8 co zresztą sfinalizowałem i za kwotęza niecałe 200 zł mam wszystko co jest mi niezbędne do prawidłowego czyszczenia matrycy. Nawet jakaśzabawka dla dziecka była dorzucona do zestawu z logo firmy. Acha, jeśli ktoś stwierdzi, że co jakiśczas wystarczy wybrać sięna Żytnią - przestrzegam - na moją prośbęo usunięcie ledwo widocznych pyłków oddano mi po całym dniu aparat zasyfiony jak by ktoś wysysał do gruszki kurz ze stuletniej szafy i tym traktował matrycę wstrzeliwując do środka. Oczywiście na moje zairytowania, ba wściekłość powiedziano mi bym zostawił aparat na 2 dni - był piątek a w soboty to raczej na nim zarabiam kasę więskapitulowałem. Sam wyczyściłem swoimi sposobami, kupiłem owy zestaw po mozolnych przeszukiwaniach i nie minął tydzieńkiedy przesyłka dotarła. Polecam.
    Analog i cyfra
  • mirhon
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1025

Zamieszczone przez DarekSzu
    i nie minął tydzieńkiedy przesyłka dotarła. Polecam.
    A ja miałem pecha :-( http://www.canon-board.info/showthre...&highlight=usa
    Chyba spróbuję jeszcze raz...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• lokowaty
      Bywalec
      • 2006
      • 139

Witam!

Pytanie techniczne: Na czym polega czyszczenie matrycy "filtra matrycy" tym pędzelkiem? Czyszczenie odbywa sie na sucho czy z jakimś płynem? Konkretnie chodzi mi o to jak radzi sobie taki pędzelek z t. zw. "tłustym kurzem"? Podejrzewam ze taki pedzelek tylko go rozmaże przy próbie czyszczenia. Nie wiem czy jest sens kupowania samego pedzelka.

Jeśli chodzi o czyszczenie filtra matrycy to brakuje mi tylko tej łopatki 14mm, izopropanol mam, chusteczki tez posiadam, które zakupiłem w Media M. za 4.99 i są z tego samego materiału co te w zestawie z łopatka. Tylko łopatki brak, i tu pole do popisu dla majsterkowiczów może coś wymyśla i podzielą sie w Tips & Tricks?

7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
      fotki

Komentarz

• mirhon
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1025

Zamieszczone przez lokowaty
        Witam!

Pytanie techniczne: Na czym polega czyszczenie matrycy "filtra matrycy" tym pędzelkiem?
        Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• tompac
          Coś już napisał
          • 2006
          • 71

Zamieszczone przez lokowaty
          Tylko łopatki brak, i tu pole do popisu dla majsterkowiczów może coś wymyśla i podzielą sie w Tips & Tricks?
          czasami do lodów sa plastikowe łopatki, można coś samemu 'wystrugać', ja użyłem takiej dołączonej do kleju dwuskładnikowego.

a swoją drogą, jakby co niektórzy koledzy zobaczyli jak matryce czyszcze to by zawału dostali
          innowierca

-----------------------
          www.autofocus.pl
          -----------------------

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Najczestrze przypadki porysowania filtra sa wlasnie podczas czyszczenia matrycy tym wynalazkiem typu lopata
            ...

Komentarz

• tompac
              Coś już napisał
              • 2006
              • 71

Zamieszczone przez KuchateK
              Najczestrze przypadki porysowania filtra sa wlasnie podczas czyszczenia matrycy tym wynalazkiem typu lopata

bo to trzeba z głową robić tak jak zdjęcia
              innowierca

-----------------------
              www.autofocus.pl
              -----------------------

Komentarz

• Mac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2063

Echhh koledzy nie ma jak odciąganie odkurzaczem z odpowiednio zmodyfikowaną końcówką, działa i to dobrze, szybko i efektywnie.
                EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• KuchateK
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 4895

...i czasami wciaga migawki
                  ...

Komentarz

• Bagnet007
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1344

Zamieszczone przez Mac
                    Echhh koledzy nie ma jak odciąganie odkurzaczem z odpowiednio zmodyfikowaną końcówką, działa i to dobrze, szybko i efektywnie.
                    Do czasu gdy wciągnie migawkę razem z innymi bebechami Na moje oko ona jest zbyt lekka i stawia duży opór powietrzu. Ja bym nie próbował. Naszczęście w moim przypadku za każdym zdjęciem mam "inną" "matrycę"

Komentarz

• tompac
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 71

tia, odkurzacz dobra sprawa zwłąszca w terenie, np. pod płotem lotniska
                      innowierca

-----------------------
                      www.autofocus.pl
                      -----------------------

Komentarz

Pracuję...