ustawienia A70

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzdarek

ustawienia A70

Mam go od paru dni, jak robić szybko pojedyncze zdięcia np. na ślubie podczas zakładania obrączek (bez zwłoki na ustawienia automatyki)
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Poszukaj w instrukcji tematu "tryb ciagly robienia zdjec" albo cos podobnego.

Komentarz

• dzdarek

Nie wiem czy dobrze Ciebie zrozumiałem ale chodzi mi o pojedyncze zdięcia. Ale sprawdze. A może wyłączyc gdzieś automatykę i ustawić jak 'IDIOTCAMERĘ"?
      I jaszcze coś clip zrzucony na dysk i odtwarzany przez pierwsze 10 sek idzie szybciej potem normalnie.

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez dzdarek
        A może wyłączyc gdzieś automatykę i ustawić jak 'IDIOTCAMERĘ"?
        A juz wiem o co chodzi. Nie da sie. Maksymalna idiotenkamere masz z niego w trybie AUTO (zielony) i gdy sie przyciska od razu do konca przycisk spustu. Niestety i to rozwiazanie ma opoznienie - po prostu jest to cyfrowka takiej klasy ze MUSI nastawic sobie ostrosc, ekspozycje, balans bieli i to chwilke trwa (ok 0.5 sekundy).

Komentarz

• dzdarek

A co z clipem (pisałem wcześniej), poradzisz mi coś. Teraz znalazłem w instrukcji że można wyłączyć auto przyciskami na tylnej obudowie. Jeszcze to sprawdze.

Komentarz

• Tomy_M

"Idioten kamere" uzyskasz gdy ustawisz ostrość na NIESKOŃCZONOŚĆ ...dobierz recznie przesłonę i czas ... A70 potrafi zrobić ok. 3 zdjęć na sekundę

Komentarz

• dzdarek

Dzięki. Zaczołem robić ustawiając tryb spotr, lampa -włonczona na stałe i odległość ustawiam na jakieś metry z tyłu obudowy i jast ok.

Komentarz

• Witold

Zamieszczone przez Tomy_M
                "Idioten kamere" uzyskasz gdy ustawisz ostrość na NIESKOŃCZONOŚĆ ...dobierz recznie przesłonę i czas ... A70 potrafi zrobić ok. 3 zdjęć na sekundę
                halo,
                najlepiej ustaw mamualnie odleglosc na ok. 2,0m (teoretycznie przy ogniskowej 5,4mm HFD odleglosc przy f/2,8 wynosi 2,07m) i przyslone f2,8. Przy trybie "atomatyczny wybor czasu" bedziesz mial zawsze ostre zdjecia i reakcja cyfrowki bedzie stosunkowo szybka. Czas reakcji polepszyc mozesz wylanczajac LCD. Jeszcze szybciej bedzie A70 reagowal przy manualnym ustawieniu czasu i przyslony.

Komentarz

Pracuję...